Şimdi Ara

Vista ve 2. işletim sistemi olarak Xp Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Xp kurmak istiyorum fakat aldıgım sorun bu şekilde
     Vista ve 2. işletim sistemi olarak Xp Kurulumu

c:vista yüklü d:recovery f: ise yeni birim ve xp yi buraya kurmayı düşünüorum fakat daha xp cd si takıyorum fakat kurulum ekranı gelmedin bu hata ile karşılaşıorum farklı xp cd leride denedim yine aynı hata. çözüm yolu veya bu sorun hakkında bilgisi olabilcek biri varsa yardımcı olabilirse cok sevinirim.

sorum 2. işletim sistemi olarak sistemime xp pro yu nasıl kurabilirim ?

• sorunda geçen chkdsk/f üzerine yaptıgım araştırma sonucunda buldugum bilgiler

Bu komut " Diskimi incele ve onar " anlamına gelmektedir.

ÖNERİ 1 :

C: \WINDOWS\system32 klasörünü açınız ve gözlemleyiniz.

smrgdf.Exe
    ioloBootDefrag. Cfg
    iolobtdfg.exe

isminde uygulamalar var ise bunları siliniz.

ÖNERİ 2 :

Başlat > Çalıştır'a " regedit " yazıp, Tamam dedikten sonra;
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\(CurrentControl001, CurrentControl002, CurrentControl003 ve CurrentControlSet Klasörleri altıında)\Control\Session Manager klasörleri içinde bulunan tüm "BootExecute" değerlerinin " autocheck autochk * " olarak yeniden düzenleyiniz. Sanırım sizde bu değer:
    "autocheck autochk *smrgdf" olarak yazıyor.

ÖNERİ 3 :

Başlat > çalıştır'a ayrı ayrı, tek tek;

chkdsk c: /f /x

chkdsk d: /f /x

chkdsk e: /f /x

yazıp, Tamam deyiniz.
    HDD'niz de kaç sürücü harfi var ise o harfleri tek tek yazıp, bu komutu veriniz.

Pc'nizi kapatıp yeniden açtığınızda sistem tekrar ve son kez Disk Gözden geçirmesi yapacaktır. Bu işlemi asla iptal etmeyiniz.

ÖNERİ 4 :

Araçlar > Klasör Seçenekleri > görünüm sekmesindeki Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğine Tık koyup, Korunan işletim sistemi dosyaları gizle [Önerilen] kutucuğundaki Tık'ı kaldırınız.

C:\ dizininde bulunan MSDOS.sys dosyasını sağ tık yapıp Salt Okunur Tık'ını kaldırdıktan sonra, Notepad ile açıp içinde bulunan tüm komutları siliniz. Kayıt edip, tekrar Salt Okunur yapınız.

ÖNERİ 5 :

Bu uygulamalar da başarısız olursanız NTFS ya da FAT32 olan Dosya Sistemini değiştirmek durumundasınız. Sisteminiz FAT32 ise;

Başlat > Çalıştır'a " convert c: /fs:ntfs " yazıp, Tamam deyiniz.

Ancak sisteminiz NTFS ise FAT32'ye Format atmadan geçmek mümkün olmayacaktır. Bu işlemi ise formatsız ancak PartitionMagic programı ile gerçekleştirebilirsiniz.
    Buldugum bilgiler ALINTIDIR.

burdaki bilgilerden komut sisteminde chkdsk f: /f /x yapıp dendedim " yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. Bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir" sorununu aldım

• komut istemini admin olarak çalıştır (sağ tık ile). ondan sonra komutu yaz, kabul etmesi lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barbariansss

komut istemini admin olarak çalıştır (sağ tık ile). ondan sonra komutu yaz, kabul etmesi lazım.

admin girişini kabul etti fakat sorunum yine çözülmedi bilgisi olanlardan yardım bekliorum
  • Başlat - Denetim masası - Klasör seçenekleri - Görünüm - Basit dosya paylaşımını kullan'ı devre disi birakin -Erişemediğiniz (ya da işlem yaptığınız) sürücüye sağ tiklayin - Özellikler - Güvenlik sekmesi - Gelişmiş - Sahibi sekmesi - Karşınıza çıkacak listeden, kullanici adinizi tiklayin. Sahibi değistir onay kutusunu işaretleyin. Tamam'ı tıklayin. Evet'i tıklayin.

alıntıdır
  • backup al ve xp cd' si ile yeni bir kurulum başlat.
    hdd' ni 3 partition' a ayır. ilk kurulumu xp ile C sürücüsüne yap ve kurulumu bitir.
    xp masa üstü karşına geldiğinde, vista cd' sini tak ve çalıştır.
    açılışta da kurulumu D sürücüsüne yapılacak şekilde devam ettir.
    E sürücüsünü de depolama amaçlı kullan.

tavsiyem, tek işletim sistemi kullanman yönünde.
    çift işletim sistemi, problemleri iki ile çarpmaya benzer.
    bunun yerine usb' den veya cd' den bootable bir işletim sistemi tercih edebilirsin.
    işletim sistemini cebinde taşır, her pc' yi de kurcalarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Haziran 2009; 2:03:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.