Şimdi Ara

Vistayı neden beğenmiyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orjinal vista home premium kullanıyorum, çokda mutluyum.
  • Dizüstünde Vista SP2, masaüstünde ise XP SP2 kurulu. XP açık ara daha iyi bir işletim sistemi gibi duruyor. Daha az sorunla karşılaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosenrot

Dizüstünde Vista SP2, masaüstünde ise XP SP2 kurulu. XP açık ara daha iyi bir işletim sistemi gibi duruyor. Daha az sorunla karşılaşıyorum.

Biraz da ne için kullandığınıza bağlı , Vista tabiki de oyun için değil , siz Vista kurup bir sürü oyun denerseniz hata vermesi normal , vista'yı iş için kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım kurduğumdan beri.Dediğim gibi amaca göre tasarlanmış biraz da yani.
  • Windows 7 en iyisi (ah bide ati driver destegi verseydi) vista tam sistem canavarı kardeşmde win 7 rtm 7600 yüklü süper performans oyunlarda kalite harika win 7 öneriyorum hiç bi oyun prog vs. yasamadı bnm pc haric bnmkininde ekran kartı eski braz ondan ati radeon xpress
  • Vistaya isteidği donanımı verirsen şuanki en iyi işletim sistemi 64 bit ultimate(win7 hariç)
    xpden daha güzevli
    xp ye göre çökme oranı yok dneecek kadar az
    xp ye göre görsel açıdan çığır açmış durumda
    istediği sistemi verirseniz en hızlı işletim sistemi x64 ultimate
    dx 10 desteğide cabası daha xp'yi savunacak ne kaldı
    sakın daha hızlı demeyin
  • biraz daha durağan olabilirdi, bunun dışında arama sistemi çok saçma, simge düzeni çıldırıyor bazen kendi kendine değişiyor her şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet lag -- 9 Ağustos 2009; 18:52:08 >
  • tek cevap var vista hazirlik sistemiydi.milleti win7ye hazirladi.istenilse sp2deki performans ilk baslardada verilebilirdi.tamamen microsoft politikasi.millet pclerini vs vistaya gore ayarladi simdi win 7 cikacak vista kullananlar direk oraya gececek.cok basit bi sistem
  • Kim nederse desin Windows'un en başarılı ve kalıcı işletim sistemi XP oldu. Keşke Microsoft XP'nin üzerine düşüpte onu geliştirseydi. Ne olursa olsun, Microsoft'un 2014'te XP'den desteğini çekmesi beni üzüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeToBaSkaN

Vista SP 1 32 bit Kullanıyorum.

XP Nedense artık gözümde 98 gibi

Kafaları yenileyin beyler....İş kafada biter.Herşeye çamur atıp bi bahane bulmakta üzerinize yok.

Kimi adama soruyosun Seven 7 mi ? yoksa XP mi ? diye adam XP Diyor.

Sebep Sopası eksik böyle adamın işte

Kesinlikle katılıyorum hocam.Xp cdm bile yok ewde.Fakat hocam windows bile unix tabanlı işletim sistemlerinin yanında sönük kalıyor.Eğer günlük iş (internet-msn (amsn programı süper)-müzik-office işleri) yapılıcaksa kesinlikle linuxu tercih ederim.Windowsu yüklememin tek nedeni oyunlar...

@ouzzz neden hala xp diyosunuz ki anlamış değilim.Ben p4 3 ghz ilede vista (sp1 bile çıkmamıştı o zamanlar) çalıştırdım gayet stabil çalışıyordu.Vistayı yükle bilgisayarına donanımları bile kendisi buluyor.Ki sp1 çıktı onu yükledim makine süper bi şekilde hızlandı.Şuan win7 build 7264 kullanıyorum ve gayetde hızlı.Ayrıca xp gibi mavi ekran vermiyor.Ben sadece bir kaç kere mavi ekran aldım onlarda donanımla ilgili sorunlardı.

@Næccm vista biraz aceleye gelmiş bi işletim sistemi oldu.Core yazımı (kernel) daha uzun sürseydi vistada win7 gibi hızlı olurdu.

@OgzKC ati zaten win7 ye destek veriyor.Kendi sürücülerinde bile win7 desteği varki vista sürücüleri de yükleyebiliyosunuz.Çünki kerneller aynı.Xp driverları vistaya uymuyordu çünki kerneller farklıydı ama vista driverları win7 ye hertürlü uyuyor.

@Brian Carroll oyunlardan hiçbir zaman xp desteği çekilmez neden dersen oyunlar kernellerin üstüne yazılmıyor.Eğer kernellerin üstüne yazılsaydı xpden vistaya geçişte tüm oyunlar kullanılamaz hale gelirdi.Değiştirilen sadece dx oldu.Unutma oyunları dx sayesinde oynuyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 9 Ağustos 2009; 20:48:31 >

• Kim demiş beğenmiyoruz diye.Ultimate 64 bit SP2 muhteşem bir işletim sistemi.
  • hiç bi programı doru düzgün açmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pacsta

hiç bi programı doru düzgün açmıyo

Nasıl çalışmıyo yaw ? Çalıştıran nasıl çalıştırıyo yalvararak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ
    haha , gereksiz donanım israfıymış..
    bilmeden konuşuyosunuz ya ne güzel oluyor..
    vista'da bilgisayar kendi ram'lerni de readyboost şeklinde kullanıyor ve bu sayede sıkça kullandığınız dosyaları her seferin işlemci'yi de kullanarak tekrar yüklemektense hemen ramden çat açıveriyor işte bu yüzden her zaman donanımı yüksek gibi gözüken vista aslında diğer parçaların daha az çalışması için bunu yapıyor ve o anda ram deki doluluk söylediğim gibi yedeklerden kaynaklanıyor .. yani sen ram i çok yorucak bişey açarsan isterse vista o dosyaları ordan atıor ve ramin yine boş oluyor bu sefer rami çalıştırmaya başlıo.. yani boşu boşuna değil o ramin o kadar çok çalışıomuş gibi gözükmesi.. aslında %100 performans ta alırsın istersen o ram 'den gerektiği zaman..

ya güzelim senin bu söylemeye çalıştığın swapping meselesini ben ders diye anlatıyorum, bilmeden konuşuyormuşum. sen benim ne iş yaptığımı ya da neyin eğitimini alıp, verdiğimi biliyor musun? ram de beklet, olmadı geri gönder diskten başkasını çek vs. işleri küçük boyutlu dosyalar dışında verimli bir yöntem değildir. ayrıca vistayı sıfır kurup ilk açtığın anda bile oldukça yüksek bir ram tüketimi var, hangi dosyayı açtımda ram de bekletti şimdi? bir programı yazmanın onlarca yolu vardır ve bu onlarca yol içinde bir sürü farklı şekilde donanıma yüklenebilir ya da rahatlatabilirsin. vistanın yaptığı işin aynısını win7 de yapıyor fakat donanıma yüklenmeden, bunun nedeni programlanma sırasındaki kalitedir. ms vista ile hem parayı vurdu hemde bu görsellikte bir işletim sisteminin dezavantajları konusunda deneyim sahibi oldu. vs. vs. nası olsa anlamazsın çokta devam etmeye gerek yok.

vay anasını, bikere o swapping değildir. bide sen ders diye anlatıyon bunu dimi, söyle iş yerini uzak duralım

hem ne iş yapıyon ve nerde çalışıyon bakim sen

• Hocam o swapping değilki super prefetching özelliği.Bide başka hangi yollarla yapılabilir arkadaş onuda anlatsınız istersenin değilmi @suicide ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Hocam o swapping değilki super prefetching özelliği.Bide başka hangi yollarla yapılabilir arkadaş onuda anlatsınız istersenin değilmi @suicide ???

linux kurarken falan hdd den swap yapıyor, demek ondan linux bukadar hızlı. bak çözdüm hemen olayı
  • Hasta la vista , Vista
  • Windows 7 çıktığı için
  • Özgürlük için Linux
  • Benim sevmeme sebebim şudur ben görselliğe önem vermem.
    Windows Xp nin çoğu USB aygıtını tanıma özelliği olmasa onu da siler Win98 i kurarım.

Vistayı kendi PC me hiç kurmadım sadece görsellik üzerine bina etmişler. Güvenlik falan filan da arttırdı derlerse beni bağlamaz XP iyi

iyi kullanabilsem Ubuntu en iyisi ama kod yabancısıyım

Şöyle Düşünün iki arabanız var biri Citroen C1 diğeri ---- Hyundai Starex

C1 100kuruş/km yakıyor
    Starex 300 kuruş/km yakıyor Hangi arabanızı kullanırsınız.

Görselliği çok seviyorsanız Kayıp Balık Memo yu izleyin Animasyon Çizgifilm...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.