Şimdi Ara

Vista' mı? XP' mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 9 ay kullandım benide pc yide yordu xp oh be dünya varmış dedirtti.hızlanmak istiyorsan kesinlikle xp arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhankara

9 ay kullandım benide pc yide yordu xp oh be dünya varmış dedirtti.hızlanmak istiyorsan kesinlikle xp arkadaşım.

daha da hizlanmak istersen ve sistemin 64bit destekliyorsa xp64
  • Vista şişirilmiş balondan ibarettir. Xp'ye göre doğru düzgün yenilik yok. Sadece görüntü biraz hoş bunu kabul ediyorum zaten. Kesinlikle vista önermiyorum.
  • vista sistemi yoruyor demekle haklıymışım demekki
  • vistayi sevmememe ragmen en-son vista olacak ne yazikki, o gune kadar xp64.
    neticede MS vista icin koydugu yenilikleri xp ye koymayacak (dx10 gibi, oysa dx10 koymamasinin teknik baska bi izahi olmamasi lazim), bu yeniliklerin sayisi artincada mecburen vista kurmak durumunda kalacagiz.

oysa win98 den winxp ye gecis ciddi bi yenilik olmustu.

neyse, o gun gelene kadar buyuk bir mutlulukla xp64
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

vistayi sevmememe ragmen en-son vista olacak ne yazikki, o gune kadar xp64.
    neticede MS vista icin koydugu yenilikleri xp ye koymayacak (dx10 gibi, oysa dx10 koymamasinin teknik baska bi izahi olmamasi lazim), bu yeniliklerin sayisi artincada mecburen vista kurmak durumunda kalacagiz.

oysa win98 den winxp ye gecis ciddi bi yenilik olmustu.

neyse, o gun gelene kadar buyuk bir mutlulukla xp64

xp ve xp64 vistaya göre gerçekten de hızlı.
    xp64 Türkçe'si yok zannedersem öyle değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 15 Kasım 2007; 13:44:39 >
  • xp64 un turkcesi olup olmadigini bilmiyorum, hic turkcelerle ilgilenmedim.
    ama sunu belirteyim, xp ile xp64 u yanyana yazmak xp64 e hakaret oluyor,
    cunku xp64, xp nin gelistirilmis hali diil.
    xp64 ve 200364 u yanyana yazmak daha dogru,
    cunku xp64, 200364 un son kullanici icin bayagi zimparalanmis hali.

o yuzden xp64 cok stabil, ve cok duzgun.

not: xp64 ve 200364 un servicepackleri ve critical updateleri ufak farklilikler disinda ayni zaten

zimpara=xp64 de 200364deki server uygulamalar kaldirilmis ve son kullanici icin xp de oldugu gibi extra driver paketi eklenmis. Ayrica kurulumu xp ile ayni.

ayrica xp64 un service pack2 si xp den cok sonra ciktigi icin, sp2 den sonra yapilmasi gereken updateler hem gorece coook az, hemde driver destegi daha fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

xp64 un turkcesi olup olmadigini bilmiyorum, hic turkcelerle ilgilenmedim.
    ama sunu belirteyim, xp ile xp64 u yanyana yazmak xp64 e hakaret oluyor,
    cunku xp64, xp nin gelistirilmis hali diil.
    xp64 ve 200364 u yanyana yazmak daha dogru,
    cunku xp64, 200364 un son kullanici icin bayagi zimparalanmis hali.

o yuzden xp64 cok stabil, ve cok duzgun.

not: xp64 ve 200364 un servicepackleri ve critical updateleri ufak farklilikler disinda ayni zaten

zimpara=xp64 de 200364deki server uygulamalar kaldirilmis ve son kullanici icin xp de oldugu gibi extra driver paketi eklenmis. Ayrica kurulumu xp ile ayni.

ayrica xp64 un service pack2 si xp den cok sonra ciktigi icin, sp2 den sonra yapilmasi gereken updateler hem gorece coook az, hemde driver destegi daha fazla.

kardeş aslında xp64 ü bende beğeniyorum. önceden kullanıyordum ama bendeki dandik scannerin sürücüsü yoktu.

şimdi başka bir scanner aldım aldığım donanımlarda artık 64bit sürücülü olanlarını tercih ediyorum.

• ayni scanner sorunu bende de var, sitesinde vista64 driver var, xp64 yok, neyseki evde 2. bi bilgisayar var ona taktim bende.
    xp64
  • quote:

Orjinalden alıntı: mAh0

Vista şişirilmiş balondan ibarettir. Xp'ye göre doğru düzgün yenilik yok. Sadece görüntü biraz hoş bunu kabul ediyorum zaten. Kesinlikle vista önermiyorum.

şişirilmiş balon deyip geçmek ne kadar kolay değil mi.
    ev kullanıcısı için öncelikle önemli olan kullanım kolaylığı ve görselliktir. masaüstü pc'de vista kullanırken laptopu açıp xp ile kullanmak yoz geliyor, geri kalmış hissi veriyor

görsellik... görselliğe önem vermeyen pekala kod tabanlı işletim sistemi kullanıp şişirilmemiş bir işletim sistemine sahip olabilir rüzgar gibi hem de...

kullanım kolaylığı.... nasıl anlatsam, hangisini söylesem. yalan yok, linux'lardan, macos x'den yamalanmış da olsa dosya gösterim sistemi çok kullanışlı.
    küçük bir örnek vermek gerekirse: XP'de, diyelim toplamı 8 gb olan kıl-tüy dosyalar var binlerce. bunu d'den c'ye atacağız. kopyala diyoruz, c'ye geçiyoruz yapıştır diyoruz. sonra başlıyor kopyalamaya... bitti bitecek, zınk diye uyarı veriyor "şu dosya okunamadı... bla bla" ee? sonra. öylece bırakıp kaçıyor XP hangisi kopyalandı, hangisi kaldı bul bulabilirsen...
    ama vista öyle yapmıyor. seni ortada bırakmıyor. neyse sorun bilgi veriyor... düzeltemeye çalışıyor. olmadı tüm işlemi geri alıyor.... vs vs.

daha buna benzer nice küçük ama çok rahatlık sağlayan ayrıntılar var.

e zaten xp'ye benzerse ne anlamı var ki? elbete değişik olacak bir süre kullanmak lazım.

bence şişirilmiş balon çok basit bir ifade.
    öyle demek yerine, "şuraları şuraları gereksiz, kullanışsız, anlamsız, saçma..." şeklinde yazmak daha gerçekçi olur düşüncesindeyim.

• exxxplorer

vistanin sisirilmis balon olmadigina bende katiliyorum
    kullanim kolayliklarida cabasi

dedigin kopyalama hadisesinin cozulememeside tamamiyle bi ms salakligi, belkide bilerek yapiyorlar bi dahaki isletim sisteminde koyalimda geçiş daha ii olsun die , zaten ben total copy kullaniyordum, onda skip secenegi vardi
    yoksa ms in bi windows update le cozemeyecegi bi sorun diildi zaten.

ayrica vistanin temel kullanim ve gorsel kolayliklari da guzel, ben onlari xp ye ekledigim 2,3 programla yapiyordum, vistada eklemeye gerek kalmamasi guzel bisi.

temel yapinin elementleriniden bagzilarini fuzuli bi sekilde degistirmisler, neyse canlari saolsun, neticede bilgisayar programcilarinin istihdaminda bi hareket olacak sayelerinde.

ayrica halen resim gosterim programi .gif leri anime edemiyor, acdsee den devam
    artik onuda tista da duzeltirler

ayrica explorer da bildigim bugda yerli yerinde duruyor, o da tistaya kaldi.

lakin simdilik en iyisi xp64,
    ayrica xp64 u laptopa koyayimda kozmetik super olsun dersen vistanin kozmetiklerinin tamami ve cabasini koyabilirsin, sana ileri gitmiş hissi verir, vicdanen ve kullanim olarak tatmin olursun.

en-son vista tabiki, diecek bisiyim yok, ama geçisin yumuşak olmasinda fayda var. elimdeki sistem vistayi rahat çalıştırıyor, ama xp64 de ucuyor ve vista da halen bisuru kusur kesfettim, hele bi sp1 ciksin, bakalim.

• Ram 2gb
    İşlemci Amdx2 2.0

vista kullanıyorum,şu aralar bi sıkıntım yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: exxxplorer

quote:

Orjinalden alıntı: mAh0

Vista şişirilmiş balondan ibarettir. Xp'ye göre doğru düzgün yenilik yok. Sadece görüntü biraz hoş bunu kabul ediyorum zaten. Kesinlikle vista önermiyorum.

şişirilmiş balon deyip geçmek ne kadar kolay değil mi.
    ev kullanıcısı için öncelikle önemli olan kullanım kolaylığı ve görselliktir. masaüstü pc'de vista kullanırken laptopu açıp xp ile kullanmak yoz geliyor, geri kalmış hissi veriyor

görsellik... görselliğe önem vermeyen pekala kod tabanlı işletim sistemi kullanıp şişirilmemiş bir işletim sistemine sahip olabilir rüzgar gibi hem de...

kullanım kolaylığı.... nasıl anlatsam, hangisini söylesem. yalan yok, linux'lardan, macos x'den yamalanmış da olsa dosya gösterim sistemi çok kullanışlı.
    küçük bir örnek vermek gerekirse: XP'de, diyelim toplamı 8 gb olan kıl-tüy dosyalar var binlerce. bunu d'den c'ye atacağız. kopyala diyoruz, c'ye geçiyoruz yapıştır diyoruz. sonra başlıyor kopyalamaya... bitti bitecek, zınk diye uyarı veriyor "şu dosya okunamadı... bla bla" ee? sonra. öylece bırakıp kaçıyor XP hangisi kopyalandı, hangisi kaldı bul bulabilirsen...
    ama vista öyle yapmıyor. seni ortada bırakmıyor. neyse sorun bilgi veriyor... düzeltemeye çalışıyor. olmadı tüm işlemi geri alıyor.... vs vs.

daha buna benzer nice küçük ama çok rahatlık sağlayan ayrıntılar var.

e zaten xp'ye benzerse ne anlamı var ki? elbete değişik olacak bir süre kullanmak lazım.

bence şişirilmiş balon çok basit bir ifade.
    öyle demek yerine, "şuraları şuraları gereksiz, kullanışsız, anlamsız, saçma..." şeklinde yazmak daha gerçekçi olur düşüncesindeyim.

Bende ev kullanıcısıyım. Görsellikten önce performansa bakarım. Öncelik her zaman performansındır.

• xp
  • bende ki vista32 xp32 den daha hızlı ve performanslı.bide vista64 bulsaydım
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglarcsgn
    bende ki vista32 xp32 den daha hızlı ve performanslı.bide vista64 bulsaydım

2003_32, vista32 den de xp32 dende daha hizli ve performanslidir.
    vista64 u sp1 çıkmadan hiiiiiç tavsiye etmiyorum ,
  • services pack i bekliyorum zaten.şuan xp deyim.bi sorun yüzünden xp ye geçtim.şimdi programlar,driverler yüzünden üşeniyom
  • Vista Yeni Çıktığı İçin Stabil Deyil Ama Biraz Zaman Geçtikten Sonra Stabil Olacak Ve Herkes Vistaya Geçecek Ama Şu An İçin Xp Stabil
  • uzun zamandır xp kullancısıyım..

1 ay kadar orjinal vista home premium kullandım.. ama pek hoşuma gitmedi.. driver sorunları başta olmak üzere içeriği de pek hoşuma gitmedi kullanım açısından.. görsellik desen xp bence daha güzel..

bu sebeplerden vistayı kaldırıp xp kurdum ve gittiği yere kadar da xp kullanacağım sanırım..

vista nın acelesi yok..
  • daha iyisi yapılana kadar xp diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 29 Kasım 2007; 15:11:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.