Şimdi Ara

VMware kullanımı (sanal pc'ye xp kurulumu resimli anlatım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
5
Favori
258.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 64 bit win2003 üzerine 32 bit win2003 kurabilir miyiz?ve bunun üzerinde sürekli print server çalıştırmak sorunsuz mümkün olur mu ?(ram sıkıntısı yok)
  •  VMware kullanımı (sanal pc'ye xp kurulumu resimli anlatım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

64 bit win2003 üzerine 32 bit win2003 kurabilir miyiz?ve bunun üzerinde sürekli print server çalıştırmak sorunsuz mümkün olur mu ?(ram sıkıntısı yok)

sorun olmaz, 64 bit win2003 üzerine 32 bit win2003 kurdum, print server inda sorun cikaracagini hiiiic sanmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

VMware kullanımı (sanal pc'ye xp kurulumu resimli anlatım)

sorun u çözdüm gerek kalmadı
  • önce kendi pc me kurdum denedim herşey harika...sonra 64 bit 2003 üzerine kurup 32bit 2003 kurdum buda şahane ...(bu arada active directory varsa tavsiye etmiyorum gibi birşeyler dedi tamam dedik başka yere kurduk)

şimdiki sorun biraz daha enteresan ...servera uzaktan bağlanıyoruz ve bunun içinde vmware i çalıştıyoruz(iç içe 3 işletim sistemi gibi oldu ama hiçbirinin birbirinden haberi yok tabi)
    sorun şu ki açılışta ctrl+alt+del yaparak şifre girmeliyim ama ctrl+alt zaten wmware den çıkış olduğu için server a uzaktan bağlandığım pc nin ctr+alt+del i çalışarak şifre kilit ekranı getiyor ve tabi wmware uzaklarda bi yerde komut bekleyiyor öylesine ...ctrl+alt kombinasyonu değişebiliyor mu ? bu yeni geldi aklıma ...

yukardaki işlemi yapma amacımız 64 bit altında yazıcı driverları yok printer server çalıştırmak için 64bit içine 32 bit 2003 kurarak sorunu halletmek üzere olduğumuzu düşünüyorum!

• istanbuli
    yanlis hatirlamiyorsam vmware de ctrl+alt+delete yerine ctrl+alt+insert e basiyorduk. zaten vmware i kurdugun bilgisayarda bastiginda sana "oyle degil soyle yapmalisin, hadi seni affettik bu seferlik ama bir dahaki sefere dogrusunu yaparsan senin icinde bizim icinde hayirli olur" seklinde bir uyari kutusu gelmeli.

sorunu cozmek uzeresinizdir.

sadece printer icin kullanacaksaniz vmware in hafizasini 196mb yapabilirsiniz.

hayirli vmware ler.
  • evet insert tuşu doğru olanı imiş ama remote destop ta gene işe yaramıyor server ı ziyaret etmek gerekiyor ki cokta sorun değil...bu arada ben ram i 1.5 gb ayarladım nede olsa 16 printer 100den fazla kullanıcı var ...(ram 6gb ki fazla iş yükü yok üzerinde)

birde wmware içinde cd hep eski takılan cd içeriğini hatırlıyor disconnet yapıp tekrar connect ile düzeliyor ki buda ciddi sorun değil..

3 gün içerisinde denemeye başlayıp işlerin yolunda gittiğini görmek güzel birşey ...evde linux vista denemek isteyenler için yada keyifle sistemlerine virus bulaştırıp sistem çökertme/kurtarma denemeleri yapılabilir haliyle..

işletim sistemi içinde çalışıp ondan bağımsız donanımı kullanması ve birbirlerinden haberdar olmamaları oldukça garibime gidiyor ...hatta wmware içinde ki sistemede wmware kurulup içine bi sistem daha gömülebilir gibi gelsede donanıma ulaşılır mı acaba diyorum!

• son dedigini denemedim.

uzaktan erisim icin realvnc yi servis olarak kurun, realvnc ile erisim yaptiginizda vnc penceresinin sol ust kosesinde tiklayin, cikan menude "send ctrl+alt+delete" goreceksiniz. Buyuk ihtimal isinizi gorur diye umuyorum.

isletim sistemleri uzerinde denemeler yapmak icin o sekilde oynamak guzel tabi ama yinede gercegi daha iyi olabiliyor, bi quadro islemci gerekiyor bana artik

baska sanal pc lerde var nette, vmware windows ta en iyisi konumunda benim icin, ama digerleride epey yol katettiler. Rus oyuncak bebekleri gibi icice konursa ne olur bilemem.

Birde vmware tam manasi ile sanal pc lik yapmiyor, kurulacak isletim sistemine gore benim bilemedigim bir duzenleme yapiyor, mesela xp kurulu yaratilmis sanal pc ye yanlis hatirlamiyorsam format atip vista kuramiyorduk. Bi ara denemistim, xp ile vistanin ortak kulaniminda cikan mbr sorunlarini incelemek icin ama muaffak olamamistim, neyse o kadar sorun degil, ufak tefek nuanslari bilerek vmware de bircok is rahatlikla yapiliyor.

gule gule kullanin istanbulli.

• saol
    bi kac güne format atacaktım iyi oldu
  • konuya hazır sıcak giriş yapmışken bir soru daha sorayım ...
    server da şift işlemcili 2 xeon var ..ama wmware ve haliyle içindeki işletim sistemi bir işlemciye yük bindiriyor gibi..sürekli bir işletim sistemi sistemi çalıştığını için işlemcinin biri herdim aktif gibi bu işlemi 2 işlemciye dağıtmak mümkün olabilir mi ?
    yani win2003 u biri çalıştırsın diğer tüm uygulamalrı diğer işlemci?
    fantezimi yapıyorum yoksa..
  • bu programa işletim sistemi kurmak için o işletim sisteminin cd si lazım mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 30 Ocak 2008; 16:49:40 >
  • istanbuli
    2 xeon islemcim oldugu gun bakarim.
    vmware kendisi surekli yenileyen bir program, yeni surumlerini takip etmeni oneririm, lakin yeni surumle eski kurulum arasinda uyumsuzluklar olabileceginden kurulu sistemde degil, kendin deneyip incelersin, her yeni surum kurulmaya degmeyebilir. Gule gule kullan.
  • VMware Workstation kaç Tane Sürümü var ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: inceden.

VMware Workstation kaç Tane Sürümü var ?

son surumden 1 tane var, tarihine bakarsan cok sey bulabilirsin.
  • download linki çalışmıyor. bir güncelleyebilir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonersec

download linki çalışmıyor. bir güncelleyebilir misiniz?

sitesinden indir, sifreyi de arayip bulursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: inceden.

VMware Workstation kaç Tane Sürümü var ?

son surumden 1 tane var, tarihine bakarsan cok sey bulabilirsin.

Ben son sürümü demedim VMware Workstation kaçtane var dedim hani
    Ama Buldum sanırım bunlardır

------------------------------------------------------------------------------
    VMware Workstation 6.0.2 for Windows
    Latest Version: 6.0.2 | 10/18/07 | Build: 59824 | Release Notes

DownloadVMware Workstation 6.0.2 for Linux
    Latest Version: 6.0.2 | 10/18/07 | Build: 59824 | Release Notes
    --------------------------------------------------------------------------------
    DownloadVersion History Drivers & Tools Open Source VMware Workstation 6.0.1 for Windows
    Version: 6.0.1 | 9/18/07 | Build: 55017

Download | Release NotesVMware Workstation 6.0.1 for Linux
    Version: 6.0.1 | 9/18/07 | Build: 55017
    Download | Release Notes
    --------------------------------------------------------------------------------
    VMware Workstation 6.0 for Windows
    Version: 6.0 | 5/09/07 | Build: 45731

Download | Release NotesVMware Workstation 6.0 for Linux
    Version: 6.0 | 5/09/07 | Build: 45731
    Download | Release Notes
    ---------------------------------------------------------------------------------

• inceden:
    dedigim gibi tarihine bakiyorsun. sanirim ben ilk vmware 4 u kullanmistim. 6.02 den geriye dogru saymaya baslamissin. geriye dogru kactane oldugu ancak yarışma programlarinda kafadan atılarak cevap verilecek bir soru. 6 anasürümün kaç tane alt sürümü oldugunu kim billir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

inceden:
    dedigim gibi tarihine bakiyorsun. sanirim ben ilk vmware 4 u kullanmistim. 6.02 den geriye dogru saymaya baslamissin. geriye dogru kactane oldugu ancak yarışma programlarinda kafadan atılarak cevap verilecek bir soru. 6 anasürümün kaç tane alt sürümü oldugunu kim billir.

Peki Nasıl Bulacam Bütün Sürümlerini
  • sadece son surumu indirmen yeterli
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.