Şimdi Ara

vize ret 3.madde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 hafta önce Almanya için başvurmuş olduğum vize talebime bugün ret geldi. Ret sebebi için 3.madde "Öngörülen seyahat süresinin tamamı için/ikamet ettiğiniz veya çıkış ülkesine geri dönebilmek için/onay aldığınız bir ülkeyi transit geçebilmek için yeterli maddi imkana sahip olduğunuza ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilememiştir veya bu maddi
    imkânları sağlayacak bir işte çalışmanız yasalar gereği mümkün gözükmemektedir." belirtilmiştir. Hesabımda 8K dan daha fazla bulunmaktaydı ve hareketli olan maaş hesabımın 3 aylık ekstresi ile başvurmuştum. Ek ret mektubunun arkasında 1.ve 2. koşullardan bahsetmişler aşağıda görebilirsiniz.

3.1. Masrafları kendi imkânlarınızla karşılayabilecek durumda olduğunuz kanıtlanmadı.
    3.2. Başvuru yapmadan kısa bir süre önce banka hesabınıza yatırılmış yüksek bir meblağ,masrafları karşılayabilecek olduğunuzu kanıtlamaz. Ayrıca son üç aya ait banka hesap dökümü olmaksızın, bankadan alınmış basit bir teyit belgesi, maddi yeterliliğinizi
    kanıtlayıcı belge olarak kabul edilmemektedir.

Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olabilir misiniz ?

• Vize talebim 9 günlüktü ve uçak biletimi satın almıştım. Otel rezervasyonumu kampanya sürecinde yaklaşık 1ay önce yapmıştım.
  • 1-Banka dökümleriniz ıslak imzalı ve imza sirkülü olmalı.
    2-Hesaba yakın tarihte yapılan yüksek mevlalı girişler sorun olmakta.
    1 i tekrar halledin, 2 içinde açıklama yazın, altın bozdurdum filan diyin.
    Genel olarakta bir açıklama kağıdı yazıp tekrar başvuru yapın.
    Ek olarakta almanya vize konusunu inceleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

1-Banka dökümleriniz ıslak imzalı ve imza sirkülü olmalı.
    2-Hesaba yakın tarihte yapılan yüksek mevlalı girişler sorun olmakta.
    1 i tekrar halledin, 2 içinde açıklama yazın, altın bozdurdum filan diyin.
    Genel olarakta bir açıklama kağıdı yazıp tekrar başvuru yapın.
    Ek olarakta almanya vize konusunu inceleyin.
    Banka dökümünü direkt şubeden imzalı olarak aldım ve götürdüm. Hesaba para girişlerini 1500 1500 2000 bu şekilde yapmıştım ve gerçekten altın bozdurarak bu işlemleri yaptım. Yeniden mi başvurmalıyım yoksa bunu açıklayarak itiraz mı etmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IWannaLoveYou

Banka dökümünü direkt şubeden imzalı olarak aldım ve götürdüm. Hesaba para girişlerini 1500 1500 2000 bu şekilde yapmıştım ve gerçekten altın bozdurarak bu işlemleri yaptım. Yeniden mi başvurmalıyım yoksa bunu açıklayarak itiraz mı etmeliyim ?

Alıntıları Göster
    Hepsi aynı sürede sonuçlanacaktır. Ben olsam itiraza yaptıgım açıklama ve aynı evraklarla tekrar başvuru yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Hepsi aynı sürede sonuçlanacaktır. Ben olsam itiraza yaptıgım açıklama ve aynı evraklarla tekrar başvuru yaparım.

Alıntıları Göster
    bende şuan için öyle düşünüyorum zaten gidiş tarihime yaklaşık 2 ay var ilk önce itiraz edip sonrasında itiraz dilekçem ile beraber tekrardan başvuracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IWannaLoveYou

Vize talebim 9 günlüktü ve uçak biletimi satın almıştım. Otel rezervasyonumu kampanya sürecinde yaklaşık 1ay önce yapmıştım.
    Uçak biletinizi satın aldığınızı ve parasının ödendiğini belgeleyen bir makbuz yada benzeri evrak da ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Uçak biletinizi satın aldığınızı ve parasının ödendiğini belgeleyen bir makbuz yada benzeri evrak da ekleyin.

Alıntıları Göster
    Tekrardan başvuracağım arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Sonucu sizler ile paylaşacağım.
  • IWannaLoveYou kullanıcısına yanıt
    Tekrardan başvurmayın eski başvurunuza itiraz edin.
  • Merhaba kusura bakmayın konunuzla alakasız bi soru soracağımda bende 8 günlük Benelüks Paris turu icin vize alacamda 2 banka ile çalışmaktayım TL hesaplarımda para mevcut değil ama aktif olarak kullanılıyor ve işlem geçmişi yoğun Ama dolar hesabımda uzun süredir 2 bin dolarlık bi meblağ mevcut bu başvuru için yeterli olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladicius -- 31 Ekim 2019; 12:48:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vladicius

Merhaba kusura bakmayın konunuzla alakasız bi soru soracağımda bende 8 günlük Benelüks Paris turu icin vize alacamda 2 banka ile çalışmaktayım TL hesaplarımda para mevcut değil ama aktif olarak kullanılıyor ve işlem geçmişi yoğun Ama dolar hesabımda uzun süredir 2 bin dolarlık bi meblağ mevcut bu başvuru için yeterli olur mu acaba?
    iki hesabının da son 3 aylık hesap özetini bankandan ıslak imzalı kaşeli ve imza sirküleri ile birlikte al. 2000 dolar az değil. yeterli olur
  • quote:

Merhaba kusura bakmayın konunuzla alakasız bi soru soracağımda bende 8 günlük Benelüks Paris turu icin vize alacamda 2 banka ile çalışmaktayım TL hesaplarımda para mevcut değil ama aktif olarak kullanılıyor ve işlem geçmişi yoğun Ama dolar hesabımda uzun süredir 2 bin dolarlık bi meblağ mevcut bu başvuru için yeterli olur mu acaba?
    Bence de yeterli. Ayrıca, paranın hesabınıza giriş tarihinin altını çizin. Benim 2 yıldır giriş çıkış olmayan birikim hesabıma yeni para yatırılmış gibi muamele yaptılar, ben açıkladım, onlarda paranın yattıgı tarihi ve hesap döküm tarihinin altını çizmişlerdi.
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler para ayrı ayrı yatırıldı hep ama uzun zamandır duruyor hesapta hepsinin altini çizdireyim mi ?
  • quote:

Anladım hocam teşekkürler para ayrı ayrı yatırıldı hep ama uzun zamandır duruyor hesapta hepsinin altini çizdireyim mi ?
    Son bakiye + extre tarihi
  • Riskli bulmuşlar demek ki, 8k oranın para birimi mi? Değil.
    Vermiyorlarsa muhakkak kendilerince geçerli sebepleri vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.