Şimdi Ara

VİTARA vs DUSTER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • paran yetiyorsa vitara alınır her türlü.

duster ise bariz daha ucuz bir araç. vitaradan daha ucuza 4x4 bile alabiliyorsun.
    lpg lisi var dizeli var hepsi de vitaradan ucuza geliyor.

vitada ise sadece benzinli geliyor. 4x4 de fiyatlar ciddi yükseliyor.

biraz zor bir durum aslında. şehir içinde yüksek olsun diye alınacaksa vitaranın otomatik olması avantaj, duster'ın lpg ve dizelle gelmesi avantaj
    arazide kullanılacaksa duster'ı ucuza 4x4 alabiliyorsun, vitara da 4x4 pahalı ama 4x2 de bile heybetli yapısı ile birçok arazide iyi iş yapar.

iş sonunda vitaranın tasarımına kalıyor. bana vitaranın tasarımı çok güzel geliyor. fazladan vereceğim yakıt parasına değer bir fark.
    arazi ile işim yoksa duster'ı ucuz da olsa alasım gelmez açıkçası.
  • Yorum efsane hocam güldürdün. 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Vitara'nın yanında Duster'ı konuşmak hakaret, Suzuki'den bir kaç Japon şurayı okusa hara-kiri yapardı, yetmez kami-kaze denerdi.

Hocam Vitara forumunda, otomobil forumunda dünya kadar konu açtın, Vitara konusunda da alacağım araç şöyle şöyle yapsın diye yazdın, yok basınca uzasın oradan çıksın hop off-road'a da girsin ama araç içinde 5 kişi ve full bagaj olacak ve altı yere çarpmasın dedin, bununla da yetinmedin benzini koklasın, istanbul sıkışık trafikte 7-8 Lt yakmasın istedin.

Bir arabadan istedin de istedin, hakkındır para senindir, atacak bir kurşunun vardır ince eleyip sık dokuyosundur saygı duyarım ama artık pes

O kadar istediklerinin yanına Duster'ı yakıştırman komik oldu artık.
    Hele birde Vitara ile kıyaslaman
    Hangi forumda, nerede, kaç tane konu açtığım ne sizi nede bir başkasını ilgilendirmez bu bir...
    Açılan konu ilgini çektiyse okursun, yazarsın yâda okumaz yazmazsin, çıkar gidersin....Kimse sizi konuya birşeyler yazın diye zorlamıyor bu iki...
    Hiç bir konu altında Vitara yâda bir başka araçla off-road yaparım/yapmak isterim vb yazmadım! (Okuduğunuzu anlamama/anlayamama sıkıntınız mı var?) Aksine, off-road, dağcılık, avcılık vb araziye araçla girmeyi gerektiren iş ve hobilerimin olmadığını belirtirim hep bu üç....
    Sahibi olduğunuz aracınızla bu kadar bütünleşmiş olmanıza bir şey diyemem saygı duyarım lakin Japonların bu konuyu okurlarsa harakiri yapmalarına endiseleneceginize, Japonların yeni makyajlı Vitara da hâlâ neden Bir elektronik Park freni koymak yerine, kamyon el frenleri gibi eski tip kocaman ep frenini tercih ettiklerine vb. Kafa yorum derim bu dört...
    Son olarak sırf siz sahipsiniz, kullanıyorsunuz diye başka X markayı (Duster), basit, küçük, değersiz görmek, üstten bakmak, bu kadar marka fanatiği olmak inanın hiç yakışık almıyor....
    DUSTER seven, kullanan bir başkası da gelir "Vitara Araba mıdır?" Der, diyebilir....
    Önemli olan düşüncelerinizi, fikirlerinizi kimseyi kırmadan, karşınızdakinin düşüncelerine saygı duyarak belirtebilmenizdir....
    Saygılarımla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

burdakilerin hicbirinin vitara ve dusteri kullanipta ona gore cevap verdigini sanmiyorum.Alisagelmis marka algisindan dolayi verilmis cevaplar,bence gidin 2 aracida test edin hangisi kafaniza yatiyorsa o araci alin sonucta kullanicak olan kisi sizsiniz benim fikrim bu yonde.
    Dediğinize katılıyorum...
    Sadece (Burada ki hiçbirinin...) Değil de, (Birçoğunun...) Diye düzeltmek isterim...
    Araç, marka model her ne olursa olsun, Kuru kuruya yapılan, ölümüne savunulan marka fanatikligini anlayamıyorum!
    Bir başka sosyal medya sayfasında Vitara' yi almaya değer bile görmeyenlerin yazdıklarını okuyunca nasıl gülüp geçiyorsam, aynı şekilde DUSTER i almaya değer bile görmeyenlerin yazdıklarını okuyunca da gülüp geçiyorum :)

• kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    dusteri da kullanip iki araci kiyasladiniz mi hocam?Herkes araci kendisine ferraridir cunku.

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    evet kelimeleri yanlis kullanmis olabilirim duzelttiginiz icin sagolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

evet kelimeleri yanlis kullanmis olabilirim duzelttiginiz icin sagolun.
    Estağfurullah üstad....
    Şahsım adına ben yeni DUSTER 2018 de ilk çıktığında (Biliyorsunuz Dusterda Otomatik vites seçeneği Maalesef sadece dizel 1.5 lerde vardı ve artık onu da kaldırdılar.) Bayiye gidip Test sürüşü yaptım. Ama dizel motor istemediğim için ve EDC ŞANZIMAN konusunda yazılıp cizilenlerin de etkisiyle ve birazda (DUSTER dizel de Otomatik vites üretiyorsa, elbette ilerleyen zamanlarda 4x2 de olsa Benzinlide de OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİ sunacaktır....?) Diye düşünerek, araç almak konusunda öyle çok Acelem de olmadığından Duster almaktan vazgeçmiştim.....
    Hatta hiç unutmam (Satış temsilcisinin 2018 de bana 1.5 dizel otomatik 4x2 prestij paket artı full opsiyonlarla verdiği fiyat 110 bin TL idi, düşünebiliyor musunuz? Şu anda Neredeyse bomboş sayılabilecek COMFORT manuel vites o Fiyatlara geldi 🙄
    Vitaraya gelince, yolcu olarak bile binmisligim Yok maalesef... Kİ, bulunduğum yerde Suzuki bayisi de olmadığından gidip yerinde görüp, Test sürüşü yapma şansımda olmadı....
    Nadiren de olsa yolda sokakta Trafikte denk geldikçe durup sağına soluna baktığım, dış görünüş olarak hoşuma giden, iç görünümü olarakta (O yuvarlak Havalandırma delikleri nedeniyle!..... Hangi marka model araç olursa olsun yuvarlak Havalandırma delikleri bana çok itici geliyor... Araç dışardan ne kadar albenili, güzel ve heybetli görünürse görünsün içini acipta o yuvarlak delikleri görünce) Benim için tüm gösterişi sönüyor...
    Bu arada siz Vitara yada Duster kullandiysaniz düşüncelerinizi belirtebilirseniz memnun olurum...

• Almak istediğim araç seçenekleri içinde Vitara da olduğu için elimden geldiğince Araştırma yapıyorum. Bir kaç yerde Vitara hakkında "Torsiyon Eğriliği" muhabbetine rastladım...
    Bu konunun doğruluk payı var mıdır? Varsa sadece belli bir yıl üretimi için mi geçerli yoksa kronikleşmiş genel bir sorunmudur?
    Yine arka kapıların kapanma sorunu ve şikayetleri oldukça yoğun görünüyordu. Bu 2 can sıkıcı problem yeni makyajlı Vitara da çözülmüş müdür?
    Duster da yağmurlu havalarda (Tam olarak hatırlamıyorum) sağ yada sol arkadan araç içine su alma şikayetleri de oldukça fazla sanırım. Her 2 araç için geçerli, bildiğiniz, duyduğunuz, gördüğünüz sorunları paylaşırsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Estağfurullah üstad....
    Şahsım adına ben yeni DUSTER 2018 de ilk çıktığında (Biliyorsunuz Dusterda Otomatik vites seçeneği Maalesef sadece dizel 1.5 lerde vardı ve artık onu da kaldırdılar.) Bayiye gidip Test sürüşü yaptım. Ama dizel motor istemediğim için ve EDC ŞANZIMAN konusunda yazılıp cizilenlerin de etkisiyle ve birazda (DUSTER dizel de Otomatik vites üretiyorsa, elbette ilerleyen zamanlarda 4x2 de olsa Benzinlide de OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİ sunacaktır....?) Diye düşünerek, araç almak konusunda öyle çok Acelem de olmadığından Duster almaktan vazgeçmiştim.....
    Hatta hiç unutmam (Satış temsilcisinin 2018 de bana 1.5 dizel otomatik 4x2 prestij paket artı full opsiyonlarla verdiği fiyat 110 bin TL idi, düşünebiliyor musunuz? Şu anda Neredeyse bomboş sayılabilecek COMFORT manuel vites o Fiyatlara geldi 🙄
    Vitaraya gelince, yolcu olarak bile binmisligim Yok maalesef... Kİ, bulunduğum yerde Suzuki bayisi de olmadığından gidip yerinde görüp, Test sürüşü yapma şansımda olmadı....
    Nadiren de olsa yolda sokakta Trafikte denk geldikçe durup sağına soluna baktığım, dış görünüş olarak hoşuma giden, iç görünümü olarakta (O yuvarlak Havalandırma delikleri nedeniyle!..... Hangi marka model araç olursa olsun yuvarlak Havalandırma delikleri bana çok itici geliyor... Araç dışardan ne kadar albenili, güzel ve heybetli görünürse görünsün içini acipta o yuvarlak delikleri görünce) Benim için tüm gösterişi sönüyor...
    Bu arada siz Vitara yada Duster kullandiysaniz düşüncelerinizi belirtebilirseniz memnun olurum...

Alıntıları Göster
    95 k ya 1.0 comfort duster var . Suzuki 155 k ile arasinda 60k var ciddi bir rakam.

Duster dizel edc sahibiyim 2019 Şubat ayında 107 k aldım. arkadaşımda 2018 Vitara var o da 2018 Ekim ayı gibi 130k aldı 4x4 atmosferik en baz model .

Yeni Vitarayı bilmiyorum ama eski(2018) Vitaraya Dusterdan inip bindiğimde şok oldum . Duster evet kalitesiz ama Suzuki ondan da kalitesiz geldi anlam veremedim. Eski Suzukilerle(Grand Vitara vb) alakası yoktu.Gidişini yol tutuşunu izalasyonunu beğenmedim. Motor atmosferik bas bas gitmiyor. Tek avantajı gerçekten araç benzinde 7 lt civarında yakıt yakıyordu. Benim de aklımda Suzuki vardı hatta o zaman Sandero 60 k Vitara 95k idi.ilki almamışım dedim.

Eğer 150k çıkabiliyorsanız ikinci el 10.000 km kadar benzinli manuel Karoq bakın Dustera da Vitarayada 150 k verilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: perfectstrangers

95 k ya 1.0 comfort duster var . Suzuki 155 k ile arasinda 60k var ciddi bir rakam.

Duster dizel edc sahibiyim 2019 Şubat ayında 107 k aldım. arkadaşımda 2018 Vitara var o da 2018 Ekim ayı gibi 130k aldı 4x4 atmosferik en baz model .

Yeni Vitarayı bilmiyorum ama eski(2018) Vitaraya Dusterdan inip bindiğimde şok oldum . Duster evet kalitesiz ama Suzuki ondan da kalitesiz geldi anlam veremedim. Eski Suzukilerle(Grand Vitara vb) alakası yoktu.Gidişini yol tutuşunu izalasyonunu beğenmedim. Motor atmosferik bas bas gitmiyor. Tek avantajı gerçekten araç benzinde 7 lt civarında yakıt yakıyordu. Benim de aklımda Suzuki vardı hatta o zaman Sandero 60 k Vitara 95k idi.ilki almamışım dedim.

Eğer 150k çıkabiliyorsanız ikinci el 10.000 km kadar benzinli manuel Karoq bakın Dustera da Vitarayada 150 k verilmez.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler üstadım ama inanın manuel istemiyorum, eskiden çok dert etmiyordum fakat artık sıkışık trafikte vb sol ayağımın sürekli debriyaj da olduğu düşüncesi bile beni hayattan soğutuyor, o derece 🤨
    Ki, ikinci el alacak olsam (Zaman zaman kafam oraya doğru da gitmiyor değil) 2018 şöyle 5- 10 Bin KM de, her anlamda tertemiz bir EDC Otomatik Beyaz DUSTER alırım herhalde....(Bu noktada da tek seçenek olarak DİZEL alacak olmak beni korkutuyor! Yakıt anlamında eminim degecektir ama otomobil üreticilerinin bir Bir dizel motordan vazgeçmeye başladığı şu zamanda bu riski herşeye rağmen göze alarak üstelik 2. El dizel bir araç almak korkutuyor beni...)
    Arayıp sormadım fakat yeni makyajlı 1.33 150 hp 4x2, 4x4 Benzinli Duster sanırım 130 bin lere kadar alınabiliyor...
    Önümde 2 seçenek var gibi görünüyor:
    -Ya Otomatik vitesten taviz verip 1.33 150 hp 4x2 yada 4x4 manuel Duster almak
    - Yada Otomatikten vazgecmeyerek 1.4 4x2 Vitara, 1.33 160 hp yeni makyajlı QASHQAİ vb almak....

• Duster ne yapmaya çalışıyor gerçekten anlam veremiyorum?
    O kadar çok sık motor ve model değişikliğe gidiyor ki hızına yetişemez olduk resmen 🤣
    Neredeyse akşamdan sabaha yatıyoruz kalkıyoruz bir bakmışsınız yeni bir Duster seçeneği!!!
    Şu anda Cebimde NAKİT Duster alacak param olsa hangi motor seçeneğini, hangi donanım ve paketlerle alırım bilemez hale geldim....
    Hangisini alsam hooop yeni bir seçenek geliyor ve alınan belki de 1 ay içinde pişmanlık yaşatır duruma düşüyor....

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam acik ve net olarak soyluyorum ki Dusterin manuel ve benzinli secenegine o kadar para verirseniz zarar edersiniz.
    Madem illa Dustera niyetliyseniz alin 2018 EDCsini Vizyopaketli. Dolu bi araca binmis olursunuz.
    Hem merak etmeyin 100 kmde 5 litre mazot yakan araca her daim ulkemizde talep olur. 2. elde zarar etmezsiniz.

• Herkes japoncu kesilmis. Birakin bu isleri Turkiye sartlarinda yeri geldigi zaman daga tasa cok rahat stok cikilabilecek arac sayisi 1 elin 5 parmagini gecmez. Alt takim cekis ve aktarma setinde acik ara duster ustundur. Bu yorumu 4x4 dizel icin yapiyorum. Esek niyetine kullanmak istersen ona da uygun.650 kilo findik yukledigimi biliyorum araca. İci 9 ustu 4 tane aldi. 50ser kilo cuvaldan. Haydi yukle bunu japonada ciksin karadeniz tepelerinde. Connect bile 1.8motoruyla cekemiyor bu yuku. İc mekana gelirsek ikisi de sert plastik barindirir. Ortamda şekil derdin yoksa duster al gec. 2 eli emin ol suzuki vitaradan iyidir. Yedek parca ve bakim meselesini saymiyorum. Ha dersen ki tatile giderim en fazla girecegim yol stabilize olur ve duster a bu kadar para vermis dedirtmem, vitara al gec.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

Herkes japoncu kesilmis. Birakin bu isleri Turkiye sartlarinda yeri geldigi zaman daga tasa cok rahat stok cikilabilecek arac sayisi 1 elin 5 parmagini gecmez. Alt takim cekis ve aktarma setinde acik ara duster ustundur. Bu yorumu 4x4 dizel icin yapiyorum. Esek niyetine kullanmak istersen ona da uygun.650 kilo findik yukledigimi biliyorum araca. İci 9 ustu 4 tane aldi. 50ser kilo cuvaldan. Haydi yukle bunu japonada ciksin karadeniz tepelerinde. Connect bile 1.8motoruyla cekemiyor bu yuku. İc mekana gelirsek ikisi de sert plastik barindirir. Ortamda şekil derdin yoksa duster al gec. 2 eli emin ol suzuki vitaradan iyidir. Yedek parca ve bakim meselesini saymiyorum. Ha dersen ki tatile giderim en fazla girecegim yol stabilize olur ve duster a bu kadar para vermis dedirtmem, vitara al gec.
    Duygularıma tercüman oldunuz Allahtan ülke forumdan ibaret değil+10000

• Duster al geç suzuki dandik sürekli arıza çıkarır, parçası pahalı, otomatik vites sorunlu, dsg'ye patlar diyorlar ya bu ondan da beter. Duster keçi gibi istediğin araziye gir çık banamısın demez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim onu bilmemde karadenizde ekip otosu olarak duster var bizde.sana şöyle diyeyim araba bana mısın demiyor.1.5 dizel 4x4 sanırım ama harika bir araç muhteşem çekişi var.içi çok dandik tabi yeni modellerinde öyle değil sanırım baya geliştirmişler.duster diyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Duster al geç suzuki dandik sürekli arıza çıkarır, parçası pahalı, otomatik vites sorunlu, dsg'ye patlar diyorlar ya bu ondan da beter. Duster keçi gibi istediğin araziye gir çık banamısın demez...
    Müthiş bir ironi olmuş üstad 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

Herkes japoncu kesilmis. Birakin bu isleri Turkiye sartlarinda yeri geldigi zaman daga tasa cok rahat stok cikilabilecek arac sayisi 1 elin 5 parmagini gecmez. Alt takim cekis ve aktarma setinde acik ara duster ustundur. Bu yorumu 4x4 dizel icin yapiyorum. Esek niyetine kullanmak istersen ona da uygun.650 kilo findik yukledigimi biliyorum araca. İci 9 ustu 4 tane aldi. 50ser kilo cuvaldan. Haydi yukle bunu japonada ciksin karadeniz tepelerinde. Connect bile 1.8motoruyla cekemiyor bu yuku. İc mekana gelirsek ikisi de sert plastik barindirir. Ortamda şekil derdin yoksa duster al gec. 2 eli emin ol suzuki vitaradan iyidir. Yedek parca ve bakim meselesini saymiyorum. Ha dersen ki tatile giderim en fazla girecegim yol stabilize olur ve duster a bu kadar para vermis dedirtmem, vitara al gec.
    Üstad tam aradığım adamsın, hazır bir Karadenizli DUSTER sahibi bulmuşken sorayım sana: Bahsettiğin o Karadeniz yaylalarına (Yaz tatilinde keyfe keder gezip görmek maksatlı hani) 4x4 değilde, 4x2 DUSTER ile de rahatça inip çıkılabilir mı sence? (1.3 150 HP benzinli 4x2 yada 1.0 100 HP benzinli 4x2 DUSTER olarak düşün.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Hocam acik ve net olarak soyluyorum ki Dusterin manuel ve benzinli secenegine o kadar para verirseniz zarar edersiniz.
    Madem illa Dustera niyetliyseniz alin 2018 EDCsini Vizyopaketli. Dolu bi araca binmis olursunuz.
    Hem merak etmeyin 100 kmde 5 litre mazot yakan araca her daim ulkemizde talep olur. 2. elde zarar etmezsiniz.
    Üstadım İnan ki, alacak olduğum araca en az 10 yıl binecek olmasam Yukarıda ALLAH biliyor ya, hiç sıfır araç ile falan uğraşmadan tamda sizin dediğiniz gibi en dolu bir 1.5 dizel otomatik prestij EDC DUSTER alıp arkama bile bakmayacagim!

Zaten düşündükçe Deli oluyorum, bahsettiğim dizel otomatik prestij EDC DUSTER taa 2018 de ilk tanıtım yapıldığında (Koşa koşa bayiye gidip Test sürüşü yapıp 110 BİN TL ye fiyat alıp) o dönemde kâh acaba bunun Benzinli otomatiği de gelir bekleyelim, kâh dizel artık bitiyor aman bulasmayalim, kâh dış görünüş itibariyle gayet albenili fakat iç aksam sert plastik alınmaz vs derken (Hali hazırda aracım olduğu için, acelem de bulunmadığından) Bunun verdiği rahatlıkla almamıştım....😆

İşin aslı çokta ciddi bir şekilde Araştırma yapmadım ama şu anda bahsettiğim Otomatik vites Duster dizel için (20 BİN KM civarında) 140 BİN civarında istiyorlar....
    E bu fiyatlara Kimin kimbilir nasıl kullandığını bilemediğim (Manuel olsa hadi Neyse de EDC Otomatik olunca iş değişiyor) araç almak , halihazırda neredeyse en Full DUSTER i sıfır olarak alabileceğini bilerek, gidip 2.el almak İçimden gelmiyor.....
    Çok uzattım farkındayım, Biraz içini dökmek gibi oldu ama her an çılgınlık yapıp 1.33 150 HP 4x4 yada 4x2 (Bunu netlestiremiyorum bir türlü! Burada tikaniyorum....) Duster, yada sağ gösterip sol vurup gidip 1.33 160 HP Otomatik Benzinli TEKNA QASHQAİ alabilirim 👍
    Qashqai hakkında pek bilgi sahibi değilim, en boş visia olanı alıp, sonradan keyfe keder multimedya ekrandir, şudur budur (Üst paketlerde olupta visia da olmayan özellikleri) ekletme imkanım varsa Dizel Otomatik te alabilirim, bilmiyorum....

• sıfır vitara alabilecek param olsa bir dakika düşünmem.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.