Merhaba arkadaşlar. Çıktığı günden beri Vista 64 bit ultimate kullanıyorum. Son derece memnunum. Ama son iki aydır çözemediğim bir durum oluştu.
Eskiden bu işletim sisteminde web kameram sorunsuz çalışıyordu. 2-3 ay kadar önce kamera sanki camı kırık gibi göstermeye başladı ve renkler birbirine karışmıştı. Başka bilgisayara kurdum sorunsuzdu. Format zamanı gelmiş dedim format attım ama bu bilgisayarda yine aynı :S Bilgisayarın ilk halinden bu zamana içine eklediğim herhangi bir donanım yok. Sadece yazıcımı Hp 1350 den Canon Mp610 a değiştirdim ama bu driverin kameranınkiyle çakışacağını sanmıyorum. Yine de formattan sonra hiçbirşey yüklemeden kamerayı yüklemeyi denedim yine olmadı. Aklıma Vista güncellemesi geliyor. Şimdi sorum şu. Vista x64 kurarken daha masaüstünüz gelmeden zoraki güncellemeye başlıyor. Ethernet driveri olmadan bu güncellemeyi yapabilirmi.
Yada sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir.
Kameram A4tech PK7MA ve Logitech var ikiside aynı.
Kimsenin fikri yokmu arkadaşlar
bilgisayarında codecler yüklü mü? codecler görüntü netliğini ve görüntüleri bozuyor olabilir mi?
Başka kamerayı kendi bilgisayarında denedin mi?
Codec elbette kullanıyorum ama bir kere pc ye hiçbirşey kurmadan kamerayı kurdum yine aynı hatayı aldım. İki kameram var ikisini denedim aynı sonuç. Bu kameralar başka bilgisayarlarda çalışıyor. aynı sistemde vista x86 kuruncada çalışıyor. Hani eskiden çalıştığını görmemiş olsam diycemki desteklemiyor. Ama bu kamera yaklaşık 1 yıldır vista x64 de çalışıyordu. Ne olduysa şimdi oldu. Dediğim gibi güncellemeden şüpheleniyorum ama ilk kurulum yaparken masaüstünü daha vermeden ethernet kartını bile tanımazken kendi kendine güncelleme yaptığını iddia ediyor bende dikkate almıyordum. Bu defa etherneti komple söküp bi kurulum yapayım bakalım. Olursa güncellemede yaptırmayız kullanırız artık. Sonucu sizinle paylaşırım.