Şimdi Ara

vista yuklu sata hardiske XP yuklemek (KESIN COZUM) denendi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVET ARAKADASLAR BILDIGIMIZ UZERE SATA DİSKLERE XP KURMADA BİRCOK SORUNLA KARSILASIYORUZ BUNUN SEBEBİ ENNİHAYETİNDE KULLANDIGIMIZ İSLETİM CD SİNİN İCİNDE MEVCUT HDD in DRİVERLARININ BULUNMAMASIDIR BU KONUYLA İLGİLİ URETİCİ FİRMALAR MAALESEF COK NADİR DRİVER YAYINLIYOR VEYA HIZ YAYINLAMIYOR....
    ONCELİKLE YAPMANIZ GEREKEN KULLADIGIMIZ PC VEYA LAPTOPUN CHİPSETİNİN MODELİNİ OGRENMEK URUNU ALIRKEN BIZE VERILMIS VEYA PROGRAM YARDIMI İLE YADA MANUAL OLARAK OLMADI ANAKART MODELİNİ NTTE ARTIP LAPTOP İSE MODELİNİ ARATIP BULABİLİRSİNİZ...
    ORNEGİN TOSHİBA L40-17S MODELİNİN CHİPSETİ İNTEL 945GM SİMDİ YAPMAMIZ GEREKENhttp://www.intel.com/support/chipsets/sb/CS-015001.htm sitesinden uygun chipset modeli secilir ve download butonuna basılır ardından isletim sistemi secilir burda dikkat edilmesi gereken yuklu olan isletim sistemini secmek yeni yukleyecegimiz isletim sistemi degil birde 32 bit veya 64 bit olayına dikkat edelim.... ben vista 32 bit olanı sectim ve karsıma cıkan 2.secenek 32 bit floppy download edip yukledigimiz dosyayı rar dan cıkartıp bos bir disket takıp cıkartılan dosyanin icindeki uygulamaya tıkladıktan sonra diskete otomatik olarak yazcaktır bu silem bittikten sonra yolun sonuna gelmis sayılırız ardından cd den boot edip ilk cıkan ekranda F6 ya basıyoruz ve beklyoruz 1-2 dakika sonra bize yolu soracak ordada "S" tusuna basıyoruz ve enter diyoruz karsımıza raid driverları secenegi cıkar 4 tane burdan uygun olanı seciyoruz genelde ya 2. oalnı yada 3. olanı uyar ve artık hersey eski yuklemeler gibi umarım darda kalan ve isine yarayan arakadaslara yardımcı olmusumdur...
    NOT:floppy diski olmayanlar ise 1 nolu secenigi yukleyip nlite ve benzeri bir program ile i386/driver/ icine entegre edip iso seklinde olusturup zd ye yazmalrı grekemktedir...

• Çok karışık, acele ve büyük harfle yazmışsın

Şunu maddeler halinde imla hatalarına dikkat ederek düzeltirsen faydalı olacaktır
    Paylaşım için teşekkürler
  • paylaşım icin tesekkurler fakat:
    oncelikle bu konu zaten cokca gecti bu forumda, ayrica:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=19629307

ordada yazdigim gibi ben biostan ahci kapamayi seviyorum. Windows u kurup, suruculeri kurup sonra ahci yi aciyorsun.

ayrica

bahsettigin linkteki suruculer intel chipset suruculeri, anakart ureticileri web sayfalarinda yenileme isini pek yapmazlar, en guzeli intel in sitesinden almak. intelden nasil anlatilacaginai anlatan da bircok resimli anlatim mevcut.

.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 8 Şubat 2008; 3:19:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.