Şimdi Ara

Vista kurulu Laptop a Xp kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
21.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemkalici -- 22 Ocak 2017; 9:14:57 >

• vista cdsini takarak format at ondan sonra xp cdsini takip yukle xpyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemkalici

Selam arkadaşlar,
    Laptop ta Vista kurulu idi (notebook:HP COMPAQ PRESARIO V6420ET )
    bootable cd ile vistaya format attım (Hdd Sata)
    xp kurmaya çalıştım ama kurmadı
    bu işi nasıl halledebilirim
    Lütfen yardım
    ACİL

Laptoplara XP kurmak için tam hatırlamıyorum ama sata sürücülü bir disket gereklidir. Tabi yeni laptoplarda disket sürücü olmadığı için bu işi cd yi disket sürücü gibi gösterip çözenler var. Forumda bir ararsan mutlaka vardır cevabı
  • Notebook modeline göre XP sürücüleri bulmadan format atılmaz

Bu soruyu keşke format atmadan önce sorsaydın

nette özel hazırlanan XP cdlleri var

O CD lerde sata sürücüsü yuklu geliyor
    Ancak öyle birCD ile kurabilirsin
  • internette en az 100 adet forumda birbirinin aynısı bir anlatımla Vista kurulu bir Laptop'a nasıl format atıldığı ve üzerine nasıl XP kurulduğunu anlatılmış.
    Anlatılan her şeyi yaptım.. OLMADI :(

ingilizce sitelerde verilen tüm tavsiyeleri tek tek denedim.. OLMADI.. :(

Şimdi başımdan geçenleri anlatıyorum:
    önce hiç bir şey yapmadan XP bootable CD'sini taktım ve başlattım.
    CD'den önyüklememi güzelce yaptı ama bilgisayarınızda HDD yok uyarısını aldıktan sonra
    tıpış tıpış vista DVD'si ile format attım, biçimlendirmeden XP CD'sini taktım ve "takılı HDD yok kardeşim nereye kurcam" dedi..
    F3'e bas git dedi.. bunu da yemedi..

Sonra Tekrar Vistayı kurdum, easybcd denen programla bootloader'ı devre dışı bıraktım ve
    nLite denen programla sata drvier kurulu bir bootable XP CDsi hazırladım.. . Her şey çok güzel,
    CD boot etti, XP'yi kur dedim ve yine F3'e bas git!!!

Sonra dos kipinde bir sürü format yolu denedim.. o da olmadı..
    laptop'ta bulunan C'den başka bir boot sektörünün varlığını keşfettim. Recovery için galiba..
    10GBlik bir alan kaplıyor ve X: sürücüsü olarak görünüyordu.
    Sanırım bunu silersem sorunum çözülür diyerekten nBAN'ı indirdim
    ve onunla bilgisayarı boot ettim. o da güzelce başladı, 5 farklı format şeklini güzel güzel denedim..
    NON-FATAL eror verdi bu da..

BIOS'tan HDD'mi satadan pataya çevirmem gerektiğini söyleyen bir arkadaşım oldu ancak
    BIOS'ta buna izin veren bir ayar mevcut değildi :(

ve ben format x: yazmaktan bıktım, sorunumu her sitede aradım..
    en son Fujitsu-Siemens amilo Pi 2530 marka laptop'ımın seri numarasıyla kendi sitesinden
    XP uyumlu tüm driverları indireyim dedim ki ne göreyim... bu makinanın hiç bir parçası
    XP için üretilmediği yetmiyormuş gibi note pad lerden başka hiç bir dosya da download edilemiyordu :(

Özetle sorum şu ki ben bu makinama asla XP kuramayacak mıyım??
    Sabırla cevaplarınızı bekliyor olacağım..
    çok teşekkürler şimdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeynepEvren -- 4 Ocak 2008; 11:51:36 >

• Kurabilirsin elbette, ancak cok ugrasirsin. Hicbir driver notebook ureticisi tarafindan sunulmadigi icin her aygit icin tek tek surucu araman gerekecek . Oncelikle, bir adet win98 boot disketi var mi? Bu disket ile bootable bir CD hazirla , bu cd nin icerisine XP kurulum CD sinin icerigini oldugu gibi kopyala. Makineni bu CD ile actiginda eger HDD yi ve CD surucuyu gorebiliyor isen gerisi kolay, oncelikle fdisk ile sistemi kuracagin kucuk bir partition olustur , burayi formatla ve CD uzerinden xp kurulumunu baslat. tabii 98 boot cd si cd veya hdd yi gormuyor ise bunu unut.

nLite ile yeni bir bootable cd olusturmayi dene. Cihazin uzerindeki sata kontroller icin olan driverlar gerekli, bunu yaptigini, ama yine de diski gormedigini soylemissin, bunun nedeni dogru suruculeri yuklememis olmandir. Eger senin makinen ile ayni sata kontrolleri kullanan baska bir makine var ise onun suruculerini deneyebilirsin. Yol uzun.

Ugrasmak istemiyorsan servise gonder ve tekrar vistayi kurmalarini iste, ya da sen bir yerlerden bir vista bulup kendin kur.

• Cdden Boottable Hazırla Ordan Sata Driverinini Bootable Hazırlarken İçine Koy Tamamdır Bende Böyle YYaptım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xp ye göre sürücü yok çoğunda
  • Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.

Ancak vista kurmakta hiç zorluk yaşamıyorum. diski 30'a 40'a bile bölebiliyorum birleştirebiliyorum.. bunlarda hiç sorunum olmuyor. Vistayı da elli kere kurdum kaldırdım.. sanırım artık pes edip vista ile yoluma devam etmek zorundayım :/

yine de anlattıklarını<ı deneyeceğim.
    Teşekkürler :)
  • Vista'ya formatı attım sonunda.. ancak çok pişman oldum..
    Çünkü 2GB Ram'im şuanda 512 görünüyor.. Onu geçtim, dosya transferleri inanılmaz yavaşlamış durumda..

Şunu anladım ki artık XP uyumlu donanım üretmiyorlar. XP'yi her dakika yamalamaktansa Vista'yı geliştirelim, tüm donanımları da vista uyumlu ürettirelim diyorlar sanırım..

Çünkü sata driver'ımın xp compible'ı yok. Bu yüzden ben de benzer başka bir sata driver kullandım formatlarken .. 3-5 kere FATAL eror verdi windowsum..

Son olarak pes ettim ve Vista'yı geri kurdum..

Derdim aslında autocad, sketch-up, FM 2008, civilization, medival kingdoms,... fln çalıştıramamaktı..

Onun da çözümünü aradım buldum:
    Çalıştırmak istediğim oyunun ya da programın exe'si üzerine sağ tıklayıp özelliklere giriyorum,
    uyumluluktan XP'yi seçtikten sonra sorunum halloluyor..

Vista'nın "onu yapayım mı? buna izin vereyim mi? devam ediyom bak, emin misin..." gibi uyarılarından bıktım ama onun da ayarı varmış, onu da çözdüm..

şimdi mutluyum.. 3 gün 2 gece bu işle uğraştım ama artık tecrübem var.. sorularınız varsa yardımcı bile olurum :)

• Arkadaşım,eğer laptopta sata hdd varsa N-Lite programı ile sata driverını xp cd sine entegre etmen gerekecek bundan sonrası normal kurulumdan ibaret.Nasıl entegre edeceğini forumda bir çok başlıkta bulabilirsin.Bulamassan söyle yardımcı olmaya çalısırım.Saygılar....Kolay gelsin.
  • Benim Lg laptopum da Vista Home Premium yüklü geldi hiç sorun çıkmadan 2002 Xp kurdum laptopa.Eğer laptopun donanımı sağlamsa ve Vista hızlı çalışyosa bence Xp kurmayın.

Edit:
    Xp'den sonra Pardus kurdum laptopa , o da pek hoşuma gitmedi oysa Vista'ya 1 yıla yakın katlanabilmiştim sanırım tekrar vista yüklüycem laptopa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 21 Kasım 2008; 15:56:37 >
  • kardeş aynı sorunla bende uğraşıp duruyorum step s7 proğramları wın7 ve vıstada çalışmıyo bende makinayı heveslenerek aldım geldim hala uğraşıyorum bir tane cd den çalışan xp buldum onunla halledelim die oda işe yaramadı nasıl yapılacağını bilen varsa benimde çok işime yarar
  • defalarca usanmadan farklı xp cdleri ile denedim sonunda xp black edition 2011 ile kurmayı başardım ama şimdi de orjnal tema simgeler vs yok onları yüklemeye uğraşıcam.
  • xp pro sp3 diye yeni bir xp sürümü çektim onunla da mavi ekran almadan format atabildim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.