Arkadaşlar merhaba. Visual Basic'in .NET uyumlu sürümüne henüz başlayanları düşünerek bir süre önce kaleme alıp kişisel sitemde yayınladığım makaleleri elden geçirip PDF olarak bir araya getirdim. İlgilenenler indirebilir.
Yeni başladım visual basice.Dolayısı ile zor geliyor tabi.İnşallah yardımı olur bana. Teşekkürler
penguen24 merhaba. Bu e-book'ta .NET uyumlu Visual Basic hem en başından anlatılmakta hem de işin özü verilmeye çalışılmaktadır. Bu e-book'u bitirmeden başka kaynaklara başvurmanı önermem. Anlamadığın yer olduğuna bana yazabilirsin.
Güya 512 olan netim 17 kb de indirdiği için yavaş yavaş indirdim :D. ama güzel olmuş teşekkürler
merhabalar.Bende bu vb.nete başlıyordum birkaç gün içinde.Bu kitap işimi görür sanırım.çok teşekkürler..
erdenar merhaba. Bu e-book belki tam olarak işini görmez ama .NET uyumlu VB konusunda önünü açar. Bu e-book'u okuduktan sonra VB hakkında yazılanları anlamanız kolaylaşır.
quote:
Orijinalden alıntı: roadster
Arkadaşlar merhaba. Visual Basic'in .NET uyumlu sürümüne henüz başlayanları düşünerek bir süre önce kaleme alıp kişisel sitemde yayınladığım makaleleri elden geçirip PDF olarak bir araya getirdim. İlgilenenler indirebilir.
Merhabalar, çabanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Bir şey öğrenmek istiyorum, bu kitapların ticari bir değeri var iken niçin burada yayınlamayı tercih ediyorsunuz?
kuduk merhaba. Yaklaşık 2 yıl önce bir donanım sitesi için programcılığa yeni başlayanlar için birden fazla programlama diliyle ilgili makaleler hazırlamıştım. Sonra bu makaleleri elden geçirip kişisel sitemde yayınlamıştım. Bir süre sonra C# 3.0 kitabım çıkmıştı. "Memik Yanık hep başlangıç düzeyi kitaplar yazar" şeklinde özetlenebilecek eleştiriden etkilenmiş olacağım ki kitabın düzeyinin henüz yolun başında olanlar için uygun olmadığını fark edince bu makaleleri tekrar düzenleyip PDF olarak yayınlamaya başladım. Devamında Visual Basic programcıları için burada duyurduğum PDF'yi hazırladım. Yani C#'a ve Visual Basic'e Başlangıç kitapları adını verdiğim PDF'lerin çıkış noktası ticari değildi.
Cevabınız için teşekkür ederim. Tüketiciye bir ürünü beğendirmek gerçekten zor. Şimdi ücretsiz dağıtıyorsunuz, gelcek yorumları merak ediyorum. Elinize sağlık.
@roadster
Merhaba tekrardan geldim.Bugün programcılığa temelden başladık birazcık.İlk olarak algroritma ve akış şeması derslerini anlatıyor hocamız.Eğer elinizde programcılığın temeli için bu türden kitaplar(algoritmaya giriş vs) varsa yardımcı olur musunuz?
Erdenar merhaba. günümüz şartlarında klasik algoritma bilgisinin önemi azalmış olsa bile gereklidir. Ancak işe algorştma ile başlandığı zaman anlatılanlar havada kalıyor. eimde size verecek kaynak yok.
anladım .Teşekkür ediyorum
Merhaba Memik Hocam,
Doğrusu sizi burada görünce hem şaşırdım hem sevindim. Evvel zamanında sadece merakımdan dolayı sizin baya bir kalın olan "Visual Basic 6" kitabınızı almıştım. Bir tane de adı yanılmıyorsam "VB ve veritabanları" olan bir kitabınızı arkadaşımdan ödünç almıştım.
Ekran görüntüleri eşliğinde yaptığınız anlatım tarzı çok hoşuma gitmişti. Bu sayede işyerinde oturduğum yerden PC'ye ihtiyaç duymadan VB çalışabiliyor, okuyup anlayabiliyordum. Teşekkür etmek buraya nasipmiş. Sağolun emekleriniz için.
O hevesli olduğum günlerde üye olduğum bazı sitelerde size gelen "yüzeysel anlatıyor" şeklinde yoğunlaşan eleştirileri de okumuştum.
Bebek doğar, aylarca sadece anne sütü ile beslenir. Biraz büyüyünce mamaya başlar. Daha sonraları peyderpey normal yiyeceklere geçer. Sanırım eleştirenlerin gözden kaçırdığı nokta burasıydı. Herkesi kendi gibi sanıp neden biftekler, baklavalar varken mama veriyorsun diyorlardı. Halbuki bende olduğu gibi çoğu bu işlere hevesli ve yeni atılan arkadaşlar için VB veya bir programlama dilinde en ağır konulara hemen girmek faydadan çok zarar getiriyor. Anlayamamak, sıkılmayı sıkılmak bırakmayı getiriyordu. Dolayısıyla elde var sıfır oluyordu.
Velhasılı eleştirilere fazla takılmayın derim. Bu vesileyle tekrar teşekkür ederim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme