Şimdi Ara

Vista'da IPX/SPX sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • red alert 2'yi network oynamak için ipx/spx gerekiyor ve vistada bu yok xp'den sistem dosyalarını alıp koydum ama oyunda network'e girmiyor..var mı bunun bi çaresi?vistayı silmekte istemiyorum silmeden xp yükleyebilir miyim sırf şu oynamak için?

• aynı sorunu bende yaşadım ama çözümü yok malesef belki sp1 ile düzelir...

konuyu yazılıma taşıyorum, bir çözüm bulursanız pm ile banada bildirin
  • MS bu bağlantı bicimini güvenli bulmadığı için Vista'ya entegre etmemiş. Zamanında bende RA2 için çok araştırma yapmıştım fakat işe yarar birşey bulamadım, bundan sonra bulunmasıda zor gibi gözüküyor. Şuanda Xp kullanıyorum, bunun tek nedeni internet üzerinden RA2 oynanıyabilmek. Vista'ya SP1 çıkması ile kafam bir hayli karıştı, SP1 vistayı denemek istiyorum, bakalım ne olucak.
  • neler var bu service packte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 21 Nisan 2008; 11:54:28 >
  • Service Pack 1'

- Şu ana kadar çıkmış tüm yamalar
    - Dosya kopyalama, ağ dolaşımı gibi bir çok ana konu başta olmak üzere bir çok performans ve kararlılık geliştirmeleri
    - Yeni tür donanımlar için destek ve standartlara uyumluluk
  • teşekkürler,bu sorunu çözer mi acaba sp1 ile deneyip söyleyen biri çıkarsa çok sevinirim yoksa boşuna uğraşmiyim xp kurayim gitsin tek amacım ra2
  • quote:

Orjinalden alıntı: Empyrium

teşekkürler,bu sorunu çözer mi acaba sp1 ile deneyip söyleyen biri çıkarsa çok sevinirim yoksa boşuna uğraşmiyim xp kurayim gitsin tek amacım ra2

once vista dan sonra xp kurma ile ilgili yazilari oku, sonra şok olma.

vistaya ipx/spx kurula bilse bile (kurulabilmesi gerekir) hic ugrasasim yok, deneyip soyleyen biri cikarsa ogrenirim bende.

• SP 1 i de yükledik hala ipx protokolü yok lanet olsun böyle işe

vistanın yanına xp kuramaz mıyım sırf ra2 oynamak için?eksileri ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 21 Nisan 2008; 11:55:15 >
  • up
  • Kurabilirsin.
    Eğer sistemin yeterli ise ayrıca VirtualPC tavsiye ederim.
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=04D26402-3199-48A3-AFA2-2DC0B40A73B6&displaylang=en
  • biraz aydınlatır mısın virtual pc nedir ne değildir?nasıl sistem ister?
  • Virtual PC ile işletim sistemi içinde yeni bir işletim sistemi açabilirsin.
    Örneğin XP yüklü bir bilgisayara Virtual PC ile Vista kurabilirsin.
    Ama açık olduğu sürece Virtual PC de sistem kaynaklarını kullanacaktır.
    Virtual PCye belleğin ne kadarını kullanacağını ve işlemci önceliğini belirtirsin.
    Aynı anda iki işletim sistemi daha fazla sistem kaynağı demektir.

Ancak şu tip şeyler için birebirdir:
    Deneme yapmak istediğin programları, önce virtaul pc ile asıl sistemine zarar vermeden kullanırsın.
    Kayıt defteri ile ilgili ayarları düzenleyebilirsin.
    Hatta virüs temizleme deneyimlerini burda uygulayabilirsin.
    Yeni çıkan işletim sistemlerini ya da servis paketlerini de Virtual PC ile sanal işletim sistemi üzerinde deneyebilirsin.
    Ya da şu anki işletim sisteminde çalışmayan bir programı Virtual Pc üzerinde deneyebilirsin.
    Örneğin widescreen monitörüm var ve Starcraft destek vermediği için üstten alttan kırpıyor ve ne paramı ne de alt ve üstteki diğer şeyleri göremiyorum.
    Ancak Virtual PC yi tam ekran olarak değil de pencere şeklinde 4:3 olarak açıyorum. Starcraftı sanal işletim sitemine kurdum ve burda oynuyorum.
    Ya da risk diye bir oyunum var eskilerden kalma. Şimdi bende Vista x64 yüklü ve burda oyun hata veriyor.
    Sanal PC de kurulu XP üzerine kurdum oyunu ve bu oyunu oynamak isterse canım Vistayı kapatmak zorunda kalmadan MSN emule vb dahil Vista üzerinde kullanmaya devam edferken, bir başka pencerede oyunumu oynamaya devam edebiliyorum.

• harikaymış geerçekten ama network için geçerli olur mu bu iki bilgisayar bağlı evde birbirine yani bu virtual pc yi kurup red alert 2 yi açtığımda xp üzerinden online oynayabilir miyim?
    cevabın evetse ne yapıcağımı nerden başlayacağımı söyleyebilir misin verdiğin linkteki 32 bitlik setupı indirdim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 25 Nisan 2008; 8:19:25 >
  • Bu konuda herhangi bir gelişme var mı aceba? Hala IPX sıkıntısı çeken Vista kullanıcısı olarak yardımınızı bekliyorum.
  • Up.
    Bu konuda bir gelişme varmı arkadaşlar ???
  • http://www.msvistafaq.de/wp-content/ipx-spx.zip buradan IPX/SPX bileşenini indirin, daha sonra zip dosyasını C dizinine açın zaten otomatk olarak Windows dizinine yerleşecektr. Daha sonra ağ bağlantı özelliklerinden Yükle deyin Protokol'ü seçince IPX 'i göreceksiniz.
  • bunlar hiç bir işe yaramaz ama biliyorsunuz değilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.