Şimdi Ara

vista problemi - Reset network adapter 'Wireless Network Connection'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vista işletim sisteminde Wireless üzerinden internete bağlanıyorum ancak bir süre bağlı kaldıktan sonra internet bağlantım kopuyor. Genellikle de download sonrası, Diagnose ve repair yapıp network adaptörünü resetlediğimde internet tekrar geliyor ancak sürekli bu durumla karşılaşmak çok sıkıcı olmaya başladı benzer sorun yaşayan çözümü bilen varsa yardım lütfen.

Bu arada wireless adaptörün bilgisayarın güç tasarrufu kapsamında kapatılmaması ayarını yaptım, genelde bu öneriliyor ancak problemin bununla ilgisi yok.

• Henüz bir yanıt gelmediği için bulduğum bilgileri paylaşmak istedim.

Vista önceki windows OS sürümlerinden farklı olarak DHCP BROADCAST şeklinde bir yöntem izliyormuş.
    Event viewer'da "The IP address lease 192.168.X.X for the Network Card with network address 0013XXXXXX has been denied by the DHCP server 192.168.X.X (The DHCP Server sent a DHCPNACK message)." şeklinde bir hata görüyorum ancak bu hata bağlantımın koptuğu saate ait değil her nedense.

Neyse çözüm olarakhttp://support.microsoft.com/kb/928233/en-us uygulanabilir yada static ip verilebilir şeklinde okudum.

ip, dns, default gateway vb. bilgileri elle girmeyi denedim ancak başarılı olmadı gene aynı şekilde problem devam ediyor.
    Link'te belirtilen registery key'inde ise GUID subkey'ini göremiyorum.

Hiç önerisi olan yok mu yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagana -- 29 Aralık 2007; 22:34:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.