Microsoft 10 yıl olarak belirlediği destek süresini 5 yıla kısalttı
Microsoft'un Windows Vista'nın üç sürümü için 2017 yılına kadar değil 2012 yılına kadar destek vereceği açıklandı. Güncellemeler, güvenlik yamaları gibi ekleri kapsayan destek Home Basic, Home Premium sürümleri için olduğu gibi en pahalı sürüm olan Ultimate'i de kapsıyor.
Bu haberden hemen sonra firma tarafından yapılan açıklamada destek süresinin yeniden değerlendirileceği belirtildi.
Business ve Enterprise sürümleri için 2017 yılına kadar destek devam edecek. Ancak bunun beş yılı normal,beş yılı da uzatılmış destek olarak sunuluyor.
CHIP Online'ın Yorumu: Windows XP Home ve XP Media Center için normalde 2009 Nisan'ında bitecek destek süresi kısa bir süre önce 2014 yılının Nisan ayına kadar uzatılmıştı. Bu haberin üzerine Vista için yapılan bu değişiklik çok şaşırtıcı. Ulitmate sürüm için 500 Euro üzerinde ir bedel ödeyenler daha fazlasını beklemekte haklılar.
chip dergisinden alıntıdır.
hem pahalı hem desteksiz mac kopyası vista.....
anlasılan vistadan sonraki işletim sistemini cıkarmakda biraz aceleci davranıyorlar..ama böle salla parti iş yaparlarsa cıkaracakları işletim sistemini ancak kendi pclerinde kurarlar..müşterilerini ahmak yerine koyuyorlar..ultimate versiyonu alan insanlar ne yapıcak o kadar para ödediler..yazık cok yazık microsofttan beklemezdim..
bir yandan 2014 yılına kadar desteği sürecek olan xp, diğer yandan görsellik uğruna bilgisayarı sömüren ,ramleri katleden vista.
2014 nisanına kadar olmasa bile daha uzun bir süre lisanslı xp mi kullanırım.vistaya vereceğim 200 küsür lirayla yeni bir işlemci yada ekran kartı alırım babalar gibi keyfime bakarım.bu şartlar altında xp den vistaya geçmem. vistayı pas geçip vistadan sonraki işletim sistemine geçerim.
vistaya geçmek için sabırsızlanmak bence gereksiz.
vista demek herşey demek değildir..... 2009 yılında kaldırsın isterse... babalar gibi başka sistemlerde var.... hem şu an xp kullansak bile netten ne kadar update yapıyoruz ki.... neyse sonuçta gelecek için emin olunmayan rakamlar söylenebilir. o zamana kadar windows aparat .....vs türü şeyler bile çıkar....
arkadaşlar anlamadıgım bır sey var ben yasal işletims istemı kullanan arkadaşları goruyorum adama soruyorum enden ısletıms ıstemın cracklı deghılde yasal oda dıyorkı adam o kadar emek vermıs ama bılgısayrına bakıyorumb utun yazılımları crack photoshopta tutunda aklınıza ne gelırse buna oyunlarda dahıl ve 10 dan fazla oyun kurulu sımdı sordugumda onlar neden kopya o zaman verdıgı cvp hepsıne gucmu yeter.. Benım anlamadıgım nokta ıse neden ms ye gelınce ok de dıgerlerıne guc yetmez bunu anlamıyorum ?? yanı ben burada crack kullanan arkadaşlarada kızmıyorum o açıdan.. ama yasal kullananlarada saygı duyuyorum
bence sure uzatılacaktır sonucta ms kullanıcıyı dınleyen bır fırma
quote:
Orjinalden alıntı: Autumn.
İkspi (bu duruma göre)
İşte gerçek türkçemiz
İkspi : )
quote:
Orjinalden alıntı: enginguzelsoy
arkadaşlar anlamadıgım bır sey var ben yasal işletims istemı kullanan arkadaşları goruyorum adama soruyorum enden ısletıms ıstemın cracklı deghılde yasal oda dıyorkı adam o kadar emek vermıs ama bılgısayrına bakıyorumb utun yazılımları crack photoshopta tutunda aklınıza ne gelırse buna oyunlarda dahıl ve 10 dan fazla oyun kurulu sımdı sordugumda onlar neden kopya o zaman verdıgı cvp hepsıne gucmu yeter.. Benım anlamadıgım nokta ıse neden ms ye gelınce ok de dıgerlerıne guc yetmez bunu anlamıyorum ?? yanı ben burada crack kullanan arkadaşlarada kızmıyorum o açıdan.. ama yasal kullananlarada saygı duyuyorum
bu konuda haklısın , ben de orjinal işletim sistemi kullanıyorum ve bir çok lisanssız yazılıma sahibim , benim açımdan durum emek vermişler vermemişler meselesi değil, işletim sistemi bir bilgisayarı kullanabilmek için temel gereksinim ve ben ücretsiz alternatifler yerine piyasada çok daha fazla 3. parti desteği olan ms işletim sistemlerini tercih ediyorum ve bu sistemi kullanırken yok crack ara yok bulduğun crack yeni sistemlerde ms tarafından kullanılamaz hale getirildi yenisi çıkana kadar bekle o da olmadı 30 günde bi sil yeniden kur gibi dertlerle uğraşmamak için lisans satın aldım . herkes için aynı olmayabilr tabi durum.
(not 3adet xp lisansım var ama 2 tanesi zorunluluktan alınmış lisanslar yani laptopla beraber zorla satılmış lisanslar)
vista hikaye bir sürüm asıl yatrım vienaya yapılacak gibi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme