bilgisayarıma vista ultimate kurmuştum. ultimate kurulu iken bazı klasörleri şifrelemiştim. fakat bir süre sonra vista çökünce tekrar kurmak zorunda kaldım. fakat şimdi o şifrelenen klasörlere erişim engelleniyor. hiç bir şekilde dosyalara işlem yapamıyorum.. dosyalarımı kurtarmanın bir yolu varmıdır acaba?
Şifreledim derken bir programla filan mı şifrelediniz?
hayır.. sağ tuş> özellikler>gelişmiş>veriyi korumak için içeriği şifrele yaptım.
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhun13
bilgisayarıma vista ultimate kurmuştum. ultimate kurulu iken bazı klasörleri şifrelemiştim. fakat bir süre sonra vista çökünce tekrar kurmak zorunda kaldım. fakat şimdi o şifrelenen klasörlere erişim engelleniyor. hiç bir şekilde dosyalara işlem yapamıyorum.. dosyalarımı kurtarmanın bir yolu varmıdır acaba?
Say goodbye to Kansas...
Windows tabanlı işletim sistemlerinin dosya ve klasör şifreleme sistemini kırmanın -en azından şimdilik- bir yolu yok... Format atmadan önce şifreyi kaldırmalıydın... Verilerine elveda diyebilirsin...
teşekkürler.. yine de ben dosyaları saklamayı düşünüyorum.. belki teknoloji gelişir ve dosyaları kurtarma imkanı doğar:(( kızımın yeni doğduğunda çektiğim bazı resimleri vardı içinde.. silmeye kıyamıyorum..:(