Şimdi Ara

Flash belleği ntfs ile biçimlendirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
41.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bliyorsunuz flash bellekler fat32 ile geliyorlar ben ise yeni dosya istemi olan ntfs den yanayım sizce ntfs ile biçimlendirmek daha iyi değilmi.Özellikle bazen usb den zart diye söküyoruz donanımı güvenle kaldır demeden ntfs bu duruma daha dayanıklı tahmin ediyorum ayrıca fat32 ye şahsen benim ihtiyacım olmuyor win98 felan kullanan yok çevremde ne dersiniz?
    ayrıca ntfs seçeneği yok üstüne tıklayınca fikir lütfen?

• flash belleklerde fat32 ntfs den çok daha iyi. ama sen bilirsin ben sana HP USB disk storage format tool'u öneririm. fat16, fat32 ve ntfs seçenekleri var
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

flash belleklerde fat32 ntfs den çok daha iyi. ama sen bilirsin ben sana HP USB disk storage format tool'u öneririm. fat16, fat32 ve ntfs seçenekleri var

neden çok daha iyi hocam biraz açıklama yapabilirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

flash belleklerde fat32 ntfs den çok daha iyi. ama sen bilirsin ben sana HP USB disk storage format tool'u öneririm. fat16, fat32 ve ntfs seçenekleri var

neden çok daha iyi hocam biraz açıklama yapabilirmisin?

Selomcakın dediği gibi bazıları fat32 yi flash belleklerde öneriyorlar,ben de bi kaç yerde okumuştum. Galiba fat32 dosyalama biçimi daha az sorun çıkarıyor ve eğer yanlış hatırlamıyorsam belleğin kapasitesi fat32 ile artıyor. Ntfs dosyalama sistemi belleğin kapasitesinden biraz çalıyor.

Birde belleklerde olan güvenle çıkar yta da çıkarma seçeneğini kendinzide ayarlayabilkirsinz:

Belleğin kısa yoluna sağ tıkla-özellikler-donanım-(tüm disk sürücülerinden )belleğinin sürücüsünmü seç-özellikleri tekla ve ilkeler bölümünden-çabuk uzlaştırma ya da performans için uzlaştırma seçeneklerinde birini seçebilirsinz. Benim alet şu anda çabuk uzlaştırma seçeneğinde .

• fat32
  • kucuk kapasiteli hddler yanı flash belleklerde fat32 daha mantıklı bencede.
  • Arkadaşlar ben bi konu hakkında bilgi almak istiyorum elimde 8 gb usb bellek var ve 8 gb lık usb belleği işterimde ki USB 1.1 bağlantısına takarak içerisine verilerimi atıyorum eve gelince USB 2.0 Bağlantı noktasına usb belleğimi takıyorum ve içerisinde ki verileri bilgisayarıma kaydetmek istiyorum ancak flash belleğimin içerisinde yer alan mp3 ler rar uzantılı dosyalar hep hata verdi ve usb nin dosya sistemi fat32 işyerimde ki bilgisayarın dosya sistemi NTFS ve evimde ki bilgisayarımın Dosya sistemi NTFS acaba bu hatanın kaynakları neler olabilir bana yardım edebilecek birisi var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NTFS vs ExFat (SSD için)
    6 yıl önce açıldı
    64 gb usb bellek biçimlendirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki iki flashbelleği ntfs yapınca okuma yazma hızları 40-50x kadar düşmüştü. Fat32 yaptım sonra gene. Zaten 4gb üstü bellekler için NTFS gereksiz bence. Ha 8 gb lık beleğim var içine dvd imajı atmak istiyorum derseniz NTFS şart o zaman tabi.
  • Fat32 olması her zaman daha iyidir. Yoksa windows 98 kurulu bir makinada kullanamazsınız.
    Çünkü windows 98, NTFS sistemini tanımaz.
  • Arkadaşlar flash diskimi ntfs yapmıştım sonrasında yanlışlıkla donanımı güvenle kaldır demeden bilgisayardan çıkardım artık bilgisayar flash diski bilinmeyen aygıt olarak görüyor düzeltmek için yapılabilecek bir şey var mı ? "Bu arada Flash Diskin Dosya sistemini NTFS yatığım için usb den boot etmeye çalıştım olmadı sonrasında xp kur cd si ile dosya sistemi oluşturmaya da geldim fakat nafile çünkü takılan aygıtın flash disk olduğunu algılamıyor)
  • Teşekkürler millet. Bende de toshiba vardı 4 gb. Şimdi ntfs yaptım. Bakalım umarım daha kullanışlı olur.
  • flash disk için en iyi dosya şekli fat32 dir. ntfs büyük diskler için tasarlanmıştır ve önbellekleme amacına yönelik olduğu için diske sürekli birşeyler yazıp okur. bu da sınırlı ve düşük yazma sayısına sahip flash disklerin ömrünü azaltır. yine bu yazma okuma olayından diski güvenli kaldıma seçeneği de ntfs ile biçimlendirilmiş flaş disklerin çoğunda çalışmaz.
  • Hortlatayım mı ?

Aradan yıllar geçti ve benim elimdeki 32gb flaş bellekte tabiki bugünün şartlarında ntfs daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Hortlatayım mı ?

Aradan yıllar geçti ve benim elimdeki 32gb flaş bellekte tabiki bugünün şartlarında ntfs daha iyidir

fena hortlamış konu. şimdi ise ntfs mantıklı tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

Hortlatayım mı ?

nfst olarak nasıl format atarız.

elimde 5gb tek dosya var. atamıyorum içine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

Hortlatayım mı ?

nfst olarak nasıl format atarız.

elimde 5gb tek dosya var. atamıyorum içine.

USB Bellekler de NTFS Format seçeneği,
    a) Bilgisayarım’ a çift tıklayın,
    b) USB Belleğinizi gösteren Sürücüye sağ tıklayın,
    c) Özellikleri seçip "Donanım" sekmesine tıklayın,
    d) O pencerede USB Belleğinizi seçerek Özellikleri tıklayın,
    e) "İlkeler" sekmesini seçin,
    f) "Perfermonas için en iyi duruma getir" kısmını seçip TAMAM deyin.
    Bu işlemlerden sonra USB belleğinize sağ tıklayıp "Biçimlendir" seçtiğiniz zaman NTFS seçeneği de eklenmiş olur.Son adım olarak(şayet varsa USB belleğinizdeki gerekli dosyaları yedekledikten sonra)Bilgisayarıma girin ,USB Belleğinize sağ tıklayın ve Biçimlendir seçeneğini seçin.Karşınıza çıkan seçeneklerden Dosya Sistemi aşağı inen menüsünden NTFS dosya sistemini seçerek Başlat butonuna tıklayın.İşlem bittiğinde USB Belleğiniz NTFS ile formatlanmış olacaktır.

• quote:

Hortlatayım mı ?

8-10 GB gibi tek parça büyük boyutlu dosyalar atmak için format değiştirdiğimizde hız azalması olur mu acaba ?

Yazma-okuma hızlarından bahsediyorum...
  • çok yardımcı oldun teşekkürler öğrenmenin sonu yok
  • Mükemmel oldu çok ama çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.
  • 32 gb toshiba flash bellek aldım biraz önce. Kendiliğinden fat32 olarak çıktı. NTFS ye çevirmek mantıklı olur mu ? Üstteki yorumlar 5 sene öncesine ait olduğu için yeniden sormak istedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.