Şimdi Ara

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
46.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşalr bu vistanın güncellemelerini nereden kapatıyoruz bilgisi olan yazarsa çok iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoppala334

arkadaşalr bu vistanın güncellemelerini nereden kapatıyoruz bilgisi olan yazarsa çok iyi olur...

Size öncelikle benim konuyu 1. sayfadan itibaren okumanızı tavsiye ederim.Neden kapatmak istiyorsunuz ?

Ben yinede nerden kapatacağınızı yazayım.Denetim masası-Yönetimsel araçlar-hizmetler.Hizmetler tabında otomatik güncelemeleri başlangış türünü devredışı,altında bulunan hizmet durumunu da durdur derseniz güncellemeleri kapatmış olursunuz.Tekrar açmak içinde önceki ayarlar getirmeniz yeterlidir.Ancak belirteyim ki Microsoftun kullanıcılara yolladığı güncellemeler bazen kritik değer taşıyor.Siz bunlardan yoksun olacaksınız.
  • sony vaio NR de vista sp2 yi kurarkenhata veriyor hata koduda 77li 55li birşe daha çnce ignore edip kurduğumda makine blue screene düşüyordu zaman zaman....nasıl ç.zeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perperek

sony vaio NR de vista sp2 yi kurarkenhata veriyor hata koduda 77li 55li birşe daha çnce ignore edip kurduğumda makine blue screene düşüyordu zaman zaman....nasıl ç.zeriz.

Böyle durumlarda en iyisi baştan kurulum ve sonra service packleri kurun.Ama yinede Sony ile durumu görüşüp size yardımcı olabilirler ya da yabancı forumlardan araştırsanız ingilizceniz de varsa kendiniz bile çözüm bulma şansınız var.Ancak şunu diyim.Bu gibi yükleme hatalarında ilerde çok sıkıntı verebilir.Bu yüzden yine de baştan format atmak daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

quote:

Orijinalden alıntı: perperek

sony vaio NR de vista sp2 yi kurarkenhata veriyor hata koduda 77li 55li birşe daha çnce ignore edip kurduğumda makine blue screene düşüyordu zaman zaman....nasıl ç.zeriz.

Böyle durumlarda en iyisi baştan kurulum ve sonra service packleri kurun.Ama yinede Sony ile durumu görüşüp size yardımcı olabilirler ya da yabancı forumlardan araştırsanız ingilizceniz de varsa kendiniz bile çözüm bulma şansınız var.Ancak şunu diyim.Bu gibi yükleme hatalarında ilerde çok sıkıntı verebilir.Bu yüzden yine de baştan format atmak daha iyi.

ingilizce-alamanca.........japoncam yok on çözemedimde benim problem bu MSDSM microsoft knowledge base article 967752 ve bunun çözümünü microsofttan indirip standalone olarak instal ettim yine yemedi ben bu microsoftun ypacağı işe ne desem az.

• Deneme süresi dolmuş vista nın kullanım süresini uzatmak

arkadaşlar dün kullandığım windows vista nın deneme süresi doldu ve bilgisayarım kilitlendi. Sadece internet explorer kullanılabiliyor fakat ondada en fazla aynı anda 4 sekme açılabiliyor, java çalışmıyor, sık sık hata veriyor ve sayfalar bazen açılmıyor. Kısacası şuan çaresiz durumdayım. Fakat internette okuduğum bazı yazılara göre vistanın deneme süresini 30 günden 120 güne yasal olarak çıkaralabiliyormuş. Kitlenen bilgisayarlarda bile.

komut satırına slmgr -rearm yazıp reset atmak yeterliymiş

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/extend-windows-vista-trial-to-120-days/

burada nasıl yapıldığı anlatılmış fakat cmd.exe yi çalıştırmayı denediğimde
    "bu komutu işlemek için yeterli açıklama yok" hatası çıkıyor ve açmıyor.

lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum. biraz vakti olanlar benim için bunu araştırabilirler mi? Ben yapamıyorum çünkü

• vista kullanıyorum.internet explorer da kapatma raporu verio hata verio.bi sürü pencere açıo.spybot programıyla 105 tane virüs buldu.fakat silemio .hata verio.msn de webcam de bi süre sonra donmalar yaşıyorum.nsl düzeltebilirim.bu sorunu?
    vistada güvenli mod diye bişi var mi?varsa nsl açılır?
  • vista işletim sistemim için etkinleştirmeye 15 gün kaldı gibi yazılar çıkıyo ekranıma.yardımcı olabilir misiniz ne demek bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE_OnUr -- 18 Eylül 2009; 1:14:18 >
  • vistaya baştan bende ön yargılıydım ama vista xpden daha stabil çalışıyor, yüklediğimden beri ne bi kitlenme nede bir hata yaşadım.
  • güzel bi rehber olmus eline sağlık kardeş su an vista 64 biti kurdum senin rehberdende faydalandım oyunların daha az performanslı şalışması dısında herşeyi xp den iyi su ana kadar benim vistadan cok gıcık olduğum devamlı hdd çalışması durmadan her bişi yaptıgımda uyarı almalar filan kalktı bide şu oyunlar daha performanslı olsa hakaten vista iyi olurmuş
  • @tugay289

Xp'de olduğu gibi Vista'da da güvenli mod var.Sizin bilgisayarda sağlam virüs var gibi.

@ThE_OnUr

Süre bitiminde sizden key isteyecek.

@namdar

Memnun kalmanıza sevindim.
  • Lisanslı 32 bit Vista Home Premium kullanıyorum. Bugüne kadar genellikle sorun vermedi ama bugün ne olduysa 2 sefer mavi ekran uyarısı aldım. Navi ekranda "dnis.sys" hatası diyordu. Bunun bir çözümü var mıdır?

İşletim sistemini tekrardan kurdum. Temiz bir format attım. Yine aynı sorunu veriyor. Aygıt yöneticisinden baktım, sorun yok. Herhangi bir service pack güncellemesi de yapmadım. Cevaplarınızı bekliyorum...
  • Büyük ihtimal lan driver dan kaynaklanıyor.Mutlaka sisteminize anakartınızın lan driverının indirip kurunuz son çıkan.Bir de eğerki çözüm olmazsa minidup dosyasını bana upload eder misiniz ?Windows klasörünün içinde minidump klasörü vardır.Klasörü sıkıştırıp herhangi bir yere upload edin bana pm atın linki.
  • @ Penryn

Minidump klasörüne baktım. Klasörün içi boş. Gizli dosyaları da göster dedim, yine klasörün içinde herhangi bir dosya yok.

Şimdi Realtek'in sitesinden 6.110 versiyonlu ethernet sürücüsünü indirdim. Bakalım sorun çözülecek mi?
  • Windows update'i açtım. Benim LAN sürücüsünün yeni verisyonunu update etti. Sorun şimdilik çözüldü. Minidump klasörünün içine bir dosya geldi (Mini111909-01.dmp).

Hatayı aldığım zamanlarda internet download hızım sürekli artıp azalıyordu. Şimdi torrentten bakıyorum. 5 dakikadır hız sabit

İligine teşekkürler, Penryn
  • @OnlineBulent

Rica ederim.Vista Service pack 1 ve 2 yi kurunuz.Çok daha faydalı olur sizin için.

Vista'nın genelde lan driverı ile ilgili sorunsalı devam ediyor.Yapacağınız iş sadece güncellemek.Bir bug yapıyor sanırım bunu.Sorununuz çözüldüğüne sevindim.

Saygılar.
  • slm ben vista kullanıyorum orjinal deyil nasıl orjinal yapcam yada köşedeki yazıyı nasıl silcem
  • slm beyler köşedeki beni orjinal yap yazıdı var onu kaldırma programı varmı xp de bulmuşdum ama vistada yok heralde lutfen yardım saygılar
  • Güzel konu olmuş Teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar geçenlerde laptopu açtıktan sonra mozilla firefox ile bir dosya indirme çalışdığımda "Bu indirme işlemi güvenlik bölgesi politikası tercihleriniz uyarınca engellendi" uyarısı verdi.Genel olarak bütün uzantılı dosyalarda aynı hatayı verdi.Acaba dedim mozillada mı bir sorun internet explorer ile denediğimde "Geçerli güvenlik ayarlarınız bu dosyanın yüklenmesine izin vermiyor" uyarısını alıyorum.

Lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Not:Forumda arama yaptım ama sonuç çıkmadı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.