Şimdi Ara

VİTARA vs DUSTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iki araç arasında kaldım, 2020 ye girmeden, yıl bitmeden önce Allah nasip ederse birini alma niyetim var:
    Bildiğiniz gibi Suzuki Vitara dün itibariyle sitesinde yeni makyajlı kasa fiyatları açıklandı....
    Benim arasında kaldığım araçlar Suzuki Vitara da 1.4 140 HP Otomatik vites 4x2 Tek renk 156.900 TL....
    Ve Dacia Duster 1.3 130 hp 4x2 131.100 TL...
    İkisi arasında 25 BİN TL gibi bir fark var...(Ki, kaba bir hesaplama ile bu benim yaklaşık 5 Yıllık Benzin param)

İki aracı güvenlik, yakıt, konfor, donanım vb her anlamda karşılaştırma yapıldığında sizce hangisi alınmalıdır?

NOT: VİTARA Otomatik vites..... Duster manuel vites

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vitara'nın yanında Duster'ı konuşmak hakaret, Suzuki'den bir kaç Japon şurayı okusa hara-kiri yapardı, yetmez kami-kaze denerdi.

Hocam Vitara forumunda, otomobil forumunda dünya kadar konu açtın, Vitara konusunda da alacağım araç şöyle şöyle yapsın diye yazdın, yok basınca uzasın oradan çıksın hop off-road'a da girsin ama araç içinde 5 kişi ve full bagaj olacak ve altı yere çarpmasın dedin, bununla da yetinmedin benzini koklasın, istanbul sıkışık trafikte 7-8 Lt yakmasın istedin.

Bir arabadan istedin de istedin, hakkındır para senindir, atacak bir kurşunun vardır ince eleyip sık dokuyosundur saygı duyarım ama artık pes

O kadar istediklerinin yanına Duster'ı yakıştırman komik oldu artık.
    Hele birde Vitara ile kıyaslaman
    vitara hocam
    ikiside otomatik olmuş olsa duster zaten en az 15bin lira fazla olurdu, aradaki fiyat farkını 10bin lira gibi düşünün.
    duster heryerde var bildiginiz maliyeti düşük şantiye aracı. vitara tasarım olarak vs. daha albenili.

iki aracın en zayıf noktası malzeme kalitesinin düşük olması, torpido, konsol gögüs vs. her yerde sert plastik var.
    sahibinden.com
    Suzuki / Vitara / 1.6 GLX / İLK SAHİBİNDEN 19.000 KM SIFIR AYARINDA ARAÇ FAZLALIĞINDAN sahibinden.comda - 758422951
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-ilk-sahibinden-19.000-km-sifir-ayarinda-arac-fazlaligindan-758422951/detay

şöyle 2 yaşında düşük km olanı 20-25bin tl ucuza alabilirsin.

Alacaksan GLX 1.6 al. 4x4 ihtiyacın varsa 1.6 4x4 al o da olur. 1.4S olanlar boostjet direkt enjeksiyon lpg sıkıntılı. 1.6 olanlar normal mpi motor lpg takılabiliyor ve 1.6 da az yakıyor.

Araçta Aisin 6ileri yeni nesil kilitli tam otomatiklerden var o yüzden oldukça az yakmaktadır. Şanzıman volvo, peo gibi markalardaki tam otomatiğin aynısı. O yüzden dusterın EDC'si yanından bile geçemez

Vitara al hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Japon alan adamın yedekparça ile ne işi olur, dacia mı bu durduk yere arıza çıkarsın.

Duster 2.elde 70-80bine alınacak malzeme kalitesi zayıf güncel 4çeker toros. Ayrıca çapraza kalınca arka tarafta boya çatlıyor arazide 4çekeri sürekli ısındım diyerek 2çekere düşüyor filan...

Vitara bulunduğu bütçede sorunsuzluk, sıkıntısız şanzıman, yakıt ekonomisi ve güzel donanımlar sağladığı için tutulan bir araba satarken problem yaşamazsın. Bu para verip araba alan kasko yaptırır. o yüzden parça derdine düşmez. zaten normal kullanımda neye ihtiyacın olacak. Bizim millet alışmış renolara ay başı sanayiye girmeden edemiyor sanırım.
  • Vitara.

• vitara hocam
    ikiside otomatik olmuş olsa duster zaten en az 15bin lira fazla olurdu, aradaki fiyat farkını 10bin lira gibi düşünün.
    duster heryerde var bildiginiz maliyeti düşük şantiye aracı. vitara tasarım olarak vs. daha albenili.

iki aracın en zayıf noktası malzeme kalitesinin düşük olması, torpido, konsol gögüs vs. her yerde sert plastik var.

• Vitara alınır

Performans, güvenlik, otomatik vites ve donanım artıları, makyajla beraber dusterdan iyi olan iç mekan kalitesi sebep olarak sıralanabilir.

• Vitara derdim gönlümden ama mantık duster.Yedek parça bolluğu,servis veya usta çokluğu dağ,taşa girme vs.duster al fiat farkı da var.Ha uzun süre biniyim eğlence amaçlı zarar da ederim dersen (servisi de her ilde yok) vitara daha şık duruyo.Hülasa ben keçi derim

• Hocam bu kadar sabrettiniz gonlunuz her daim Duster almaktan yana ama o paralar manuelini almayin.2020yi bekleyin, otomatik olayi netlessin. Eger kesin olarak uretilmeyecekse otomatigi baska araclara yonelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Hocam bu kadar sabrettiniz gonlunuz her daim Duster almaktan yana ama o paralar manuelini almayin.2020yi bekleyin, otomatik olayi netlessin. Eger kesin olarak uretilmeyecekse otomatigi baska araclara yonelin.
    Eyvallah üstadım, kalbimi okumussunuz resmen Teşekkür ederim size....
    Beklemeye beklerim sorun değil (Ki; DACİA nın Dusterda kullanıcı kitlesinin Benzinli de OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİNİ istediğini, bu konudaki geri dönüşleri de göz önünde bulundurarak bir gün Otomatik vites Duster getireceğini biliyorum. Buna inanıyorum.....)
    Fakat; onca bekleyişin ardından duyumlar da konuşulan gibi Cvt şanzımanla ve üstüne üstlük DUSTER gibi heybetli ve ağır bir araca onca motor seçeneği arasından 1.0 motorla Otomatik vites getirirse......? Diye çekiniyorum...
    Büyük konuşmayı sevmiyorum ama NİSSAN in da bıraktığı Cvt şanzımanlı ve 1.0 DUSTER i (EDC en azından görece daha iyi ve sorunsuz değil mi?) Almak isteyecegimi sanmıyorum....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    QASHQAİ vs KADJAR...?
    5 yıl önce açıldı
    Tiguan vs Tucson
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sahibinden.com
    Suzuki / Vitara / 1.6 GLX / İLK SAHİBİNDEN 19.000 KM SIFIR AYARINDA ARAÇ FAZLALIĞINDAN sahibinden.comda - 758422951
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-ilk-sahibinden-19.000-km-sifir-ayarinda-arac-fazlaligindan-758422951/detay

şöyle 2 yaşında düşük km olanı 20-25bin tl ucuza alabilirsin.

Alacaksan GLX 1.6 al. 4x4 ihtiyacın varsa 1.6 4x4 al o da olur. 1.4S olanlar boostjet direkt enjeksiyon lpg sıkıntılı. 1.6 olanlar normal mpi motor lpg takılabiliyor ve 1.6 da az yakıyor.

Araçta Aisin 6ileri yeni nesil kilitli tam otomatiklerden var o yüzden oldukça az yakmaktadır. Şanzıman volvo, peo gibi markalardaki tam otomatiğin aynısı. O yüzden dusterın EDC'si yanından bile geçemez

Vitara al hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Japon alan adamın yedekparça ile ne işi olur, dacia mı bu durduk yere arıza çıkarsın.

Duster 2.elde 70-80bine alınacak malzeme kalitesi zayıf güncel 4çeker toros. Ayrıca çapraza kalınca arka tarafta boya çatlıyor arazide 4çekeri sürekli ısındım diyerek 2çekere düşüyor filan...

Vitara bulunduğu bütçede sorunsuzluk, sıkıntısız şanzıman, yakıt ekonomisi ve güzel donanımlar sağladığı için tutulan bir araba satarken problem yaşamazsın. Bu para verip araba alan kasko yaptırır. o yüzden parça derdine düşmez. zaten normal kullanımda neye ihtiyacın olacak. Bizim millet alışmış renolara ay başı sanayiye girmeden edemiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 22 Kasım 2019; 8:56:53 >

• tartışmasız vitara, duster al diyen adam art niyetlidir.
  • Duster 4x4 olsa düşündürürdü, ama her ikiside 4x2 ise Vitara.

• 2010 4x4 Full benzinli Duster ve 2016 otomatik 4x4 vitara var şirketimizde.Aile için kullanılıyor. Duster vitaranın yanında mukayese edilebilecek araç değil bence.
    Hem donanım hem konfor hem yakıt olarak. He arazi işlerinde Duster daha iyidir diye düşünüyorum. Vitara daha araziye çıkmadı. Japon her zaman kendini ispatlamıştır bence gereksiz riske girmeyin. Vitara 6 ileri tam otomatik üstelik İstanbul şehir içinde 7,2 civarı yakıtı var. Bizdeki 1.6 düz motor ama 1.4S lerin daha yaktığı söyleniyor. Duster benzinli 1.6 105 12 litre civarlarında.
  • Vitara'nın yanında Duster'ı konuşmak hakaret, Suzuki'den bir kaç Japon şurayı okusa hara-kiri yapardı, yetmez kami-kaze denerdi.

Hocam Vitara forumunda, otomobil forumunda dünya kadar konu açtın, Vitara konusunda da alacağım araç şöyle şöyle yapsın diye yazdın, yok basınca uzasın oradan çıksın hop off-road'a da girsin ama araç içinde 5 kişi ve full bagaj olacak ve altı yere çarpmasın dedin, bununla da yetinmedin benzini koklasın, istanbul sıkışık trafikte 7-8 Lt yakmasın istedin.

Bir arabadan istedin de istedin, hakkındır para senindir, atacak bir kurşunun vardır ince eleyip sık dokuyosundur saygı duyarım ama artık pes

O kadar istediklerinin yanına Duster'ı yakıştırman komik oldu artık.
    Hele birde Vitara ile kıyaslaman
  • kesinlikle vitara. sadece kaza testi sonuçları bile vitara almanız için geçerli bir sebep.
  • Vitara.(nokta)

"Sadece Sürücü" adlı forumdaşın dediği de mantıklı bir seçenek

Vitarayla "Duster"ı karşılaştırmak çok ama çok yanlış bunu da ayrıca belirtmek isterim.
  • burdakilerin hicbirinin vitara ve dusteri kullanipta ona gore cevap verdigini sanmiyorum.Alisagelmis marka algisindan dolayi verilmis cevaplar,bence gidin 2 aracida test edin hangisi kafaniza yatiyorsa o araci alin sonucta kullanicak olan kisi sizsiniz benim fikrim bu yonde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Duster Alıp kaziklanan arkadaş bu.
    Sakın böyle yıkıkları dinleme..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

burdakilerin hicbirinin vitara ve dusteri kullanipta ona gore cevap verdigini sanmiyorum.Alisagelmis marka algisindan dolayi verilmis cevaplar,bence gidin 2 aracida test edin hangisi kafaniza yatiyorsa o araci alin sonucta kullanicak olan kisi sizsiniz benim fikrim bu yonde.
    bende 2017 1.4S Vitara 4x2 ve 2018 1.6 GLX 4x4 Vitara var hocam. Yazdıklarımın hepsi gerçek, hayat kadar gerçek hem de

Sanmalarını başka yerde sanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GODLİİKEE

Duster Alıp kaziklanan arkadaş bu.
    Sakın böyle yıkıkları dinleme..
    Duster alip da kaziklanan su ana kadar hic duymadim.
    Begenirsin begenmezsin orasi ayri ama kaziklanmak ap ayri bir olay.

• Vitara

• Vitara olsam bu karşılaştırmaya çok alınırdım şahsen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.