Şimdi Ara

Visual Studio Medya Oynatıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, gitar çalmayı öğrenmek isteyen arkadaşlarıma yönelik olarka Selim Işık'ın 100 adet gitar dersini, bunun dışında akorların ve gamların nasıl kurulduğunu ve yazılı-görsel demonstrasyonun bulunduğu ve son olarak da ekrandaki akor resminin hangi akora ait olduğu, verilen notalardan hangi akor ve gamların oluşturabileceği test kısmının bulunduğu bir program oluşturmak istiyorum. Programlama bilgim kısıtlı olduğu için birkaç tutorial aracılığıyla medya oynatıcı yerleştirmek istedim ancak şuana kadar izlediğim hepsi dosya açma yöntemiyle medya oynatıcıyı çalıştırıyor, benim yapmak istediğim ise program penceresi içerisinde bulunacak listeden izlenilmek istenen videoya tıklayarak oynatıcıda açmak, bunun nasıl gerçekleştirebilirim? Yapmak istediğim şey kısaca aşağıdaki gibi bir şey.

Visual Studio Medya Oynatıcı

• Tek bir videoyu oynatmayı başardınız ama sizin istediğiniz yanda seçilen dosyanın oynatılması, doğru mu?
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Evet, yapmak istediğim şey Sağ taraftaki Listbox'ta videoların öntanımlı olarak gelmesi ve seçildiğinde açılması.
    https://www.youtube.com/watch?v=AQzgkWRu3E8 Bu linkteki arkadaş videosunda bunu dosya ekleme yöntemiyle gerçekleştirmiş, ben bunun öntanımlı olarak program ilk açıldığında gelmesini istiyorum. Bu arada Windows Forms Application kullanmaktayım.
  • ListBox'a vediolar nasıl ekelecenk? Değişken mi olacak, sabit mi? Dosya isim ve kısayollarını nerede saklayacaksın?SQL, dosya?
    Videolar sabit olacak, Dosya isim ve kısayolları programın kendi içinde saklamak tercihim olmadı, Access'te oluşturulacak bir veritabanı da iş görür.
  • Diffusional D kullanıcısına yanıt
    Dosya oynatıcısındaki dosya yolunu değişken olarak atayacaksın. ListBox'da tıklama olayında o değişkene, Accessteki dosya yolunuçekip atayacaksın. Bu atamanın ardından aynı olay içinde oynat komutunu vereceksin ve seçilen dosya oynatılacak.
    Yardımınız için teşekkürler, iyi akşamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diffusional

Yardımınız için teşekkürler, iyi akşamlar.

Rica ederim. Sıkıntı yaşarsanız tekrar yazın, yardımcı olalım.
    Video ekleme değil ancak programın içinde belirli bir internet sayfasını nasıl görüntüleyebileceğime dair bir fikriniz var mı?
    Yani örneğin Gam Bul butonuna tıkladığımda ekrana bu sitenin görüntüsü gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diffusional

Video ekleme değil ancak programın içinde belirli bir internet sayfasını nasıl görüntüleyebileceğime dair bir fikriniz var mı?
    Yani örneğin Gam Bul butonuna tıkladığımda ekrana bu sitenin görüntüsü gelsin.

WebBrowser bileşeni ekleyin.
    Tıklama olayına da "web_Browser1.Navigate("http://www.google.com.tr");" gibi, dilediğiniz adresi yazın.
    Tekrar teşekkürler.
  • Programı neredeyse tamamladım, ufak bir test kısmı kaldı sadece, onu da Flash üzerinde yaptım ancak programa nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Daha doğrusu AxShockwaveFlash1.Movie = "C:\Users\Kullanici_Adi\Desktop\Gitar\bin\Debug\Ders\Test.swf" yoluyla yaptığımda çalışıyor ancak bu yol başka bir bilgisayarda çalışmayacağından dolayı bu kodu kullanmam mantıklı olmaz. "Ders\Test.swf" yolunu atadığımda ise çalışmamakta, nasıl çözeceğime dair herhangi bir fikriniz var mı?
  • ..\ koyun dosya yolu başına. " den önce @ koyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, sizden cevap beklerken bilen bir arkadaşa sordum AxShockwaveFlash1.Movie = Application.StartupPath & "\Test.swf" yöntemiyle o problemin üstesinden geldim. Ancak videoları ekleyip "Copy Always" dedikten sonra Publish ederek tek bir .exe dosyası haline getirmeye çalışırken program fail veriyor. 100 .mp4 ve 1 adet .swf dosyası var toplam boyutu 8 GB kadar bu sebepten ötürü mü kaynaklanıyor bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.