Şimdi Ara

Vista' mı? XP' mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yaklaşık 4 aydır Windows Vista Ultimate kullanıyorum, Vista' dan çok memnunum ve iyice alıştım fakat bi çok arkadaşım Vista kullanmakla hata yaptığımı düşünüyor ve XP yüklememi öneriyor. Vista kullanarak boş yere pc mi yorduğumu ve tam performans alamadığımı düşünüyorlar.. Pc özelliklerimi aşşağıda belirttim.. Sizce acaba Xp yüklersem benim için dahamı iyi olur yada oyunlarda ve programlarda daha iyi sonuçlar elde edermiyim???

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. =)

İşletim Sistemi: Windows Vista Ultimate
    Sistem Özellikleri:
    AMD 5200+ Daul Core
    2 GB RAM
    512mb ATI X1650
    410GB HDD
    ASUS M2N-MVP Mainboard

• quote:

Orjinalden alıntı: delimev

Merhaba arkadaşlar...
    Ben yaklaşık 4 aydır Windows Vista Ultimate kullanıyorum, Vista' dan çok memnunum ve iyice alıştım fakat bi çok arkadaşım Vista kullanmakla hata yaptığımı düşünüyor ve XP yüklememi öneriyor. Vista kullanarak boş yere pc mi yorduğumu ve tam performans alamadığımı düşünüyorlar.. Pc özelliklerimi aşşağıda belirttim.. Sizce acaba Xp yüklersem benim için dahamı iyi olur yada oyunlarda ve programlarda daha iyi sonuçlar elde edermiyim???

Sistem Özellikleri:
    AMD 5200+ Daul Core
    2 GB RAM
    512mb ATI X1650
    410GB HDD
    ASUS M2N-MVP Mainboard

şimdilik xp de çok daha iyi performans alırsın emin ol buna

• bi fark yaratmaz, sistemin gayet iyi, daha düşük ram yada işlemci olsa xp ye geç derdim.
    ama oynadigin bi oyun icin ram yetmiyorsa (yada az geliyorsa) o zaman xp ye geç tabi
    fazla oyun oynamiyorum ve oynadiklarimda performans (quake4, ut3demo) ayni idi.

illada xp ye geçeceksen, xp64 e geç
    bide artik vistaulti64 mu vistaulti32 mi ayri ayri yazmak gerekiyor

ben xp64 kullaniyorum.
  • vista32 kullanıyorum ve oynadığım oyunlarda bazılarında kasma oluyo. Örneğin Medal Of Honor Airborne oynarken en düşük ayarlarda bile kasma yapabiliyo sizce normalmi? Pc özellilerime göre bu oyunu çok rahat oynamalıyım?
    Şaştım kaldım...
  • eger oyunun yeni bir update i yoksa,
    sizi xp64 e davet ediyorum.
    (zamanla tum oyunlar vista icin uyum gerektirecek duzgun çalışan eklentileri çıkaracaklar zaten, bu sene son geçiş senesi olacak, artik yazilan oyunlar zaten vistada da çalışacak sekilde duzenlenmis gelecek, olanlarda duzgun performans icin updatelerini cikaracak)
  • o zaman xp yüklemek farz oldu
    yardımlarınız için çok teşekkürler
  • sayın @Lancelot_Real
    "bi fark yaratmaz" derken neye dayandırarak söylüyorsunuz anlamakta güçlük çektim doğrusu.

4 gb ve üstü ram kullanımı hariç XP x64 e geçmenin bir mantığı olamaz.( birde 64 bitlik programlar kullanmıyorsanız )

benim sistemde Intel Q6600 , 2x74gb raptor raid0 ve 4 gb ram olduğu halde Vista 64bit XP ye göre bariz derecede kasıyor.

Sonuç olarak vista xp ye göre kasıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 12 Kasım 2007; 13:25:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows mu Linux mu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki bişey daha sormak istiyorum...
    XP64 ün Türkçesi varmı? yada XP32 yüklesem bariz bi fark olurmu?
  • saydideger forum hemserim dgnzcn,

xp64 sadece 4gb ve/veya ustu icin diil, ayni zamanda xp32 ye gore misli misli stabil calismasi ile beni cok mutlu etti. xp32 ile xp64 arasindaki tek fark 4gb olsa idi, bende o zaman xp64 u bu kadar tavsiye ediyor olmaz idim.

sistemim imzamda var, vista64 kasmiyor bende, masaustune DreamScene filmi bilem koydum.
    quake4 te oynadim, forumdan okudugum kadari ilede vista dan memnun kalan tam memnun kaliyor.

ben de unattend kurulumu olan bi ton program var, vista64 unde sp1beta ile duzelen sorunlari var, sp1 cikip unattend kurulumumu vista64 icin duzenlemeden vistaya tam gecis yapmiyacagim, o yuzden su ana kadar gordugum en stabil ve performansli olan xp64 de daha uzuuuun sure kalacagim, arada sirada vistaya geçip neymis ne diilmis gibi denemelerimi de yapmaya devam edeceim.

xp64 kullanipda sikayet edene henuz rastalamdim.

• quote:

peki bişey daha sormak istiyorum...
    XP64 ün Türkçesi varmı? yada XP32 yüklesem bariz bi fark olurmu?

turkcesini bilemiycem, ben hep ing kullaniyorum, xp64 un calismasi ile xp32 in calismasiz arasinda kendini fazlasi ile hissettiren bi fark var. Kur, gör, görmek inanmaktir.

xp32tr varsa elinde, kur xp32tr ni oyna oyunlarini. oyun performansinin pek farkedecegini sanmiyorum xp32 ile xp64 arasinda.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar...

Sistem Özellikleri:
    AMD 5200+ Daul Core
    2 GB RAM
    512mb ATI X1650
    410GB HDD
    ASUS M2N-MVP Mainboard

sen memnunsan gerisi önemli değil.. ama XP de bu sistemle belki biraz daha hızlanabilirsin... ama ram in 3 gbfalan olsaydı boşver XP yi dicektim..

• memnunsan kullan hemşerim, kimse tutamaz seni

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

saydideger forum hemserim dgnzcn,

xp64 sadece 4gb ve/veya ustu icin diil, ayni zamanda xp32 ye gore misli misli stabil calismasi ile beni cok mutlu etti. xp32 ile xp64 arasindaki tek fark 4gb olsa idi, bende o zaman xp64 u bu kadar tavsiye ediyor olmaz idim.

sistemim imzamda var, vista64 kasmiyor bende, masaustune DreamScene filmi bilem koydum.
    quake4 te oynadim, forumdan okudugum kadari ilede vista dan memnun kalan tam memnun kaliyor.

ben de unattend kurulumu olan bi ton program var, vista64 unde sp1beta ile duzelen sorunlari var, sp1 cikip unattend kurulumumu vista64 icin duzenlemeden vistaya tam gecis yapmiyacagim, o yuzden su ana kadar gordugum en stabil ve performansli olan xp64 de daha uzuuuun sure kalacagim, arada sirada vistaya geçip neymis ne diilmis gibi denemelerimi de yapmaya devam edeceim.

xp64 kullanipda sikayet edene henuz rastalamdim.

• Alakası yok

Bu sistem vistayı da XP yi de kaldırır
    Hızı değişmez
    Fazlasıyla yeterli
    Sen hiçbir şey aklına gelmediyse kalsın değmez XP ye geçmene

Heleki profesyonel kullanıcı değilsen elleme derim

Bir sürü ayar yapmışsın kullanıyorsun

Aynen vista ile devam ett

İnsanlar kendi alışkanlıklarını başkalarına da empoze etmeye bayılıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 12 Kasım 2007; 23:02:52 >
  • TiSKE
    bi xp64 kur-kullan,
    perf artışı+stabilite, gerçekmi-yalanmı-empozemi anla.

delimev
    perf. icin bi ihtiyac kendin hissetmedi isen (zaten ole demistin en basta) TiSKE ye katiliyorum, kullandigin sistemde kal, arkadaşlarini sallama, elindeki sistem zaten vista icin iyi, en fazla ilerde oynayacagin oyunlar için ram takman gerekir, onuda hissedersin kullanirken, gidip alirsin.
  • Valla sürücü prob yaşamayacağımı bilsem denerim dostum
    Daha önce de aklıma geldi ama
    Sürücü derdi ile uğraşmaktansa dedim ve girmedim bu işe

Sonuçta bu arkadaş 32 bit kullanıyordur
    XP nin de 32 bitini kuracaktır
    Onun için gereksiz

En bilinen sistem kullanıcısını memnun eden sistemdir.

Şoföre fazla mudahele etmeyelim
    Ta ki kaza yapana kadar:))
  • TiSKE
    felsefeye aynen katiliyorum, dert yoksa sorun yaratmamak lazim.
    Zaman degerli bişi.
    Lakin sürücü+zaman buldugunda bi denersin,
    forumda bi kisiye daha rastladim xp64 kullanan,
    oda son derece memnundu benim gibi,
    xp32 ile hep dertlerim olmustu xp64 de zerre kadar olmadiolmadi.

tabi nihayetinde herşey zaman meselesi,
    uzun suredir kurulu bi windowsun varsa zaten işlerini hizli hizli gorecegin ayarlamalari yapmissindir, bozmaya gerek yok tabiki.
    Benim lafım zırt pırt sistem kuracak zamani olanlara
  • 7 senelik deneyimli bi kullanıcı olarak.. bugün ben vistadan memnun olsam 1 kişiye bile sormam XP ye döniyimmi diye.. yada 100 kişi geç dese de umrumda olmaz... ne yaptığımı iyi bilirim artık bu konularda... siz de bu kıvama gelmişseniz tamam demektir..
  • bende 8 senelik bir kullanıcı olarak şiddetle vistayı tavsiye ediyorum. inanılmaz oxellikleri var. bilgisayarın iyi ise şiddetle vista ama değilse xp işini gorur yinede. vistada bi gadget var o çok hoşuma gitti ekranın sağ tarafına koydum mükemmel bi şey . hiç vakit kaybetme hemen vistaya geç
  • o gadget ne işe yarıyo ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

o gadget ne işe yarıyo ??

onemli bisi diil, vistada ekranin saginda saatin oldugu oyuncaklara gadget deniyor.
    zaten xp yede eklenebilecek gadget bulmak zor deil,
    lakin tcan bi konuda hakli,
    vista bagzi yapisal degisikliklerle geliyor ve onumuzdeki yillarda her program vistaya uyumlu yazilacak, eninde sonunda herkes vista kullanacak.
    ama tcan ini kastettigi vista kozmetikleri ise xp de alasi ile bol miktarda da bulunabilir tabi.
    (ornek bi kozmetik kisayollara sag tiklayip open folder demek, ama ben zaten yillardir bunu xp de kullanirim,
    gorsel kozmetiklerden ornek vermek cok kolay olurdu)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.