Şimdi Ara

vistayı hızlandırmanın yolları ve püf noktaları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
47.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

vistayı hızlandırmanın yolları ve püf noktaları

(En Son Oy Tarihi: 14.2.2012)
Giriş

Orjinalden alıntı: minimalist

Arkadaşım emeğine saygımız sonsuz fakat vistanın özelliklerini devredışı bıraktıkmı vşsta kullanmamızın bi anlamı var mı? Birde readyboostun perrformansa etkisinin çok düşük olduğu söyleniyor % kaçlık bi getirisi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 20 Eylül 2009; 19:33:24 >
  • Verilen bilgilerr için teşekkürler
  • harika bir paylaşım olmuş Çok saol
  • teşekkürler, eline sağlık
  • teşekkür ederim dostum. dediklerinin bir kısmı yok benim regeditte :D
    olanların da bir kısmı zaten senin dediğin ayardaydı.
    sağolasın.
  • Ellerine sağlık! Teşekkürler
  • Eline sağlık güzel paylaşım...

Ben bir şey sormak istiyorum...

ACABA EKRAN KARTINI DAHA VERİMLİ KULLANMAK İÇİN BİR ŞEYLER YAPILABİLİRMİ ?

ekran kartım ATI MOBILITY RADEON HD 2600

CRYSİS oynarken takılıyor da :)
  • bendede ati radeon hd2600 var crysis Crysis Update 1.2 Crysis_Patch_1_2_1 ve natural.mod.2.0.1.setup bunları kur soruynun kalmayacaktır bende herhangi bi sorun yok

quote:

Orjinalden alıntı: hakansnet

Eline sağlık güzel paylaşım...

Ben bir şey sormak istiyorum...

ACABA EKRAN KARTINI DAHA VERİMLİ KULLANMAK İÇİN BİR ŞEYLER YAPILABİLİRMİ ?

ekran kartım ATI MOBILITY RADEON HD 2600

CRYSİS oynarken takılıyor da :)
  • 3 gb ram var tamam güzel ama bişey sorcam harddiskinin ısıgı hiç sonuyormu aclısta ne kadar bekliyosun harddiskinin normale dönmesi için onun sebebide hizli getirme özelligidir

quote:

Orjinalden alıntı: mabanaxar

çok doğru 3 gb ram var ultimate vista hiç bi şekilde zorlanmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

quote:

Orjinalden alıntı: asityanığı

Ya çok güzel olmuş elini sağlık ta benim gibi acemiler için karmaşık biraz karmaşılık senden değil benden kaynaklanıyor biraz hani bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler ya bizde öğrenmeye çalışıyoruz Ama açıkcası korkuyorum neden derseniz hani yanlış bir şey yaparım bir daha da düzeltmek için uğraşırım yada hiç düzeltemem diye de kurcalma yapmaktan da korkuyorum .Neyse emeğine sağlık zamanla öğreniriz inşallah bu işleri

Ramlerinizi 2 gb ve üstü yapın burada yazıların hiçbirini yapma gereği duymayacaksınız.Çünkü o zaman size herşey fazlasıyla yetecek.

• Harikasın dostum emeklerine sağlık
  • hocam ellerine sağlık sana bir sorum olacak. notebook un fanını kontrol etmek mümkünmü kayıt defterinden. mümkünse nasıl yapabilirim bunu?
  • bildigim kadarıyla regetditten mümkün degil ama biostan ayarlaya bilirsin onu
    quote:

Orjinalden alıntı: cihangir151

hocam ellerine sağlık sana bir sorum olacak. notebook un fanını kontrol etmek mümkünmü kayıt defterinden. mümkünse nasıl yapabilirim bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 16 Mart 2009; 12:43:26 >
  • usta bunu kendi sitemizde paylaşabilirmiyiz? Dava açmazsın değilmi?? Şaka biryana Gerçekten Emeğine sağlık Parmaklarına Sağlık Beynine sağlık herşeyine sağlık kardeşim benim....
  • Klavyene sağlık hocam çok işime yaradı açıkçası neredeyse %60 performans artışı oldu sistemde önceden harddisk sürekli işlem yapıyordu şimdi ise tık yok en sinir olduğum şeydi sayende çözüldü tek kelimeyle süpersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeMBoo! -- 30 Mart 2009; 1:09:45 >
  • quote:

Bağlantınızın%20 internet hızı artışı= Windows %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
    Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
    (önceki bant genişlik ise=20)

hocam bu benim makinede yemedi.gpedit.msc diye bişe açılmıo hiç.

quote:

Windows Vista yı Hızlı Kapatmak istiyorsanız =
    Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

autoendtask diye bir yer bulamadım

quote:

Açılış Süresini Kısaltmakmı istiyorsunuz =NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

CHKNTFS bunu çalıştıra açılınca komut sayfası gibi bi yer açılıp anında kapanıyor.kısaca bunuda beceremedim.

quote:

Vista nin Firewall Özelliğini Kapatmak istiyorsanız
    Bu özellik o kadar büyük bir koruma sağlamamakla internet bağlantısının hızını da büyük oranda düşürür. Bunu kapatmak için: Start-Connect to-Show All Connection (Başlat-Bağlan- Bütün Bağlantıları Göster) bölümüne girin. Firewall koruması olan bağlantılar üzerinde bir kilit işareti görürsünüz. Bu bağlantıya sağ tıklayın ve Properties (özellikler) sekmesine girin. Daha sonra Advanced (Gelişmiş) sekmesine girin. Daha sonra Internet Connection Firewall aktif halden çıkarın.

böyle bi yeri bulamadım en çok sinirimi bozan bu oldu aramadığım yer kalmadı yok böle bişe benm makinede

bunlar hakkında yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snwr -- 4 Nisan 2009; 15:30:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _-_

Bu kadar kasacağınıza XP kurun hayatın tadına varın

• sanırım benm vista home piremium olduğu için bazı özellikler bulunmuyor.inş yanılıyorumdur ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: snwr

sanırım benm vista home piremium olduğu için bazı özellikler bulunmuyor.inş yanılıyorumdur ama

sorununu cozmussun home premiumda o ozellikler bulunmuyor :D ama benim pc su anda garantide gelince senin sorununla ilgilenicem belki farkli bi yoldan hallederiz sorununu bir ikincisi hizli kapatmana ne gerek varki stabil caliyormu pc tamam birak oyle kalsin hizli kapatma dedigimiz sey farzediyorum programlari 20 sn yede kjapatacagina 10 sn dusuyor o iki gun sonrada hata vermeye basliyor programlar yok sunu kaydetmedi yok bunu kaydetmedi felan filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 18 Mayıs 2009; 19:47:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

quote:

Orjinalden alıntı: _-_

Bu kadar kasacağınıza XP kurun hayatın tadına varın

bende xp kullandim ve hayatin tadina pek varamadim neden ya arkadaslar xp dogru hizli demiyelimde buna biraz daha az ram yiyor bence vista daha zarif ve kullanisli bir isletim si
    stemi mavi ekran pek nadir gorebilirsin vistada emin ol o mavi ekranlarininda vistayla pek alakasi yoktur adam yanlis bi driver kuruyor oda dogal olarak mavi ekrani cakiyor en ufacik bi hatada pc ye reset atmiyor donup kalmiyor her konudan xp den daha iyi bence tabi bence sizin ne dusundugunuz beni ilgilendirmez

birde benim 22 hdmi inc monutorum var ben vistada o goruntu ve kaliteyi gormekten memnunum icimi rahatlatiyor pc yi kullanasim geliyor ama xp de takoz gibi hersey bana theme kur deme simdiden soylimde:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 18 Mayıs 2009; 19:44:39 >

• Bu yöntem vistada işe yaramıyor.
    quote:

Bağlantınızın%20 internet hızı artışı= Windows %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
    Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
    (önceki bant genişlik ise=20)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.