Şimdi Ara

vistayı hızlandırmanın yolları ve püf noktaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
47.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

vistayı hızlandırmanın yolları ve püf noktaları

(En Son Oy Tarihi: 14.2.2012)
Giriş
  • ilk baştaki dışındakileri zaten yapmıştım.
    ilk baştakini yaptım ve sadece 15 mb ram kazandım 650 den 635 e düştü
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaturk

Ben sadece 2 gb kinston marka usb belleği ready boost yapamadım. O da özellik desteklenmediğinden. Acaba ready boost kullanmak için hangi usb bellği almam gerekiyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum. Onun dışında bilgiler için sonsuz teşekkür Bilgisayar kendine geldi valla

arkadaşım belleğin belirli bir hızın üstünde olması lazım eski sd kartlardan birini denedim olmadı ama yeni micro sd kartı denedim çalıştı

• arkadasım onu öyle anlayamazsın baslangıcda bos yere calısan prolarını kapatırsın ve bilgisayarını actıktan hiç bişey yapmadan 5 dakka sonra bakarsın öle karsılastırırsın normalde 600 mb üstünde olur ama 500 mb ların altına bile düser bir ikincisi orda yazan herseyi yaparsan vista harddiski asırı derecede kurcalıyor buda ısınmaya veyavaslama neden oluyor o dediklerimi yaptıgın zaman vista sadece pc acıldıgı zaman 5 dakka lık bi sürede harddiskini zorlar baskada bişey yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 11 Ağustos 2008; 14:05:09 >
  • tamam sağol arkadaşım.

xp de 25 sn de açılan pc vistada - bütün nette dolşan bilgileri kurcalayıp ayarlar yaparak - ve + 1 gb readyboost kullanarak 60 sn nin bile altına inemedim. kapanış süreside 8 sn civarı. sizin bu süreleriniz ne kadar acaba ? 20-30 sn ise benimki teneke yığını olmuş desenize

athlon 64 2.01 ghz(tek çekirdek) 2gb ram 256(512) mb x550 ekran kartı var
  • bide regedit ten pc nin kapanıs hızını arttırabilirsin bide baslangıcta calısan programlarını kapatırsan acılıs hızınıda arttırırsın msl msn mesenger onu kapatabilirsin saha büssürü sey vardırbide bios tan boot seceneklerini düzelte bilirsin her defasında cdrow felan görmesin:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 11 Ağustos 2008; 14:34:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_karamsar_

bide regedit ten pc nin kapanıs hızını arttırabilirsin bide baslangıcta calısan programlarını kapatırsan acılıs hızınıda arttırırsın msl msn mesenger onu kapatabilirsin saha büssürü sey vardırbide bios tan boot seceneklerini düzelte bilirsin her defasında cdrow felan görmesin:D

onları herzaman yaparım zaten

ilgin için teşekkürler
  • arkadaşlar bugün ilginç birşey oldu

burdaki aarları 2 gün önce yapmıştım ve pc nin açılması 1 dk yı geçiyordu ,bugün açılış hızı artmış gibi hissettim ve kapattım süre tutup tekrardan açtım ve çok saşma gelecek ama pc 25 sn de açıldı üstelik hiç birşeyde yapmamıştım , bu vistanın kendi kendine optimizesimidir xp ile aynı sürede açılıyor ,çok garip
  • çok sağol paylaşım için arşive ekleyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hugareva

arkadaşlar bugün ilginç birşey oldu

burdaki aarları 2 gün önce yapmıştım ve pc nin açılması 1 dk yı geçiyordu ,bugün açılış hızı artmış gibi hissettim ve kapattım süre tutup tekrardan açtım ve çok saşma gelecek ama pc 25 sn de açıldı üstelik hiç birşeyde yapmamıştım , bu vistanın kendi kendine optimizesimidir xp ile aynı sürede açılıyor ,çok garip

demekki buraya ekledigim seyler baya işe yarıyomus :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_karamsar_ -- 14 Ağustos 2008; 0:22:15 >

• çok güzel bir konu teşekkür ederim
  • Alıntıdır diye yazsaydın daha da iyi olurdu
  • iyi güzelde arkadasım normalde tamam bazıları alıntı ama onların anlamlarını felan hep ben yazdım sonucta benim ekledigim seylerde var hangisine alıntı yazim söle yazıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_karamsar_

iyi güzelde arkadasım normalde tamam bazıları alıntı ama onların anlamlarını felan hep ben yazdım sonucta benim ekledigim seylerde var hangisine alıntı yazim söle yazıcam

Yok ben tamamı alıntıdır demedim uğraşmışsın belli ama bazı yerler alıntı. Kısmen alıntıdır yazabilirsin ama yazmasanda sorun olmaz tabi. Telif hakkından dolayı dava açacak değil kimse
  • Yok ben tamamı alıntıdır demedim uğraşmışsın belli ama bazı yerler alıntı. Kısmen alıntıdır yazabilirsin ama yazmasanda sorun olmaz tabi. Telif hakkından dolayı dava açacak değil kimse

acmak istiyosan acabilirsin tanıdıgım iyi bi avukat var torpil gecer bize
  • Kardeş eline sağlık, teşekkürler...
  • Teşkkürler.
  • eline sağlık da hacı çok karışık olmuş ya beynim döndü
  • Ya çok güzel olmuş elini sağlık ta benim gibi acemiler için karmaşık biraz karmaşılık senden değil benden kaynaklanıyor biraz hani bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler ya bizde öğrenmeye çalışıyoruz Ama açıkcası korkuyorum neden derseniz hani yanlış bir şey yaparım bir daha da düzeltmek için uğraşırım yada hiç düzeltemem diye de kurcalma yapmaktan da korkuyorum .Neyse emeğine sağlık zamanla öğreniriz inşallah bu işleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: asityanığı

Ya çok güzel olmuş elini sağlık ta benim gibi acemiler için karmaşık biraz karmaşılık senden değil benden kaynaklanıyor biraz hani bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler ya bizde öğrenmeye çalışıyoruz Ama açıkcası korkuyorum neden derseniz hani yanlış bir şey yaparım bir daha da düzeltmek için uğraşırım yada hiç düzeltemem diye de kurcalma yapmaktan da korkuyorum .Neyse emeğine sağlık zamanla öğreniriz inşallah bu işleri

eger bi sorunla karsılasırsanız bana mesaj at msn adresimi vririm ordan yardımcı olurum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.