Şimdi Ara

Vize işlemleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Mayıs sonu ve Haziran başı gibi Polonya, Avusturya, Çekya, Almanya gibi orta Avrupa ülkelerine 1 haftalık bir seyahat düşünüyorum. İlk hangi ülkeye giderim net değil ama bir rota çizeceğim plan yapacağım.

Vizeye ne zaman başvurmam lazım? Hangi ülke üzerinden? Geçen yıl turla gitmiştim 3 aylık vize almıştım. Şimdi Konyadayım, buradan başvurma imkanım yok mudur?

• birden fazla ülkeye seyahat edecekseniz, vize başvurusu için EN FAZLA HANGİ ÜLKEDE KALACAKSANIZ o ülkeye başvurmanız gerekir.

mayıs sonu haziran başı gibi düşündüğünüz seyahat için bence bir an önce başvurun. Schengen'de seyahatin başlangıcından 15 gün önce başvurma kuralı var, örnekle açıklamak gerekirse;

Seyahati 31 Mayıs olarak mı göstereceksiniz?

16 Mayıstan sonra başvurmak isteseniz, seyahatinize 15 günden az kalmış diye almazlar başvuruyu.

Ayrıca mevsim yaz, turizm açıldı vize başvuruları arttı, vize başvurusu için randevu almak gerekir, randevu bulmak zor olabilir.

Konya ili için vize işlemlerini Ankara'dan gerçekleştirebilirsiniz

saygılar
  • Söylendiği gibi en çok kalınacak ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekir.
    Arkadaş 15 gün kuralı var başvurunuzu kabul etmeyebilirler demiş ama öyle birşey ne duydum ne yaşadım. Konsolosluklar en az 15 gün önceden başvurmanızı önerir. 15 günden az süre kala yapılan başvurularda vizenin yetişeceğini garanti etmez. Ama daha önce birçok kez seyahatimden 3-5 gün önce başvurup vize aldığım oldu. Yine de yaz aylarındaki yoğunluğu düşünerek şimdiden randevu alıp en az 15 gün önceden başvurun.
    Başvuruyu Ankara'dan yapmak zorundasınız.
  • Atış serbest nasıl olsa...
  • Ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.