Şimdi Ara

Vista readyboost özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar şu vista ready boost hakkında bilginiz varmı bu özellikli bir flash belleği takınca onu ram diye göörüyomuş ve daha hızlı çalışıyomuş makina mesela makinada 2 gb ram var 4 gb lık bir flash bellek takarsanız raminiz 6 gb oluyomuş diye okumuştum böyle bişey varmı.Readyboost hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Readyboost'un sistem ramiyle uzaktan yakından bi alakası yok. Sadece hard disk için bi tampon oluşturuyor ve gözle pek görünen bi hızlanma sağlamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theturk1987

Ya arkadaşlar şu vista ready boost hakkında bilginiz varmı bu özellikli bir flash belleği takınca onu ram diye göörüyomuş ve daha hızlı çalışıyomuş makina mesela makinada 2 gb ram var 4 gb lık bir flash bellek takarsanız raminiz 6 gb oluyomuş diye okumuştum böyle bişey varmı.Readyboost hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

öyle birşey olsa tam süper olurdu heralde6 gb 8 gb falan yapardık
  • Vallahi hocam hepsiburada.com da okumuştum ordan aklımda kaldı bi sorayım dedim vista ready boost lu flash bellek alsakk hiç bi işe yaramıcak yani öylemi
  • işe yarar tabi uygulamaları daha çabuk açarsın ama bunun için her flaşh belleği kullanamassın NAND flaşh bellek olması gerekir robson gibi bişey işte:D
  • Windowsun ve uygulamaların açılıs kapanısları %20 oranında hızlanır tabi Ready Boost özellikli USB almaktan çok, yüksek hızda veri aktarımına sahip yeni teknoloji USB lerden almak gerekiyor performansı görmek için yoksa aksine makinanız yavaşlıyor, her usb den readyboost olmaz, tanısa ve kullansanız bile piyasadaki çogu usb belleklerin okuma yazma hızları çok düşük ama mesela örnek veriyorum Corsair in modelleri 33 mb/sn okuma hızına sahip bir usb bellek serisi, FLASH VOYAGER USB 2.0 olarak geçiyor, bundan alırsan tabi performans görülebiliyor.
  • uzun süredir vista kullanıcısı olarak readyboost özelliğinin gözle görülür hiçbir katkısı yok hatta belek hızınız düşükse yavaşlamaya bile sebep oluyor bunlarla uğraşmak yerine performans isteyenler ram upgrade düşünsün

kesinlikle raeadyboost özelliği faso fiso
  • arkadasin da belirttiği gibi ram ilaversi kesinlikle en iyi seçenek
  • arkadaşlar memory stick kullanıyorum ready boost aktif ettim ama artık kartı gormuyor bu ozelliği nasıl kapatabilirim

tesekkurler
  • başka bir kart tak ya da usb bellek.sağ tıkla özellikler de sonra readyboost sekmesine git ve kapat...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.