Şimdi Ara

Vlog kamerası hakkında-DSL foto makinesi kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuyu video kameraları kısmına da açabilirdim ama bu dslr makine kullananların bu konuda bilgisinin daha iyi olabileceğini düşündüğümden konuyu buraya açtım, öncelikle gopro tarzı küçük kameraları tercih etmediğimi belirtmek isterim, nedeniyse, daha önce gopro çeşitlerinden bazılarını denemiş olmam.

Ben bir kamera karşısına oturup oyun videoları veya bir konu hakkında konuştuğum videolar çekiyorum, zaman zaman da evimin içerisinde açıyı çok fazla büyütmeden yani yakından videolar çekiyorum. Mesela bir ürünün tanıtımını yapıyorum, bugüne kadar galaxy s5 arka kamerasını 4k özelliğinde kullanarak çekim yapıyordum.

Tam olarak istediğim şey, bir dslr makineye 55mm veya daha kaliteli fakat çok pahalı olmayan bir lens alıp bu istediğimi gerçekleştirmek, hangi video özellikli hızlı otomatik odaklama yapan, çok fazla ortam ışık ayarıyla veya diğer hassas ayarlarla uğraşmadan kaliteli , çekim yaptığım yakın mesafedeki tüm ayrıntıları alabilecek, genelde bana ve yüzüme focuslama yapacak bir makine arıyorum, büyük ihtimal makineyi bir site aracılığıyla 2. el alacağım eğerki alacağım makine çok pahalı değilse sıfır da alabilirim, lensi de aynı şekilde duruma göre 2. el veya sıfır alabilirim. Bu konuyu uzun zamandır düşünüyorum daha önce canon 10d modelinden başka makine kullanmadım, arkadaşlarımın dslr makinelerini kullanmayı denedim fakat, arkadaşlar inanın çok sıkıldım ayar yapmakla veya başka bir ayrıntıyla uğraşmakl, öğrenmek güzel bir şey ama günlük hayatta gerçekten artık bir şeylere öğrenmeye vakit bulamıyorum, günlük hayatta gün içerisindeki 1-2 saatlik dinlenme aramda ve haftalık 1 gün iznimde ise başka aktiviteler yaptığımdan beni yormayacak bir makine arıyorum.

Çok şey istemişim gibi görünebilir ama durumumu anlattım sıkılmadan okumaya vakti olan site sakinlerinin yorumlarını bekliyorum, umarım hızlı bir şekilde karar verip bir makineye kavuşup daha fazla vakit kaybetmem

son olarak bir de render yapabileceğim, kesme ve küçük montaj işlemleri için çok kasmayacak bir bilgisayar da almam gerekecek, sony vegas pro kullanıyordum fakat 8 gb ramli i5 işlemcili bilgisayarım donup kalıyor render işlemi sırasında, belkiprogram kaynaklı bir sorundur bilmiyorum ama bilgisayar da yetersiz gibi.

• Merhaba, bilgisayar için Apple Macbook Air alabilirsiniz, program olarak Final Cut Pro'yu tavsiye ederim. Fotoğraf makinesi için bütçe belirtirseniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    Fotograf makinesi için bütçem 3000-3700 arası şuanda ve seçeneklerim canon 200D ve canon powershot g7 mark II ki bunlar full frame makine değil, full frame olmaması vlog çekerken çok farkeder mi hangisi daha iyi olur emin değilim. Bu iki makineyi defalarca karşılaştırdım , bu kameralar kullanılarak çekilmiş videolar izledim, ama hala emin değilim. Fikirlerinize açığım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.