slm arkadaşlar forumda çok aradım buldm ama bende onlar gibi yapıyorum ama sorunum devm ediyor.. sorunum: dv5-1240 modeli laptopum var vista kurulu xp çevirmek istiyorum sata cd hazırladım kuruluma geçiyorum ama ilk sayfadan sonra kuruluma geçerken mavi ekran atıyor hdd yi görmüyo biosda ayarıda yok sata cd siylede atıyorum ama olmuyo başka nasıl yapabilirim _?? şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
arkadaşlar yokmu yardım edecek lütfen yardım...
güncel....
arkadaşım eğer sata diskini görmüyorsa biostan bunu devre dışı bırakacaksın.. ayar biosta mutlaka vardır.. ama adı sata olarak geçmez.. AHCI veya RAID olarak geçebilir.. bu özelliği "ide" olarak değiştireceksin.. sonra kuruluma başla..
saol arkadaşım cvp ın için ama biosda ayarıı yoookkk...
quote:
Orjinalden alıntı: exper-1907
eger dogru sata driver yüklediysen xp yüklerken sata diskini görmen lazım....
genelde intel chipsetli anakartlarda sorun oluyo...
hocam doğru sataları yüklediğime eminim hatta 2 cd denedim ama yine aynı sorun.. evet intel çipsetim
quote:
hocam doğru sataları yüklediğime eminim hatta 2 cd denedim ama yine aynı sorun.. evet intel çipsetim
valla benim bildiğim 3 yolu var
1- nlite programı ile sata driver entegre etmek
2- eski masa üstlerinde oluyodu sata ilk çıktıgı zamanlada floppy yardımı ile xp kurulumunda iken satayı tanıtıyorduk..
3- zahmetli olan yani biostan sata modunu kaaptıp ide yapmak
zaten senin sorunda bu ama nasıl olmuyo anlamadım tamam biosa bişe diyemem her makine farklı çünkü; ama sata driver yükli ise diski görmesi lazım.. ben sadece kendi notebook ta deil başka sistemlerdede aynı işi yaptım...
acaba xp sp3 orginal cd denedinmi? belki senin sata driver xp cdi çinde olabilir...
kusura bakma başka yardımcı olamıycam...
quote:
bulamıyorum de yok de me... olmaması imkansız... tabi eğer laptopun 10 senelik değilse orası başka...
quote:
Orjinalden alıntı: Batuist
quote:
bulamıyorum de yok de me... olmaması imkansız... tabi eğer laptopun 10 senelik değilse orası başka...
makinada sata disk varsa .. biosta gözükmeme gibi bi durum oluyomu pek anlamam biosdan bende herkes kadar biliyorum hatta bigün bios gücellerken yanlış bios yüklemesi yapmıştımdada ugraşmıştım okadar..
quote:
Orjinalden alıntı: Batuist
quote:
kullandığım makina dv5-1240 yeni makina evet sata ayarı yok bulamadım... eminim ama başka isim olarak geçiyosa bilmiyorum... baya cd denedim hep mavi ekran atıyo hdd yi görmüyo arkadaşlar hepinize tşkler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme