|
Vodafone 4.5g kandırmaca mı ? (2. sayfa)
-
-
-
Antenler 900 mhz 1800 mhz 2100 mhz olarak ayriştilamaz örneğin 700 mhz ile 2700 mhz arasindaki frekanslari desteleyen antenler olur ve baz istasyonundada bundan bulunur. Yurtdişinda alibaba miydi bi sitede baz istasyonuna takilan antenler toplu şekilde satiliyor girip özelliklerine bakabilirsiniz. 4g yi geçtim 3g ve 2g yi bile ayni antenden veriliyor yeni antenlerden. Ben demiyorum yurtdışinda anten araştirirken gördüm. Hem lisans almasina gerek yok sadece devlete başvuru yapiyor devlette 3 4 ay içersinde devlet bölge için izin verirse yeni frekansa ancak öyle aktif edebiliyolar. Baz larda huawei cihazlari takili %80 ninde ve özelliklerini araştirdiğimda 5 band için tam aktif kullanilabiliyor. Kredi karti gibi kart chipleri var sadece bunu değistirip cihaza guncelleme yapinca hersey aktif edebiliyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telekom ilçede sadece band 20 verip 70mbps hız veriyor
Gerek duymamışlar Band3 e tek band ile götürmeye çalışıyorlar.
6bin nufüs var 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LTE ve 4G aynı şeyler değil ikisi birbirinden farklı teknolojiler ama, aynı jenerasyonun teknolojileri olduğu için araların da pek bir fark yok.
-
Ondan bashetmiyorum hocam. Operatörlerin telefonlarda ki isimlerinin yanındaki 4G LTE yazılarından bahsediyorum.
Mesela vodafone'da 4G yazıyor Telekomda LTE ama 2'side 4.5G şebekesi sadece isimleri farklı.
-
+ olarak fiber istasyon yetersizliği ve baz istasyonuna olan uzaklık, ev içindeki duvarlar.
-
Bence operatörler telefonlara hız kısıtı koyuyor. iPhone 11 'e mesela koymazlar. Ama 2015 çıkışlı bir samsung cihaza koyarlar. Müşteri yeni telefon alsın hesabı?
-
Tamam işte bende onu diyorum LTE ve 4G esasın da farklı teknolojiler fakat ülkemiz de 4.5G adı altın da sunuluyor her iki hizmette.
-
Aynen öyle bizimkiler onu süsleyip püsledi alın size 4.5G dedi aslında LTE.
-
-
ben sadece ankarada vodafonede hizda dusukluk gordum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turkcell ve Türk Telekom 2'si çok iyidir.
-
Zamanında sevmediğim biri sordu hangisi iyi diye?
Ben o zaman 1-Turkcell 2-Vodafone 3-TT olarak biliyordum sevmediğim için en kötüsünü önerdim. Meğerse en sağlamını önermişim :d
-
-
Aynı antenden veriliyor ama her farklı frekans için antende ayrı port gerekiyor. Çeşitli birleştirme yöntemleri ve cihazları var ama en verimlisi yine böyle. 2G, 3G, 4G hepsi tek antenden verilebiliyor. Hatta Turkcell L2100 hem 3G hem 4G veriyor. Vodafone da aynı şekilde ve B8'de hem 2G hem 4G verebiliyor.
Lisans almasına gerek olmaz olur mu. Lisans olmadan baz istasyonunun ya da santralin yazılımındaki özellikleri nasıl aktif edecek. Yakın zamanda 4 taşıyıcı birleştirme etkinleştirmeye başladı Turkcell. Bu taşıyıcılar istasyonda zaten var ama şimdiye kadar üçlü kombinasyonlarda birleşiyordu. Artık dörtlü de birleştirmeye başladı. Bu tür şeyler için altyapıya donanım sağlayan firmanın yazılımlarında bu özelliklerin lisanslarla etkinleştirilmesi gerekiyor. Hani bunlar sadece al radyoyu git demiyor market usulü. Sürdürülebilir gelir elde etmek için özellikleri de lisanslamışlar ve onlardan da gelir elde edebiliyorlar.
-
6 bin nüfusa o hızı verebiliyorsa gayet iyi.
Ülkemizde 4G hizmete girdiği yıl Şemdinli'den Tekirdağ'a kadar otobüs yolculuğu yaptım. Her ilçede Turkcell L800 + L1800 kurmuş istasyonlarını ve hızlar da iyiydi. Tekirdağ'da Muratlı'ya gelince, baktım ki sadece L800 var ve 70 Mbit civarı hız verebiliyor. Hani her yerde çift taşıyıcı 4.5G, benim bölgede tek taşıyıcı 4G. :D İlk başta yeterliydi ama bir süre sonra 8 - 10 Mbit hızlar almaya başladım istasyondan. Sonra diğer istasyonlarından L2100 vererek o taraftaki yükü istasyondan aldılar. Şimdi de istasyona fiber çekili ve L800'den L2600'e her bant var istasyonda ve 280 Mbit hız görüyorum. Tabi ilk başta sadece L800 ile devreye girmesi gibi, yine ucuzluğu düşünüyorlar. İstasyonun sanayi tarafına bakan sektöründe tüm frekanslar yok bildiğim kadarıyla. :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X