Şimdi Ara

VİSTA ve Daha sonrası BLACKCOMB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft Windows Vista RC 1 ile beraber artık microsoft vista'yı hazırladım diyor. Ve bundan sonrası içinde yeniliklere devam edeceğim diyor.
    Peki bu yenilikler neler olacak Mİcrosoft bize gelecekte ne tür bir işletim sistemi sunmayı vaad ediyor.

Geleceğin işletim olarak microsoft tarafından üzerinde çalışılmaya başlanan işletim sisteminin kod adı BLACKCOMB veya Vienna daha gelişmiş ve 3d desteği ile zengileştirilmiş olan BLACKCOMB'un görme engelli bilgisayar kullanıcıları içinde çığır açacağından bahsediliyor.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğim Mİcrosoft'un İşletim sistemi Tarihçesi var.

History of Microsoft Windows v·d·e

MS-DOS–based: 1.0 • 2.0 • 3.0 • 3.1x • 95 • 98 • 98SE • Me
    NT-based: NT 3.1 • NT 3.5 • NT 3.51 • NT 4.0 • 2000 • XP (Itanium, x64) • Server 2003 • FLP (thin-client)
    CE-based: CE 2.0 • CE 3.0 • CE 4.0 • CE 5.0 • Mobile
    Forthcoming: Vista • CE 6.0 • Server " Longhorn" • " Blackcomb & Vienna "
    Other projects: Neptune • Nashville • Cairo • OS/2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIABLOS -- 6 Eylül 2006; 21:42:26 >

• Valla Vista en azından 2 yıl gecikti,Longhorn idi adı ilk zamanlar,o zamanlarda teknoloji sitelerinde ve bilgisayar dergilerinde ilk önce Windows Xp SE sonra Longhorn daha sonra Blackcomb ve daha sonra (2007'de) Blackcomb'un 2.versiyonun çıkacağı söyleniyordu ancak şu işe bakın ki 2007'ye geldik daha Vista çıkamadı,Windows 98'le Xp arasında sadece 3 yıl vardı ancak bu 3 yılda Windows çok gelişme gösterdi,Ms-dos altyapısında kurtulundu,çok daha stabil bir işletim sistemi olarak karşımıza çıktı Windows Xp ancak aradan 6 yıl geçti Windows Vista yeni çıkıyor,Microsoft'un biraz geciktiği kanaatindeyim ben,ancak işe öte yandan bakacak olursak Xp ile Vista arasında bir ara işletim sistemi çıkarmalarının da pek iyi olacağını zannetmiyorum,çünkü Windows ME gibi kocaman bir başarısızlık örneği var ortada,neyse,herşeyi zaman gösterecek sonuçta...
  • Haklısın kardeş bir M€ kazası varki microsoft hem maddi olarak hemde karizma açısından çok büyük zararlar gördü. Bunu bir daha yaşamamak için XP ile Vista arasında bir işletim sistemi çıkarmayarak akılıca bir harekette bulunduğu kanısındayım. Ancak BLACKCOMB için geliştirilen 3d görüntüler ve ek özellikler bence bilişim alanında bayağı bir gelişim ve yenilikler getirecektir.

• Evet ya ME ilk lansmanında çökerek bill amcayı rezil eden bir sistem olmuştu. Fakat nt ve kernel altyapısı falan gerçekten aslında biz zorlamasak çökmeyecek bir işletim sistemine doğru gidiyoruz.

Hatırlarım windows 98 sürekli bir hafta boyunca açık kalır hiç restart edilmezse senin hiç bi şey yapmana gerek kalmadan çöküyordu :)
  • Microsoft çekirdeği tamamen silip yeniden yazdığı işletim sistemini çalışmalarına 2003 te başladı...işletim sistemini adı ise Singularity...Bu işletim sisteminin diğer işletim sistemlerinden uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok.Çünkü derleyicisi ve programlaması bile tamamen farklı

Buyrun:
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Microsoft+singularity&btnG=Ara&meta=
  • quote:

Microsoft çekirdeği tamamen silip yeniden yazdığı işletim sistemini çalışmalarına 2003 te başladı...işletim sistemini adı ise Singularity...Bu işletim sisteminin diğer işletim sistemlerinden uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok.Çünkü derleyicisi ve programlaması bile tamamen farklı

Buyrun:
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Microsoft+singularity&btnG=Ara&meta=

Cool_recep kardeş benim araştırmalarım sonucunda Vista sonrası çıkacak olan işletim sistemi BLACKCOMB. Ayrıca microsoft'un işletim sistemi tarinçesine görede BLCKCOMB ( VIENNA ) görünmekte. Eğer daha farklı bir işletim sistemi olacaksa büyük ihtimal ile BLACKCOMB sonrası olabilir.

• Cool_recep kardeş bak saat gecenin kaçı oldu hala senin bahsettiğin işletim sistemi olan Singularity hakkında bilgi arıyorum. Ve aramalarım sonucu bulduğum bu işletim sistemi büyük olasılıkla BLACKCOMB'dan sonra çıkartacağı işletim sistemi.

Çünki senin bahsettiğin gibi bu işletim sistemi için 2003 yılında çalışmalara başlamışlar. Ancak BLACKCOMB için çalışmalar 2000 yılına dayanıyor yani yaklaşık olarak Longhorn yani şu anda RC 1 sürümünü kullandığımız işletim sistemi ile birlikte başladı. Microsofttun Vista'dan çıkardığı bir çok yenilik bu işletim sistemi ile birlikte geliştiriliyor. Örneğin WinFS
  • Singularity direkt olarak işletim sisteminin adı değil de,bir kaç işletim sisteminin oturduğu temelin adı olabilir bence,yani Vista'nın,Blackcomb'un filan...

Ekleme: Bir kaç şey buldum...:

http://research.microsoft.com/os/singularity/

ftp://ftp.research.microsoft.com/pub/tr/TR-2005-135.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 10 Eylül 2006; 11:26:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Singularity direkt olarak işletim sisteminin adı değil de,bir kaç işletim sisteminin oturduğu temelin adı olabilir bence,yani Vista'nın,Blackcomb'un filan...

Ekleme: Bir kaç şey buldum...:

http://research.microsoft.com/os/singularity/

ftp://ftp.research.microsoft.com/pub/tr/TR-2005-135.pdf

Singularity direkt olarak işletim sisteminin adı değil yeni nesil işletim sistemlerini oturduğu temelin adı yani Vİsta Blackcomb ve daha ileride çıkarıcak olanları. bilgilerinize önemle arz olunur.

• Bir dizi araştırma yaptım ve Microsoft Research tarafından yayınlamış ilk Blackcomb videosunu buldum ve sizler ile paylaşmak istedim. İlk izlenimlerimde geliştirilmiş olan masaüstü özellikleri ( dikkat ederseniz özellikleri diyorum çünki videoyu izlediğinizde ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. ) gayet hoş ve işlevsel gibi geldi bana. Aşağıda 3 ss ve vide'nun bulunduğu adresi sunuyorum.

video'nun bulunduğu adres

http://www.youtube.com/watch?v=xfdeNVtGO_A

• vay vay vay microsoft neler yapmış öyle ağzım açık kaldı izlerken bence bu 3 boyutlu masaüstü çıkacak
    ee ne de olsa 5 sene içinde 80 çekirdek işlemciler çıkacağını düşünürsek intelin dediğine göre bu masaüstü hiçde geç değil
  • doğru söylüyorsun 80ide geçer çekirdekler :))
    daha vistayı denm fırsaytım olmadı bu kota ilede zor görünüyor yaa bakalım inidiren arkdaşların birinden almaya bakıcaz artık :)
  • bu videolarda olan şeyler blackcomba kadar beklenicek seyler degıl dımı?

vistadada aynlarını görücez zaten....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

bu videolarda olan şeyler blackcomba kadar beklenicek seyler degıl dımı?

vistadada aynlarını görücez zaten....

Malesef goremiceksin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.