Şimdi Ara

VLC'ye yapay zeka destekli altyazı sistemi geliyor: Altyazı oluşturup çevirecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dediklerin doğru ama PotPlayer'da VLC için yazdıklarının hepsi hatta fazlası var. Hiç bir ayarda çuvallamıyor ve arayüzü de çok daha güzel. Neyse bu işler alışkanlık meselesi. Herkes istediğini kullansın. benimki daha iyisini arayanlara bir öneriydi sadece

• Çok Güzel özellik

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt
    sadece .srt leri değil, değil diğer uzantıları da destekliyor.

1. alternatif:
    eğer orjinal .srt ingilizce alt yazısını bulmuşsanız;
    video ismiyle srt dosyasının ismini aynı yaptıktan sonra, alt yazıyı, SE uygulamasıyla açın, "otomatik çeviri" menüsünden çevirin ve önceki mesajımda ki hataları düzeltme işlemi yapılmalıdır.

2. alternatif:
    eğer ingilizce alt yazıyı bulamamışsanız;
    her videonun içinde ingilizce alt yazı gömülü olduğundan dolayı bu gömülü alt yazıyı çevirmeliyiz (orjinali bozmadan farklı dosya olarak).
    Bu da dosya > içe aktar > video dosyasından alt yazı
    sonra da "otomatik çeviri" şeçeneğiyle yapılır.

Bunların dışında bu SE nin ne yetenekleri var da, aklıma gelen bir tanesini söyleyeyim;
    Çoğumuzun karşılaştığı sorunlardan biri; mesela diyelim ki video dosyasının fps si 23.976 dır, fakat bulduğumuz alt yazı 29 fps olduğundan dolayı uyumsuzdur, işte bu SE bu fps değiştirmeyi çok başarılı yapıyor.
    Bu da senkronizasyon > kare hızını değiştir menüsünden yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Ocak 2025; 13:57:23 >

Ben de merak ettim, acaba bu chatgpt emir kelimelerini nasıl çevirecek, mesela "sür" emir kelimesini "sürmek" şeklinde çevirmez umarım. Zaman bulursam deneyeceğim.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

ikisini de deneyeceğim. hatta chatgpt'ye tek kelime çevirileri mastar olanları fiil yap mümkünse sonuna duygu akışına göre ünlem koy. falan diyeceğim.. deneyince yazarım

ChatGPT sınıfta kaldı. Yapamadı.

https://chatgpt.com/share/67811690-f9dc-8002-9d56-9080a689ebd2

• santhora kullanıcısına yanıt
    Maalesef yaniliyorsunuz. Herseyden once potplayer acik kaynak bir uygulama degil.... Keza sadece windows icin gelistirilmis. Bunun disinda daha iyi kullanici deneyimi sunuyordur arabirimi daha kullanislidir vs bu konuda hakli olabilirsiniz.

onu yapıyorum zaten de sorun hiç altyazısı olmayanlarda. dediklerine ek yapacak olursam ok tamam aşkım olarak çevriliyor. well de kuyu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    bir sürü program varmış denem3k lazım
    wondershare
    Top 5 Best Offline Auto Subtitle Generator Software [2024]
    https://democreator.wondershare.com/auto-caption/auto-generate-subtitles-from-video-offline.html

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• VLC candır. Trafik konisi falan diye az alay etmedik ama senelere direndi resmen. Doom gibi port edilmediği, uyumlu olmadığı platform kalmadı, neredeyse buzdolabı ekranında bile çalışacak. Dosya türlerini geçtim, IP TV, ace stream hepsini de çatır çatır oynatıyor. Ben VLC den razıyım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.