Şimdi Ara

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
46.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ellerine sağlık çok güzel bi konuolmuş.
    hocam benimde şöyle bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. vista ultimate kullanıyorum dosyalarda ki simgeler hep liste şeklinde,bunu görünümlerden orta boy büklükte göster seçiyorum her şey güzel fakat çıkıp geri geldiğimde tekrar eskisi gibiliste şekline dönüyor. bi türlü ayarlayamadım. cevaplarsan cok yardımcı olmuş olursun şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan78

ellerine sağlık çok güzel bi konuolmuş.
    hocam benimde şöyle bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. vista ultimate kullanıyorum dosyalarda ki simgeler hep liste şeklinde,bunu görünümlerden orta boy büklükte göster seçiyorum her şey güzel fakat çıkıp geri geldiğimde tekrar eskisi gibiliste şekline dönüyor. bi türlü ayarlayamadım. cevaplarsan cok yardımcı olmuş olursun şimdiden teşekkür ederim

Bak bakalım ss lere.Her bir klasörün görünüm ayarlarını ayarla seçili olsun.Diğer klasör görünümlerinde bir kontrol et.

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü

@Nightmare_2

Şuan özet bölümüne ss ler ekeleyeceğim.Kısa notlar vereceğim.Birazdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 2 Ocak 2009; 18:32:02 >

• Biraz geç oldu ama büyük bir kısmını okudum. Elinize sağlık.
  • @AnacoN

Teşekkür ederim sizede.
  • 64bit vista destekleyen wireless usb varmı?koskoca dünyada
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksnake03

64bit vista destekleyen wireless usb varmı?koskoca dünyada

Anlayamadım biraz daha açar msın demek istediğini?
    64bit sistemde usb modem çalışıyor, wireless de çalışacaktır da soru neye dayanıyor?
  • USB Wireless Adaptör demek istemiş arkadaş.
  • evet usb wireless adaptör demek istedim.
    piyasada gördüm ama tr de bulamadım.
  • Eline sağlık İbrahim abey süper çalışma
  • büyük emeğiniz için teşekkürler.
  • Eline sağlık.
  • Hepiniz sağolun arkadaşlar.

Bu arda birşeye açıklık getirmek istiyorum.Son zamanlarda Windows 7 BETA için çokça yazı ve istek görüyorum.Bakın bunu sürekli kullanamazsınız.Microsoft söylüyor bunu ben değil.Ben Windows 7 BETA yı kullanmayın demiyorum.Ama bunu test edin.Deneyin sonra da kaldırın pcden.Birçok sorunla karşılaşabilirsiniz.Hele hele Beta 'da çok fazla.Hergün bir topik açılıyor ama açılan topikler boşa sorunlar hep Beta kaynaklı olmasından kaynaklanıyor başta.

Kullanacaksanız Windows Vista 64 bit Ultimate kullanın bakın keyfinize.Benim en sevdiğim işletim sistemi oldu kendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 13 Ocak 2009; 10:05:53 >
  • quote:

14)Ben fotoğrafla ilgili Vista'yı başarılı buldum.3. parti bir yazılımına gerek yok inanın.Ben yinede kullancam derseniz sizin tercihiniz.Konu hakkında detaylı yazı yazdım bakabilirsiniz.

yakınlaştırma aptığımızda pikselleştirmeler gözüküyor onları ayrı bir işleme tabi tutmuyor.
    bu büyük eksiklik bence ben irfanview i yüklemek zorunda kaldım.
    senin yazın nerede?

2.si windows explorerda örneğin x klasöründe simgeleri gösterme seçneklerinde hep kendi kafasına göre sıralam getiriyor.
    ben klasör seçeneklerinden "her klasörün görünümünü hatırla"yı seçtim ama bazı klasörlerde (ad,değiştirme tarihi,boyut,tür kullanırım ben) kendi sıralama ölçütünü kullanıyor değiştirmeme rağmen.
    bunun için önce klasör seçeneklerinden "hatırla" yı pasif ettim. bir klasörü kendime göre ayarladım sonra kla. seç.nden "görünümü tüm klasörlere uygula" dedim, sonra "hatırla"yı tikledim ama gene bazı klasörlerde kendi bildiğini okuyor windows.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 13 Ocak 2009; 14:43:18 >

• quote:

Windows Fotoğraf Galerisi

Vista fotoğraf galersi oldukça kullanışlı özelliklere sahip birçok güzel özelliği barındırıyor.
    Ön izleme büyütüp küçültme :

Dosya : Resmi silme,yeniden adlanrıma,kopyalama ve özelliklerini görmemizi sağlar.
    Düzelt : Tıkladığımızda sağ yanda bazı özellikler çıkar.
    Otomatik Ayarla : Pozlandırmayı ve rengi otomaik olarak iyileştir.
    Pozlandırmayı Ayarla : Parlaklık ve karşıtlık ayarlamamızı sağlar.
    Rengi Ayarla : Renk sıcaklığı,Renk Tonu,Doyma ayarlarını kullanabiliriz.
    Resim kırp : Tıklayınca bir pencere çıkar ve seçili alan kadar resmi kırpabilirsiniz.
    Kırmızı Gözü Düzelt : Resminizde oluşan kırmızı gözleri düzeltir.

Yazdır : Yazıcınız varsa buradan resmi yazdırabilirsiniz.
    E—posta : Resmi e-postaya ekler ve göndermemizi sağlar.
    Yaz : Resimlerinizi cd veya dvdye yazmanızı sağlar.
    film Yap : Resimlerinizi movie maker programına atarak film şeklinde izlememizi sağlar.
    Aç : Resmi size verilen programlar aracılııyla açmanızı sağlar.
    Etiket Ekle : Resme bir etiket atayıp resimleri daha kolay sınıflandırabilirisiniz.
    Yıldız : Yıldızlara tıklayarak onlara belli bir puanlama yapabilirsiniz.
    En altta bulunan karaye tıklayarak slayt gösterisi olarak izleriz.Sağa ve sola döndürebiliriz.

Vista’nın foroyğraf galerisi baya kullanışlı.Tabi siz yinede 3.parti yazılımlarla başka programlarda kullanabilirsiniz.Bana Windows fotoğraf galerisi yeter mi derseniz bence gayet güzel ve yeterli.
    Sağ üst köşede ara ve resimleri görüntüleme seçenekleri gibi özellklerde vardır.

Çok daha iyi yani 3. parti bir resim programı kullanabilirsiniz.Bana şuan için Windowsun kendisi bu konuda yeterli.

2. dediğin bende de oluyor.Ona pek çözüm yok gibi.Araştırmak lazım.

• ben irfan yerine picasa(google) yı öneririm alternatif resim göstericisi olarak çok daha kullanışlı geldi bana üstte irfan yazdım ama..
  • @mavizaman

Tavsiye ve önerilerin için teşekkürler.Bende bir pc daha var Xp kurulu onda kardeşim Picasa'yı kullanıyor çokda seviyor bayda kullanışlı.Bu konuda Picasa iyi bir yazılım bencede.Artık isteğe kalmış birşey.
  • ibrahim abey benim vista sapıttı,hiç bir güncellemeyi (özellikle güvenlik yazılımları) yapamıyorum.sanırım bunu bir zararlı yaptı,zaten birkac tanede temizledim.güvenlik bölümünde övüyorlar vay avira söyle vay böyle diye hikaye yaaa.zararlıyı sisteme bulastırıp zarar verdikten sonra tespit edip ettikten sonra beş para etmez.ayrıyaten bazı repair programlarını yükledim iyicene mahvettim vistayı.buarada senden aldıgım vista iso sunda problem var boot cd den repair yapayım dedim dvd ye yazdırdım yükleme yaparken hata verdi(birkac dosya yerinde yokmuş) nepcaz?köklü çözüm format galiba
  • @seylem

Nette gezinirken biraz daha dikkatli olmalısın.Vista ölee güvenlik seviyesi pekde iyi değil.Ben güvenlik duvarını bile kapattım.Kaspersky 2009 ile herşeyi takip ediyorum.Hangi web sitesine girmişim,nerelere bağlanmışım.Hepsini ayrıntılı hallediyorum.Tabi ne kullanırsan kullan internette isen herşeyin bir gediği vardır.Sana verdiğim boot dvd çift katmanlıydı biraz nazik kullanmalıydın.Bende var yine veririm sana merak etme.Ben bile format atmadım demek ki az da problem sende güzel kardeşim.Biraz daha dikkatli kullan.Dvd -lerime de zarar verme pahalı zaten çift katmanlı dvd ler. : ))

Birde yani virüs programları hepsi herşeyi yakalar diye bir şey yok.Bizde biliyoruz açıklarımız elbette ister Kaspersky ister Avira kullanalım kapatmak çok zor.Windows tabanlı bir işletim sistemi kullanıyorsanız her zaman tehlikelere karşı açıksınız demektir.Biraz bilinçli olmak gerek birazda dikkatli.Elbette ne yaparsanız yapın yinede dalacaklardır pc nize.Ehh o zaman da Mac mi kullanın diyim o zamanda oyun oynayamazsın.

• Valla dikkatli kullan diyonda,birantivirüs + antispyware prog.kullanıyorum bunların da güncel olmasına cok dikkat ediyorum.mesela avira nın web tarama özelligi var sitede zararlı varsa zaten blockluyor böyle oluncada bende kasmıyorum tabiki illa gireyim diye.acık portları kapattım,port taraması yaptırdım,daha neyapayım?yani dedigin gibi bilinçli kullanıyoruz sende öyle kullanıyorsun.bugune kadar format atmamıs olabilirsin bu tamamen sans meselesi,yarın bir gün sende şakir ile tanışabilirsin istedigin kadar önlem al istedigin kadar bilincli ol,bunun önüne gecemezsin yani.buarada bana verdigin cift katmanlı degil öle olsa zaten boyutu daha büyük olurdu.neyse hadi görüşerek sonra
  • @seylem

Şans başka bişi.Ben artık Vista ile kanka oldum.Yediğim mavinin haddı hesabı yok.Ama şimdi isyediğim kıvamında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.