ne alaka arkadaşım, sanki parasız edinilen birşey değil. en fazla 5 liraya en kral sürümünden her türlü işletim sistemi var piyasada, internette ise hepsi bedava.
Ne alaka arkadaşım adam pentium 4 sistemine vista yüklüyor Diyor xp süper çok yavaş bu girmezmi bu kedi ciğere?
xp 1-2 seneye kadar windows 98 gibi olur
şu windows 7 nin final türkçe sürümü sağlam cracklisi çıksın da onu indiricem fazla sistem istemiyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: Bluepower
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
quote:
Orijinalden alıntı: JANT!
Kedi ve ciğer mevzusu..
ne alaka arkadaşım, sanki parasız edinilen birşey değil. en fazla 5 liraya en kral sürümünden her türlü işletim sistemi var piyasada, internette ise hepsi bedava.
Ne alaka arkadaşım adam pentium 4 sistemine vista yüklüyor Diyor xp süper çok yavaş bu girmezmi bu kedi ciğere?
p4 1600 sistem de var, çift çekirdek laptop da quadro işlemcili sistemde. hepsinde vistayı deneme şansım oldu, gereksiz donanım israfından başka birşey değil. ayrıca bu sistemlerin hepsinde win7 yi de deneme şansım oldu, gayet performanslı şekilde çalışıyor.
yani senin o beğenmediğin p4 de win7 vistaya göre gayet hızlı çalışıyor o yüzden vista beş para etmez, zaten edecek olsaydı win7 bu kadar erken çıkmazdı. para verenlere geçmiş olsun, bill gates in kazığını yemiş oldular biraz.
Vistayı kullanan biliyor.Xp kullananlara laf anlatamazsınız.Anlatmayında, bırakında vista ayrıcalığı bizim olsun :)
euro düşse veya macler $ ile satılsa zaten tr deki pc alıcakların yarısı mac alır. windowsta sadece oyun var başka macten üstün özelliği olduğunu sanmıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Denizler İmparatoru
Vistayı kullanan biliyor.Xp kullananlara laf anlatamazsınız.Anlatmayında, bırakında vista ayrıcalığı bizim olsun :)
vista ayrıcalığı değil vista kazığıdır o sizin olan pc de 1-2 aktivite yapmaya kalkınca ram kullanımı hemen 1.5 gb a yaklaşıyor. Ne ayrıcalığından bahsediyorsun sen.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bluepower
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: JANT!
Kedi ve ciğer mevzusu..
p4 1600 sistem de var, çift çekirdek laptop da quadro işlemcili sistemde. hepsinde vistayı deneme şansım oldu, gereksiz donanım israfından başka birşey değil. ayrıca bu sistemlerin hepsinde win7 yi de deneme şansım oldu, gayet performanslı şekilde çalışıyor.
yani senin o beğenmediğin p4 de win7 vistaya göre gayet hızlı çalışıyor o yüzden vista beş para etmez, zaten edecek olsaydı win7 bu kadar erken çıkmazdı. para verenlere geçmiş olsun, bill gates in kazığını yemiş oldular biraz.
haha , gereksiz donanım israfıymış.. bilmeden konuşuyosunuz ya ne güzel oluyor.. vista'da bilgisayar kendi ram'lerni de readyboost şeklinde kullanıyor ve bu sayede sıkça kullandığınız dosyaları her seferin işlemci'yi de kullanarak tekrar yüklemektense hemen ramden çat açıveriyor işte bu yüzden her zaman donanımı yüksek gibi gözüken vista aslında diğer parçaların daha az çalışması için bunu yapıyor ve o anda ram deki doluluk söylediğim gibi yedeklerden kaynaklanıyor .. yani sen ram i çok yorucak bişey açarsan isterse vista o dosyaları ordan atıor ve ramin yine boş oluyor bu sefer rami çalıştırmaya başlıo.. yani boşu boşuna değil o ramin o kadar çok çalışıomuş gibi gözükmesi.. aslında %100 performans ta alırsın istersen o ram 'den gerektiği zaman..
x64 vista ultimate forever
Açılışı yavaş birde her program için eminmisiniz diye soruyor onu nerden kaldırıyoruz birde kullanırken 3 programdan fazla çalıştıramazsınız diyor böyle bir uyarıyı nerden kaldırıcaz onuda bir zahmet kullananlar söylerse iyi olur.
Vista da, Xp den daha iyi performans alıyorum kim ne derse desin. Vista sonradan hızlanan bir işletim sistemi. İlk izlenimi benimde sizin gibiydi ama sonra fena halde hızlandı. PC hızlı açılıyor, oyun performansı çok iyi. 2 gb ram var bende gayet yeterli. 1gb ram de bu zamanda kullanımaz hani. Stabil olma konusunda üstüne yok. Belleği sömürmüyor aksine belleği çok iyi kullanıyor bence.
Kimi adama soruyosun Seven 7 mi ? yoksa XP mi ? diye adam XP Diyor.
Sebep Sopası eksik böyle adamın işte
quote:
Orijinalden alıntı: HyperioИ haha , gereksiz donanım israfıymış.. bilmeden konuşuyosunuz ya ne güzel oluyor.. vista'da bilgisayar kendi ram'lerni de readyboost şeklinde kullanıyor ve bu sayede sıkça kullandığınız dosyaları her seferin işlemci'yi de kullanarak tekrar yüklemektense hemen ramden çat açıveriyor işte bu yüzden her zaman donanımı yüksek gibi gözüken vista aslında diğer parçaların daha az çalışması için bunu yapıyor ve o anda ram deki doluluk söylediğim gibi yedeklerden kaynaklanıyor .. yani sen ram i çok yorucak bişey açarsan isterse vista o dosyaları ordan atıor ve ramin yine boş oluyor bu sefer rami çalıştırmaya başlıo.. yani boşu boşuna değil o ramin o kadar çok çalışıomuş gibi gözükmesi.. aslında %100 performans ta alırsın istersen o ram 'den gerektiği zaman..
ya güzelim senin bu söylemeye çalıştığın swapping meselesini ben ders diye anlatıyorum, bilmeden konuşuyormuşum. sen benim ne iş yaptığımı ya da neyin eğitimini alıp, verdiğimi biliyor musun? ram de beklet, olmadı geri gönder diskten başkasını çek vs. işleri küçük boyutlu dosyalar dışında verimli bir yöntem değildir. ayrıca vistayı sıfır kurup ilk açtığın anda bile oldukça yüksek bir ram tüketimi var, hangi dosyayı açtımda ram de bekletti şimdi? bir programı yazmanın onlarca yolu vardır ve bu onlarca yol içinde bir sürü farklı şekilde donanıma yüklenebilir ya da rahatlatabilirsin. vistanın yaptığı işin aynısını win7 de yapıyor fakat donanıma yüklenmeden, bunun nedeni programlanma sırasındaki kalitedir. ms vista ile hem parayı vurdu hemde bu görsellikte bir işletim sisteminin dezavantajları konusunda deneyim sahibi oldu. vs. vs. nası olsa anlamazsın çokta devam etmeye gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: trapspeed
zamanla oturur......4-5 sene önce kimse XP'yi beyenmiyodu......
Ben de Vista sp2 kullanıyorum dizüstü bilgisayarımda ama vistanın ömrü maalesef uzun değil xp gibi.Hatta bunu microsoft da söylüyor.Vista için 2011'da ayrılan pazar payı %5 filandı yanlış hatırlamıyorsam , windows 7 ise %75 , %20 de yeni sistemleri kabullenemeyen - tercih etmeyen kesim(XP kullananlar).2013'te ise vista'nın pazar payı %0,5 olacak diye söylüyor Microsoft.
quote:
Orijinalden alıntı: muratgun
Açılışı yavaş birde her program için eminmisiniz diye soruyor onu nerden kaldırıyoruz birde kullanırken 3 programdan fazla çalıştıramazsınız diyor böyle bir uyarıyı nerden kaldırıcaz onuda bir zahmet kullananlar söylerse iyi olur.
dostum denetim masasına gir sol tarafta 'klasik görünüme geç' seçeneği var ona tıkla. Orada kullanıcı hesapları ikonu var ona da tıkla. En altta kullanıcı hesabı denetimini aç veya kapa diye bir seçenek var. Ordan kapatabilirsin.
Bu arada vista sp1 ile gerçekten tam oturdu. Çıktığından beri kullanıyorum. Oldukça memnunum. XP ise win98 gibi geliyor.
Bir arkadaş windowsun mac lere göre avantajı sadece oyun demiş. Yahu zaten bilgisayarı toplayanların büyük çoğunluğu oyun için topluyor. Yoksa şu HTPC denilen pc lerden alıp onu kullanırlar. mac hem pahalı hem de bir avantaj sunmuyor bence.
2 yıla yakındır vista kullanıyorum ama hiç alışamadım ve beğenmiyorum.
Xp gibi işletim sistemimi var. Keşke Xp nin üzerine tema filan yapsalardı daha süper olurdu.
Laptopun Xp cd si mevcut olsa hemen kurardım. Yinede netten xp driverlerini indirdim kurdum ama sorunlar çıktı diye mecburen vistaya döndüm.
İşyerinde xp kullanıyorum ve sorunsuzum. Vista kullansaydım bilgisayar katili olurdum heralde.
onu kaldırcak bilgisayarım olmadığımı için sevmiom
Şimdi siz ne yaptığınızı zannediyorsunuz? XP kullanan aşağılık biri Vista kullanan, 7 kullanan süper biri mi oluyor? Kardeşim XP kullanıyorum. Sebepleri şöyle; 1) Öncelikle Win 7 adam gibi ilacı çıkana kadar kullanılmaz. Öbür türlü ya para vereceksin yada RC. Ama RC'ye uyumsuz HackShield gibi bir kaç program ve Beta kullanmanın zararlarıda var. Mesela bir hata olup sistem göçse Microsoft sorumlu değil. Neyse. 2) Vista var elimde hem de sp2 ve orjinal bir biçimde. Fakat nefret etmiş olduğum ve adını duydukça sinirlendiğim bir sistem. Aşırı yavaş ve mantıksız sisteme sahip. Sırf görsel benim gözümde.
Win 7 kullandım, beğendim. İlacı çıkınca veya elim bollaşınca geçeceğim. Ayrıca her ilacada güvenemiyorum torrentlere falan. BotNet olmamak lazım değil mi? Bu sebeple güvenilir ilaç veya paramın artması gerekiyor geçmem için. Fakat bu olana kadar XP.
Bence Vista, GTA:Vice City veya GTA:San Andreas gibi bir şey.
GTA III - Vice City -San Andreas - GTA IV
Bu formülü uyarlarsak :
XP - Vista - Windows 7
İkisi de bir mesaj vermek istiyor ama iki arada bi derede kalmışlar.
Ya da diğer işletim sistemlerinin gölgesinde.
Evet olayı ben çözdüm sakin olun.
Bilgisayarın yanında orjinal vista verdiler.Yani parayı da vermiş oldum vistaya ama kullanmıyorum.Sebep ramden dolayı ayrıca en fazla kullandıgım programlardan biri olan guitar rig 3 çalışmamıştı.Görüntüsü önemli degil benim için malasef.Kısa süreli kullanımda bir artısını göremedim.Artısı yok demiyorum tabi vardır ama bana zararı denk gelince direk kaldırmıştım. Bir süre daha xp kullanacagım gibi.Ta ki oyunlardan ve programlardan xp destegi çekilene kadar.