Şimdi Ara

vista ile ilgili klasör görünümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vista da klasör görünümünde bir sorun yaşıyorum. Ben istiyorumki bütün klasörler orta boy simgeler halinde gözüksün. Ama maalesef yapamıyorum. denetim masası klasör ayarlarından "her bir klasörün görünümünü hatırla" işaretini de kaldırdım. Bilgisayarım dan misal d ye giriyorum mp3 klasörünün görünümünü orta boy yapıyorum. Mp3 klasörünün içine girince görünüm ayrıntılar olarak çıkıyo. Oradanda orta boy seçmem gerekiyo.Neyseki bunlar sabit kalıyo. ama ben istiyorumki yaptığım ana klasördeki değişiklik bütün klasörlere de uygulansın. Nasıl yapabilirim bunu ? Bütün klasörlerin orta boy gözükmesini istiyorum. Ne olur yardım edin.

xp kullanıyorum onda hiç böyle sorun yaşamadım. Bigisayarım ı açtığımda görünüm simge ayarlarıyorum. Bu özellik bütün klasörlere uygulanıyor. Ama vista da yapamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 26 Mart 2008; 23:01:05 >

• Bütün klasör ayalarını kaldırırsanız istediğinize nasıl ulaşıcaksınız ?? İlk önce onu işaretleyeceksiniz ve bütün klasörle ayarınızı yapıp cıkıcaksınız. Birdahaki girişinizde istediğinz gibi olcauktır
  • Olmuyorki ben çözemedim olayı. xp de yapıyorum misal e:\mp3\yabancı var yerli var. e: ye girdiğimde görünümden\simge seçiyorum. daha sonra mp3 klasörüne çift tıkladığımda içindeki yerli ve yabancı klasörüleride görünüm olarak simge gözüküyo. Ama vistada da aynısını yapıyorum, mp3 klasörüne tıklayınca yerli ve yabancı klasörleri ayrıntılar da kalıyo. Onları düzeltmem için onlarıda görünümden orta boy seçmek durumunda kalıyorum. Ama ben bunu oturup tek tek bütün klasörlere yapamam. Burayı çözemedim. Xp de yaptığım ayarı bunada yapıyorum ama çözüme ulaşamadım.

bu xp deki ekran görüntüsü.

vistada da aynısını yapıyorum olmuyor. Yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 26 Mart 2008; 23:16:48 >

• Anladığım kadarıyla o şıkkı seçemiyorsunuz , doğru mu ??
  • hayır zaten normalde seçili oluyor. Ben o tiki kaldırıyorum xp de ana klasördeyken görünümde atıyorum küçük göster diyorum, içindeki alt klasörlerin hepsini küçük gösteriyor. vista da da o tik işareti var onda da kaldırıyorum fakat olmuyor. ana klasörü küçük göster diyorum içindeki alt klasörlere girince büyük çıkıyor. Hepsini tek tek küçük yapmak zorunda kalıyorum. ama hepsini de yapamam sonuçta. Buna çözüm arıyorum.
  • bilen yokmu arkadaşlar lütfen.
  • çok şükür düzelttim . Belki başka bir arkadaşta bu sorunla karşılaşırsa yardımcı olması açısından çözümü yazayım. Klasörü açtığınızda hemen yukarıda sol da adres çubuğunun altında "düzenle" ye tıklayıp "klasör ve arama seçenekleri" ne tıklayınca yeni açılan pencereden "Görünüm" sekmesine tıklıyorsunuz, hemen alt tarafta "klasörlere Uygula" ya tıklıyorsunuz, size bir uyarı geliyor, değişiklikler bütün klasörlere uygulansınmı diye "evet" e tıklıyorsunuz. Sonuçta bütün klasörler istediğiniz boyutta açılıyor. (aynı olaya denetim masasından klasör seçeneklerinden yapamıyorsunuz) (ben o yüzden bu olayı geç çözdüm)
  • cok sagolun inanin buyuk yardiminiz dokundu bana... ben de ayni olayi xp'den biliyorum ve yapabiliyordum, ancak vista da bir turlu yapamiyordum.
    sayenizde problemimi cozdum. cok tesekkurler...

iyi gunler...
  • bende de bu tarz bir problem var. bir klasörün görünüm ayarını değiştirdiğimde o görünümü anımsamıyor. görünümdeki her klasörün ayarını anımsa işaretli fakat. sanırım klasördeki dosya sayısına göre kendi beğendiği şekilde gösteriyor. varmıdır bunun bir çözümü.

EDİT:

sorunumu çözdüm ve paylaşmak istedim

1)Başlattan Çalıştıra gelip regedit yazıp enter diyelim
    2)Açılan Kayıt Defteri Düzenleyicisinde HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell anahtarına gelelim ve altında Bags anahtarını silelim.

http://mspro.org/images/yesim/vistaekran2.JPG

3) Yine aynı yerde BagMRU anahtarını da sağ tıklayıp sil diyerek silelim

http://mspro.org/images/yesim/vistaekran3.JPG

4) Kayıt Defterini kapatalım.
    Bu işlemler sonucunda problem yaşadığınız klasör veya diske gidip görünüm menüsünden listele yada ayrıntılar dediğinizde tekrar kapatıp açtığınızda yaptığınız ayarların hatırlanmış olduğunu göreceksiniz.

bu işlem görünüm ayarlarını sıfırladığı için tüm klasörlerinizin görünümü ilk günkü haline dönecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ixan -- 3 Kasım 2008; 2:25:40 >

• Bilgiler benimde işime yaradı teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.