Şimdi Ara

vize de uyanıklık yaptım :D (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

Sen öyle san...Olduğun gibi geri Hiç gitme bence...

• şimdi gerekli acentayı aradım ve polis departmanıyla konuştum uçağınız kaçta iniyor dedi dedim 11.05 te, yanaşması sıra falan 12 yi bulur.sorun olmaz çıkış yaparsın dedi
    ordada 10-15 dk beklersin olmadı wc ye gir çıkma dedi :D sorun yok

regards.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordrdley -- 5 Mart 2011; 12:57:41 >
  • ki uçak 1 saat rötar yapsa sorun yok :) sen gene bi annenle konuşsana bro ?
  • adamın vizesi var sadece inince az bekleyecek ne kadar abarttınız :D
  • Adamın annesi yer hizmetlerinde kardeşim. Binme diyorsa binmeyeceksin.

Bahsettiğin sözleşmeleri de okudum merak etme. Hem aktarmalı uçuşlarda, hem de direk uçuşlarda uçağa binmek için vize şartı aranmıyor.

quote:

Havayolu almazsa...
    Almanya’ya vizesiz gitmek isteyenlere, “konsolosluktan teyit alın” önerisinde bulunan Gutmann, bundan sonraki süreçte mahkeme kararındaki koşullara uyan Türk vatandaşları için yapılabilecek ikinci bir seçeneğin de “vizesiz uçağa binmeye çalışmak” olduğunu söyledi. Gutmann, “Havayolu görevlileri vizesiz Türk vatandaşlarını uçağa bindirmezse, bu durumda sorumluluk havayolu şirketine ait olacaktır, şirkete tazminat davası açabilirsiniz” dedi.

http://www.kenthaber.com/Haber/guncel/Normal/avrupaya-vizesiz-girme-yollari-/e47a6a2a-c2ac-4ef5-91dc-5a62d126b22e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 5 Mart 2011; 13:09:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Adamın annesi yer hizmetlerinde kardeşim. Binme diyorsa binmeyeceksin.

Bahsettiğin sözleşmeleri de okudum merak etme. Hem aktarmalı uçuşlarda, hem de direk uçuşlarda uçağa binmek için vize şartı aranmıyor.

özür dilerim abi binmem :( asdasdashdsadhad

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Adamın annesi yer hizmetlerinde kardeşim. Binme diyorsa binmeyeceksin.

Sen bu kafayla devam et, madem o kadar yap bakalım.
    Vize yada vize istenmeyen pasaportu ibraz etmek zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 5 Mart 2011; 12:11:33 >
  • Bir sonraki sefere alsaydın biletini.Niye bu kadar aksiyon yaşattın kendine?
  • Orijinalden alıntı: Citizen

Aslında saçma. Memurlara sahte bir vize göstersen yapabilecekleri hiçbir şey yok, referans numarasından karşı tarafı arayıp sorabiliyorlar mı böyle bi vize kayıtlı mı diye? Hayır.

Yaptıkları tek şey şu: Kraldan çok kralcılık. Karşı ülke belki beni vizesiz alacak, ama yok, avrupanın amerikanın yalakalığını yapıyorlar.

Hepsi vize eğitimi alıyor, verelim sana sahte pasaport ve vize, git bakalım o kadar kolaysa.

Hocam siz hiç yurt dışına çıktınız mı acaba?

Bu bahsettiğim kontrollerden geçtiniz mi? Hiçbirinde sahtelik kontrolü yapılmadı

Kraldan çok kralcı dediğim zihniyet bu işte.

• Şöyle bir durum daha var. Dünyada 200 ülke olduğunu varsayarsak, 200 x 200'den 40 bin kadar diplomatik ilişki olduğunu görebiliyoruz. Kısacası 40 bin adet "vize isteyip istememe" gibi ilişki var. Bunların hepsine biz internetten bile ulaşamıyoruz. Ben Türkiye'deyim ve havalimanına geldim. Uruguay pasaportumla Mısır'a gitmek istiyorum, vizem de yok. Nerden bilecek adam vize isteyip istemediğini?

Buna da cevap verin bakalım annesi yer hizmetlerinde çalışan bey
  • konuyu saptırmayalım arkadaşlar.tartışmanın bir anlamı yok :) benim sorunum çözüldü rahatladım bu yüzden
  • Orijinalden alıntı: Citizen

Orijinalden alıntı: Citizen

Aslında saçma. Memurlara sahte bir vize göstersen yapabilecekleri hiçbir şey yok, referans numarasından karşı tarafı arayıp sorabiliyorlar mı böyle bi vize kayıtlı mı diye? Hayır.

Yaptıkları tek şey şu: Kraldan çok kralcılık. Karşı ülke belki beni vizesiz alacak, ama yok, avrupanın amerikanın yalakalığını yapıyorlar.

Hepsi vize eğitimi alıyor, verelim sana sahte pasaport ve vize, git bakalım o kadar kolaysa.

Hocam siz hiç yurt dışına çıktınız mı acaba?

Bu bahsettiğim kontrollerden geçtiniz mi? Hiçbirinde sahtelik kontrolü yapılmadı

Kraldan çok kralcı dediğim zihniyet bu işte.

Yılda 4 kez yurtdışına gidip geliyorum. Yaklaşık 15 yıldır.

Sahtelik kontrolünü o kadar uzun bişey sanıyorsunuz sanırım?

Vizenizde, tipinizde yada pasaportunuzda şüphe çekecek bişey yoksa ne diye Vize uzmanı çağrılsınki?çalışanların çoğu zaten kim hangi ülke pasaportu ile hangi sahte vizeyi kullanır, hangi ülkenin sahte pasaportu en çoktur gibi konulara hakim. Sahtelerdeki temel hataları biliyorlar. Yine herşey sorunsuz olsa bile, sırf tipi hoşuna gitmeyen bir arap diye polisi çağırıp vize uzmanlarına yollarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 5 Mart 2011; 12:28:13 >

• quote:

Şöyle bir durum daha var. Dünyada 200 ülke olduğunu varsayarsak, 200 x 200'den 40 bin kadar diplomatik ilişki olduğunu görebiliyoruz. Kısacası 40 bin adet "vize isteyip istememe" gibi ilişki var. Bunların hepsine biz internetten bile ulaşamıyoruz. Ben Türkiye'deyim ve havalimanına geldim. Uruguay pasaportumla Mısır'a gitmek istiyorum, vizem de yok. Nerden bilecek adam vize isteyip istemediğini?

Özel olarak her gün güncellenen birbilgisayar yazılımları var. Burada tüm vize durumlarını görebiliyorsunuz, Trinidad Tobacodan Sri Lanka'ya kadar.

İmzalanan protokoller, ne tip pasaporta ne tip vize istiyorlar vsvs. Zaten çalışırken en çok kullanılan pasaportların vize bilgilerini öğreniyorlar otomatik olarak.

Kısacası havalimanında işler o kadarda başıboş yürümüyor siz rahat olun.

• Bilemediniz, vizenin sahte olup olmadığı referans numarasından anlaşılır.

Referans numarasından kontrol edebilmek konusunda ise, konsolosluk hariç Türkiye'de hiçbir yetkili makam yoktur.
  • mechaniker kardeşim tamam sorun yok gerekli mecraları aradım sorun olmaz dediler.panik yok tartışmayın lütfen :)
  • Vizeye bakarakta sahte olup olmadığını anlayabilirsin, her durumda olmayabilir ama çoğu durumda geçerlidir. Kısacası vizenin sahte olup olmadığını illa anlaman için konsolosluk aramana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Şöyle bir durum daha var. Dünyada 200 ülke olduğunu varsayarsak, 200 x 200'den 40 bin kadar diplomatik ilişki olduğunu görebiliyoruz. Kısacası 40 bin adet "vize isteyip istememe" gibi ilişki var. Bunların hepsine biz internetten bile ulaşamıyoruz. Ben Türkiye'deyim ve havalimanına geldim. Uruguay pasaportumla Mısır'a gitmek istiyorum, vizem de yok. Nerden bilecek adam vize isteyip istemediğini?

Özel olarak her gün güncellenen birbilgisayar yazılımları var. Burada tüm vize durumlarını görebiliyorsunuz, Trinidad Tobacodan Sri Lanka'ya kadar.

İmzalanan protokoller, ne tip pasaporta ne tip vize istiyorlar vsvs. Zaten çalışırken en çok kullanılan pasaportların vize bilgilerini öğreniyorlar otomatik olarak.

Kısacası havalimanında işler o kadarda başıboş yürümüyor siz rahat olun.

Merhaba,

Peki benim Türkiye'den Heathrow'a kadar nasıl vizesiz gittiğimi açıklayabilecek mi acaba bu başıboş olmayan kontrolleriniz?

Bunları da annenize sorun lütfen.

vize de uyanıklık yaptım :D

Vize dediğimiz etiketi yabancı memleketler bile bizim önemsediğimiz kadar önemsemiyorlar. Geçerli bir sebebiniz varsa ve pasaport polisini ikna edebilirseniz giriyorsunuz ülkeye.

Bir tek bizim kraldan çok kralcı tayfa önemsiyor o kadar.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Vizeye bakarakta sahte olup olmadığını anlayabilirsin, her durumda olmayabilir ama çoğu durumda geçerlidir. Kısacası vizenin sahte olup olmadığını illa anlaman için konsolosluk aramana gerek yok.

Konsolosluğu arasalar bile bilgileri paylaşmaz konsolosluk. Bilgiler kişiye özeldir. :)
  • 1-vizem ve uçuşum sahte değil
    2-sadece 45 dakika önce o ülkede olucam diye bu kadar tartışmanın bir anlamı yok
    3-istanbul daki gerekli mecraları aradım emniyet ve orada şirketle ilgilenen acentayı.
    4-vize kontrolü nerden baksanı 45 ila 60 dk sürebiliyor.
    5-olmadı paşa paşa gidip konuşucam italyan polisiyle beni 10 dk erken alabilirmisiniz diye
    6-olmaz bekleyin derlersede paşa paşa bekliyecem
    7-30 dk için olay çıkarcaklarını sanmıyorum
    8-THY yi aradım 11 de inecekse sorun olmaz dediler

saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

yalnız ben olayı, yorumları okuduktan sonra çözebildim yarım saattir diyorum lan ne diyo bu diye. vize diyince üni. sınavı aklıma geldi direk 23.30da gecenin 12sinde sınav mı olur diyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.