Şimdi Ara

Vista'nın yanına Ubuntu kurmak istiyorum fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vista Ultimate kullanıcısıyım. Önceden Ubuntu deneyimim az çok var, fakat kötü anılarım da var kendisiyle. Örneğin geçen sefer Vista'nın yanına Ubuntu 8.10 kurduğumda MBR uçmuştu. Açılışta Vista hata vermeye başladı, mecburen bir süre Ubuntu kullanıp Vista'ya format atmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeniden Vista'nın yanına Ubuntu kurmak istiyorum fakat bu sefer hatasız. :)

Yani, Vista'nın yanına (tabii başka disklere) Ubuntu kurduğumda MBR nin uçmamasını istiyorum. Vista'da Ubuntu da çalışabilsin. Böyle bir sorun almayı kurulum sırasında nasıl önlerim yardımcı olur musunuz?

Birde AIGLX ve Beryl sistemleri çok hoşuma gitti. Bunları Ubuntu'nun üstüne kurma şansım var mı?

Cevaplarsanız sevinirim.

• ubuntu kurulumunda compiz'de kurulur fakat bazı efektler kapalıdır default ayarlarda. Yine normal bir kurulumda mbr uçmaz. Neyi yanlış yaptığını bulman gerekiyor. Biz normalde grub ön yükleyici kurulumu geldiğinde mbr'ye kurmasını onaylıyoruz, bu kadar. Onaylıyoruz çünkü standart olarak mbr seçili geliyor. Bunun dışında Vista yükleyicisini tekrar kurman mümkün. Format atmana gerek yok. Nette biraz arayıp bulabilirsin.
  • diskinde kaç bölüm vardır bilmiyorum o yüzden c ve d olmak üzere iki primary bölüm olduğunu varsayalım. d bölümünü mantıksal yapıp ubuntu ve swap için 2 mantıksal bölüm daha açarsan toplam 4 adet disk bölümüne sahip olursun. linux üzerinde sda0 sda1 vs diye anılacak bölümlerden hangisine ubuntu kuracaksan grub kurulumunu da o bölüm olacak şekilde ayarlamalısın. bunu yapmak için kurulumun son aşamalarındaki gelişmiş butonundan ilgili seçeneği ayarlayabilirsin. kurulumdan sonra windows açılacak ama ubuntu olmadan. easybcd programı ile ubuntuyu windows bootloader a ekleyerek ubuntuyu kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.