Şimdi Ara

Vodafone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler diliyorum. Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum bu Vodafonenin kapsaması bir iki tık Türk Telekoma göre iyi görünüyor o yüzden tercih ediyorum ama Vodafonenin hızı iyi değil yinede kararsızım. Hattımı Türk Telekoma taşısam Allah korusun ilerde olası bir depremde yine şebekesiz kalır mıyım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Malesef depremde iyi ceken bir gsm firmasi yok vodafone genel olarak hiza degilde cekime yatirim yaptigi icin hizda dusukluk oluyor ben memnunum.kullaniyorum tt

• phasan P kullanıcısına yanıt
    Vodafone hemen toparladı 5.8 İstanbul depreminde. Zaten depremden kastım yıkım olmayan deprem yoksa binaların yıkıldığı depremde baz istasyonları kalmayacağı için dünyanın en operatörüde olsa hizmet veremez misal Kahramanmaraş depreminde Turkcell'in durumu ortadadır. Türk Telekom hızda çok iyi yinede insan herşeye rağmen kendini Türk Telekomun bu avantajlı yönünden vazgeçemiyor

• Ben istanbul depreminde cok tt den etkilenmedim zaten suan istanbul depremi olsa 3 operatorde hizmet veremez ve istanbulda bi ara sel baskininda vodafone 1 yada 2 gune yakin hizmet verememisti bilen bilir genel merkezini su basmisti suan baska yere tasindi vodafone genel merkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 23 Eylül 2024; 22:19:46 >
    Vodafone Türkiye genelinde mi hizmet verememişti

• Allah bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis bilmiyorsam 5 milyon yakin abone etkilenmisti yanlis hatirlamiyorsam yil 2009 du bende buzamanda etkilenmistim

Vodafone çok eleştiriyorum ama bu olayla Türk Telekomu kıyaslaman doğru değil. Ben selde cihaz su almasından veya depremde binaların yıkılmasından bahsetmiyorum bahsettiğim konu depremde şebeke yoğunluğundan şebekenin gitmesidir işte 2019'da Tt bunu yaşadı. Bu arada Maraş depreminde Türk Telekom mobil iyi bir sınav verdi bunuda söylüyorum

• Guest-1D54682EC G kullanıcısına yanıt

Vodafone ile 2. maraş depreminden sonra depremle hiç alakası olmayan bir konumda bile 6 saat kadar şebekesiz/internetsiz kaldık ve ara ara sıkıntı çıkartmaya da devam etti. Diğer operatörler en azından depremle alakası olmayan bu bölgelerde iyi çalıştı. Deprem bölgesinde bildiğim kadarıyla bazı baz istasyonları yıkıldığı ve çoğu da elektriksiz kaldığı için operatör fark etmeksizin hizmet veremedi.

İstanbul depreminde TT nin çökme nedeni doğru hatırlıyorsam depremin operatörün ana fiber bağlantılarından biri üzerinde çalışma yaparken olması idi. Orada çalışma varken deprem denk geldi gibi bir şey olmuştu. Kısacası firma zaten tam kapasiteyle hizmet vermiyorken üstüne aniden büyük bir yoğunluğa maruz kaldılar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 7 Ekim 2024; 22:13:17 >
  • Depremde mobil operatörlerden büyük hayalleriniz olmasın. Hangisini kullanıyor olursanız olun depremde hizmet vermeyecekmiş gibi düşünerek plan yapın. Hele olası İstanbul depremi sizi etkileyecek ise...

Sağlam apartmanlar tepesine baz istasyonu kurdurmak istemiyor. Dandik çürük ne bina varsa üstüne baz istasyonu kuruluyor. Bu İstanbul'da deprem olmadan yıkılan binanın üstündeki Turkcell baz istasyonunun yere vuruşunun görüntüsü yaklaşan otobüsün kamerası tarafından kaydedilmişti. Buralara istediği kadar fiber gitsin, istediği kadar radyolink yedeği olsun. Bina çöp olunca iletişim gider. Elektrik kesilince iletişim gider. Vodafone henüz daha az sayıda tüm frekanslarını etkinleştirdiğinden bir tık daha avantajlı bu konuda, bataryaları daha fazla gidiyor. Ama kesinti uzadıkça iletişim her türlü yalan oluyor. Turkcell'in burada kurduğu yeni baz istasyonları var, bazısı belki yıllarca jeneratör marifetiyle çalışıyor şebekeye bağlanana kadar. Güneş paneli ile çalışan baz istasyonları da var ama tek tük. Çok fazla yük çeken istasyonlarda çok fazla panel ve akü sistemine ihtiyaç var. Telsiz rölesi gibi bir akü bir panel ile çalışacak sistem değiller.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Hocam nazik bilgiler için teşekkürler Peki baz istasyonu yatırımı ve kalitesi konusunda sizce hangisi daha iyi ? TT, Turkcell, Vodafone?

Sadece benim bildiğim duyduğum yönetimsel kaynaklı Turkcell eski kalitede olmadığı yönünde sizce doğrumudur?

• Genel olarak Turkcell daha iyi, hani kapsaması da iyi hızı da iyi. Vodafone kapsama olarak yer yer diğer ikisinden de daha iyi olabiliyor ama hız kötü. Turk Telekom da son zamanlarda hıza iyi yatırım yapıyor, doğrusu elindeki abone başı frekansı abonesi az olduğu için Turkcell'den daha fazla.

Benim eskiye göre yaşadığım bir iyileşme veya kötüleşme yok, ama genel hissiyat dediğiniz gibi. Etrafımda baz istasyonu dikmeye devam ediyorlar. Daha bu hafta içinde bir tanesi aktif oldu. Ama Turkcell büyük ve zor bir şirket, hele devlet payı da eklenince her kafadan bir ses çıkıp bir tarafa çekme çabaları anca CEO'yu yorup engelliyor. Hoş, CEO ne kadar iyi başka konu. Süreyya Ciliv döneminde de yaşanmış zorluklar. Ama genel olarak iyi yönetilmediği ortada.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler sis hocam

turkcell yönetim üzülerek kötü bir gidişat var hem hissettiriyor hemde görünüyor daha önce örnek bir kapsama veya tarife şikayettinde bildirdiğimizde ekibi hemen arar çözüm odaklı yaklaşırlardı.

Geçen kapsama ve tarife konusunda bir sorun oldu. 532 pek dikkate almadı almayınca Ali bey ile şenol beye mail attım aramadılar bile. Nerde eski Turkcell.

• mrtgfbb M kullanıcısına yanıt

Pek kapsama sorunu yaşamadığım için yakın zamanda şikayetim olmadı. Sorun yaşadığım yerlerde de 3G çekip 4G çekmediği için birkaç kez yazdım ama yaşadığım yerler olmadığı için ne oluyor ne ediliyor bilmiyorum. Burada şu bile çeker dediğim yerlerde de şunun da çekmediğini öğrenince çok da sallamıyorum. Bir sarkık kablo şikayetim vardı, yönetimden bağımsız derdimizi anlatamıyoruz orada. İlle kes de polislik ol diyorlar. :D

Turkcell'in devlet payından başka başındaki kişinin de yaptığı iş önemli. S. Ciliv gibi heyecanlı ve çalışmaya meraklı kişiler bir şeyler yapıyordu. O koltuğa sadece oturmak için gelip var olan düzeni devam ettirenler olumlu bir şey katamıyor tabii ki. Yeni bir şey duymuyoruz artık Turkcell'den, var olanlar pazarlanıyor anca.

• merhaba, ben vodafone'dan türk telekoma numaramı taşıdım yarın tt hattım açılacak ama sanırım yanlış bir şey yaptım e-devletten de vodafone aboneliğimi feshetmek için başvuruda bulundum ama tam eminde olamadım doğru yapıp yapmadığımdan acaba komple numarayı mı iptal etmiş oldum? yoksa yapılması gereken şey bu muydu edevletten fesih için yaptığım başvuruyada iptal edemiyorum. Konuyla alakalı bilgi bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

• denyokubi1 D kullanıcısına yanıt
    Fesih basvurusu tum hatti iptal ediyor tt gecmek icin numara tasima islemi yapmaniz yeterliy di

• denyokubi1 D kullanıcısına yanıt

Zaten hep işlem yaptıktan sonra konu açarlar ya

yarın hattınız açılmadan Vodafone işleme alırsa hattınızı iptal edebilir

Genelde ararlar taşınmadan işleme alırlarsa aradıklarında muhakkak açın hatalı başvurdum deyin

vodafone işleme almadan hattını Türktelekoma geçerse sıkıntı olmaz

• cevap için çok teşekkür ederim.

vodafone müşteri temsilcisi ile görüştüm hat iptal talebini geri çekti. eğer benim yaptığımı yapacak başka iş bilmezler var ise sanırım ilgili operatörün müşteri temsilcisine bağlanıp hat iptal başvurumu geri çekmek istiyorum dediğinizde işlemi iptal ediyorlarmış. belki birinin işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denyokubi1 -- 11 Ekim 2024; 23:48:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.