< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Vitamin Takviyesi
-
-
Vitamin eksikliği olmadığı sürece vitamin alınmaması gerekir.Özellikte fazlası karaciğerde biriken ve zehirlenmeye kadar yolu olan vitaminler(A,D,E,K)vitaminleri.Ancak her gün 1damla Devit3(D) vitamini kullanmayı dünya sağlık örgütü öneriyor.Ama tavsiyem bir kan tahlili yaptırmanız.Eksik yoksa boşa vitamin takviyesine gerek yok :)
-
2004 den beri sağlık camiasının bir profosyoneli olarak önerim şunlardır
C vit,d vit ve çinko takviyesinin çok faydalı olduğuna dair çokça çalışma var.hatta sadece çinkonun mortaliteyi yüzde 40 a kadar azalttığı söyleniyor çokça kaynakta
Öncelikli ve kuvvetle tavsiyem bunlar doğal yollarla alınmalı
C vitamininin fazlası idrarla atılır vücuttan.bunun fazlası pek birşey yapmaz ama diğer takviyelerin fazlası sorun.kafaya göre vitamin dahi almamak gerekir.eksiklik varmı diye bakılıp doktor tavsiyesi ile alınmalı.ama bunu yapmayacaksınız doğal yollara basvurun.
C vit:sanılanın aksine portakal mandilanada en fazla bulunmaz.aci biber veyahut kivi.gunde 1 kivi günlük c vit takviyesi için yeterlidir yetişkinde
D vit:tabiki güneş.lakin kış geliyor.tavsiyem özellikle kefir(doğal bagisikligi da destekler).damla kullanicaksaniz illa,d vitamini yağda çözünen bir vitamindir aklınızda olsun.
Çinko:karides istridye de bol bulunur.ama hem pahalı hem zahmetli diyorsanız ki ben diyorum :).direk çözüm her gün bir avuç kabak çekirdeği.en kestirmesi bu.bol miktarda bulunur.yada bir çay kaşığı susam yağı
Birde genç bireyler için söylüyorum.spermin yapısında bol miktarda çinko bulunur.hastalik derecesinde masturbasyon un (günde 2_3 kez) yada cinsel ilişkinin penis için zararı bir yana,çinko rezervlerini azalttığına dair çokça çalışma var.kaynaklari boşa tuketmeyelim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sen brezilya basbakanı dinlemişsin :D
https://www.vitaminler.com/urun/now-c-1000-vitamin-c-100-tablet-14100
-
quote:
Orijinalden alıntı: 9600_G_Tsen brezilya basbakanı dinlemişsin :D
https://www.vitaminler.com/urun/now-c-1000-vitamin-c-100-tablet-14100
Vitaminler ile Brezilya başbakanı arasında bağlantı kuramadım hocam :p.
Ama kendisinin su katılmamış sığır olduğu söyleniyor.vitaminler ile alakalı biseymis demiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
brezilya basbakanı masterbosyon bagısıklıga ıyı gelıyor demıstı
vıtamınde öneri diye verdim :D
-
güneş ve ilaç dışında dışında d vitamini nasıl alabiliriz
C vitamini için soğan, sarımsak, kivi (yukarıda bahsediliyor)
D vitamini balık ve balık ürünlerinden alınabilir diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler.
-
solgar vm2000 tavsiye olunur bütün vitaminler ve minareller vardır
-
Doktor bir arkadasim, bir adet yumurtada koca bir canliyi olusturabilecek her sey mevcut, parani bos yere kaptirma takviyelere demisti.
-
Betaglukan içeren ürünler mevcut. Beta glukan beyaz kan hücrelerini harekete geçirerek virüslerden korunmaya yardımcı olmakta.
.onun yanı sıra d vitamini almak bu dönemde immün sistem için önemli. covid pozitif vakaların d3 seviyelerinin düşük olduğuna dair çalışmalar var.
Arada c vitamini almakta fayda sağlayacaktır.
1- betaglukan imunol kapsül /imuneks
2- D vitamini Ocean vit d3 1000 ıu / wellcare 1000 ıu bunlar sprey
3- C vitamini tablet veya efervesan
yapılan en iyi yatırım sağlığa yapılan yatırımdır.
kolay gelsin.
-
Hiçbir vitamin doktor kontrolü olmadan alınmamalı. Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açar.
Eğer vücudun ihtiyacı yoksa, diğer vitaminlerin alınması sorun oluşturabilir. Çünkü vitaminler vücutta depolanıyor.
Ama C vitaminin fazlası vücuttan idrar yolu ile atılıyor. Dolayısıyla takviye yapılabilir. Özellikle grip, soğuk algınlığı durumunda C vitamini bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Hatta Corona hastalarına bile hastanede yüksek dozda C vitamini verildiğini duymuştum.
Ben pandeminin başlangıcından itibaren aşağıdaki besin takviyesini kullanıyorum. Memnunum diyebilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X