Şimdi Ara

Vista Lisans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • korsan vistada herşeyi değiştiriyorsun, üstelik kendiside bedava

tavsiye ederim
  • @Penryn bence sen yanlış biliyorsun... böyle bir sınırlama yok!
  • arkadaşlar konu tam olarak belirginlik kazansın diye yazıyorum.

Biraz önce Microsoft Türkiye'yi aradım. 2 tür lisansları olduğunu söylediler.

1.) OEM LİSANS : Bilgisayara özel bir lisansmış ve ANAKART haricindeki, bilgisayarın herhangi bir parçasını değiştiştirmeniz lisans kaybına neden olmuyormuş. Anakartı değiştirince lisansı kaybediyorsunuz.

FAKAT anakart arızalandıysa ve değişime uğradıysa (Tabi Garanti Kapsamında) Bu durumu telefonla halledebiliyormuşuz. Fakat bilgisayar çalındı, yandı, Bios crash oldu vesaire durumlarda lisansınız iptal oluyor.

2.) BOX LİSANS : Kişiye özel linasmış. Sahibi olan kişi, işletim sistemini, sonsuz adet bilgisayara kurabilir.

FAKAT aynı anda 1 den fazla bilgisayara kurması yasak. yani bilgisayarında istediğin kadar upgrade yapmana olanak sağlayan bir lisans türü.

Benim görüşüm. Bir bilgisayar alırken nasıl işlemciye 200 ytl. verebiliyorsak. İşletim sisteminide satın almamız gerekiyor. veya pardus gibi ücretsiz işletim sistemlerine yönelmeliyiz.

tabi işlemciye zorunluluktan para veriyoruz. ama işletim sisteminde böyle bir zorunululuk yok. c.ack vesaireyle sorunu çözüyoruz.

bu karar da insanın vicdanına kalmış bir karardır.

işletim sisteminden bahsederken oyunlar, filimler, müzikler, diğer programları da unutmamak lazım.

bu dediklerimi ben yapıyormuyum HAYIR. ama artık beni rahatsız ediyor.

tabi bu lisanssız yazılım veya sanat eserlerinin paylaşımından zarar görenlerde kafalarını 2 elinin arasına alıp; "biz nerde yanlış yaptık" diye düşünmeleri gerekiyor.

Ama bu sorunun cevabıda basit. ben söyliyeyim : FİYAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 8 Eylül 2008; 11:18:42 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.