Bildirim
Usb belleğe virüs programı kurma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: umix353
Usb belleğe virüs programı kursam, bununla başka bir bilgisayara tarama yapabilir miyim?
Bahsettiğn şeyin bi benzeri; Kaspesrsky.Avira vs firmalarının rescue disklerinde mevcut. Bunlar linux tabanlı live cd mantığıyla çalışıyorlar. Sistemi bu aygıtlarla başlatıyorsun. Linux masaüztü açılıyor. Ve windows için yazılmış virüs,Linux ortamında devre dışı kalacağı için,deteylı ve derin bir taramadan sonra virüs %80 temizleniyor. Yeter ki o zararlı yazılım,antivirüsün veri tabanında kötücül olarak kayıtlı olsun.
Kaspersky rescue disk: http://www.programlar.com/egitim/kaspersky-rescue-disk-kullanimi
Avira : http://www.programlar.com/egitim/avira-rescue-cd-kurulumu-ve-virus-temizleme
Bunu haricinde antivirüs programını setup-next mantığıyla kurarken flashı konum olarak gösterip ,kurulum bitince başka pcde çalıştırmak...? Şahsen hiç denemedim. Kayıt girdileri falan var,yani çalışmaz tahminimce. Ama dene istersen.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı
quote:
Usb belleğe virüs programı kursam, bununla başka bir bilgisayara tarama yapabilir miyim?
Bahsettiğn şeyin bi benzeri; Kaspesrsky.Avira vs firmalarının rescue disklerinde mevcut. Bunlar linux tabanlı live cd mantığıyla çalışıyorlar. Sistemi bu aygıtlarla başlatıyorsun. Linux masaüztü açılıyor. Ve windows için yazılmış virüs,Linux ortamında devre dışı kalacağı için,deteylı ve derin bir taramadan sonra virüs %80 temizleniyor. Yeter ki o zararlı yazılım,antivirüsün veri tabanında kötücül olarak kayıtlı olsun.
Kaspersky rescue disk: http://www.programlar.com/egitim/kaspersky-rescue-disk-kullanimi
Avira : http://www.programlar.com/egitim/avira-rescue-cd-kurulumu-ve-virus-temizleme
Bunu haricinde antivirüs programını setup-next mantığıyla kurarken flashı konum olarak gösterip ,kurulum bitince başka pcde çalıştırmak...? Şahsen hiç denemedim. Kayıt girdileri falan var,yani çalışmaz tahminimce. Ama dene istersen.
Teşekkürler, rescue disk vb. hakkında bilgim var ama bunlar ücretsiz ne kadar etkili olabilir ki?
-
quote:
quote:
quote:
Teşekkürler, rescue disk vb. hakkında bilgim var ama bunlar ücretsiz ne kadar etkili olabilir ki?
Ücretli ücretsiz farketmez. Çok işe yarıyor. Ben kaç kere bu yolla formattan kurtuldum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ayrıca bulduğu herşeyi siliyor. Yok şunu satın al, işte bilmem şu sürüme yükselt diye bi dayatması yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 2 Eylül 2016; 21:10:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Ayrıca bulduğu herşeyi siliyor. Yok şunu satın al, işte bilmem şu sürüme yükselt diye bi dayatması yok.
Deneyeceğim... -
quote:
rescue disk vb. acaba aynı antivirüsler gibi veritabanlarını güncelliyor mu? -
quote:
quote:
rescue disk vb. acaba aynı antivirüsler gibi veritabanlarını güncelliyor mu?
Elbette. Linux masaüstü gelince zaten önce soruyor sana. Veri tabanı eski,güncellemek ister misin diye.. -
quote:
quote:
quote:
Elbette. Linux masaüstü gelince zaten önce soruyor sana. Veri tabanı eski,güncellemek ister misin diye..
Hazır sizi bulmuş iken sorayım. Bu usb belleklere bulaşan removable disk virüsü var bundan nasıl kurtulabilirim. Bu virüs bir bilgisayardan mı geçiyor belleklere? İnternette bir çok çözüm var ama hangisi işe yarıyor, yaramıyor belli değil.. Siz karşılaştınız mı daha önce bu durumla?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Elbette. Linux masaüstü gelince zaten önce soruyor sana. Veri tabanı eski,güncellemek ister misin diye..
Hazır sizi bulmuş iken sorayım. Bu usb belleklere bulaşan removable disk virüsü var bundan nasıl kurtulabilirim. Bu virüs bir bilgisayardan mı geçiyor belleklere? İnternette bir çok çözüm var ama hangisi işe yarıyor, yaramıyor belli değil.. Siz karşılaştınız mı daha önce bu durumla?
Ben kısayol virüsüyle karşılaştım. Genelde bakımsız pclerden bulaşıyor. Ben bundan hdd low level format yoluyla kurtuldum. Tamam antivirüs yakalıyor siliyor ama öyle bulaşık ki bi daha geri geliyor. Fakat low level formattan sonra hiç gelmedi. Artık ya küstü ya da bişe oldu geberesice
-
çay, kahve , bişey söylemediysen kesin küsmüştür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Öner
Zıkkım içsin. Bi de çay mı söylicem -
quote:
quote:
Zıkkım içsin. Bi de çay mı söylicem
Low level formatı en son yapmak istiyorum.. Bakalım olmazsa artık öyle yapacağız..
Harici bellek için nasl bir çözüm yaptınız? Özellikle içindeki bilgileri kurtarmak adına
-
quote:
quote:
quote:
Zıkkım içsin. Bi de çay mı söylicem
Low level formatı en son yapmak istiyorum.. Bakalım olmazsa artık öyle yapacağız..
Harici bellek için nasl bir çözüm yaptınız? Özellikle içindeki bilgileri kurtarmak adına
Benim flash boştu Allah'tan da kurtarmayla falan uğraşmadım. Öyle bişey başıma gelince de ilk yaptığım şeyüzerine veri yazmamaya dikkat etmek. Daha sonra ise recuva,recovery my files tarzı birkaç programın full sürümünü kurup tarıyorum. Artık ne koparabilirsem.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- php dosyası açma
- beklenmeyen g/ç hatası
- press esc in 1 seconds to skip startup.nsh any other key to continue
- cable not connected ne demek
- kingston garanti sorgulama
- telefon şarj olmuyor
- zyxel modem kurulumu
- bilgisayar hızlandırma
- biosa nasıl girilir windows 10
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X