Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
8.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uygulamalar modemden gelen bilgiyi bir API yani arayüz vasıtasıyla alıyor. Bunun için Google Android Cell ID API sunuyor. Ancak bunu telefonda kullanmak zorunlu değil, bazıları da kendi kafasına göre yapıyor uygulamasını. Samsung mesela, kendi şebeke menüsünde yeterli bilgiyi sunduğundan bu API'ye doğru dürüst önem vermezdi. Telefonun iyi çektiği bir yerde, API -110 çekim gücü dönebiliyordu.
    Yapılacak şeyler de bu API'nin izin verdikleri ile sınırlı. Uygulama kullanmak istediği fonksiyonları sorgular, API destekliyorsa olumlu yanıt döner ve o özellikler çalışır. Ancak dediğim gibi her üretici tarafından iyi kullanılmıyor bu. Ayrıca kullanılsa da her veriyi vermiyor. Qualcomm işlemcili cihazlarda çalışan Network Signal Guru programı var mesela. Uygulamaya root erişimi verdiğinizde, modemin direk olarak Linux dosya sistemi üzerinde oluşturduğu dosyalara ulaşarak buradan çok detaylı bilgiler verebiliyor. Direk modem verisi sunuyor hani. CellID harici böyle uygulamalar çok daha iyi sonuçlar verebiliyor ama cihaz ayırt ediyor ve root yetkisi vermek gerekiyor.
    CellMapper uygulaması bazı telefonlarda mesela, cihaza SIM kart takılmadan kullanıldığında tüm operatörlerin hücre bilgilerini gösterebilmek için ayarlı. Ancak her telefonda olmuyor bu, bunu yapan sınırlı sayıda telefon var.

• osnakli O kullanıcısına yanıt
    Bir kaç gune aliexpressden sipariş vereceğim turkiyede 1000 tl den başlıyor Çin'den getirip 4-5 katina satiyorlar
    20-30 gün arası gelir konuyu editlerim.
    Yorumlara göre ise yarıyor ama doğru frekans seçimi önemli.
    Riske girip band 1 seçeceğim arada gözüküyor telefonda band 1.
    Booster sinyal cok düşük olduğu için yakalayamazsa boşuna gidecek para

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Bir kaç gune aliexpressden sipariş vereceğim turkiyede 1000 tl den başlıyor Çin'den getirip 4-5 katina satiyorlar
    20-30 gün arası gelir konuyu editlerim.
    Yorumlara göre ise yarıyor ama doğru frekans seçimi önemli.
    Riske girip band 1 seçeceğim arada gözüküyor telefonda band 1.
    Booster sinyal cok düşük olduğu için yakalayamazsa boşuna gidecek para
    Olmdı ben alırım sizden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osnakli O kullanıcısına yanıt
    İyi 1000 e satarım

• Çok bankörsün😄😄

• Telekom 4.5G için
    B7 - 2600Mhz - 10Mhz Bw
    B3 - 1800Mhz - 20Mhz Bw (İstanbul Havalimanı'nda 30Mhz Bw olması lazım istisna)
    B20 - 800Mhz - 10Mhz Bw

Şeklinde yayın yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok nadir kullanıyorlar dediğiniz gibi B7'yi ama bu 3 bandı da birleştirdiği yerlerde 270Mbps'i geçmişliğim de var. Ama daha çok B20 sahalar vardı, 2019'da bu sahaların büyük kısmına B3 eklendi.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kullanılan band sayısının az olması daha iyi, vodafone gibi 5 ayrı band dan veripte telefonu daldan dala atlatmaz en azından.

• Hocam burasa kapatmak sıkıntı olur da Hollan'da zaten ufacık memleket.

Hocam aslında telefonlarda keşle bu şebeke seçemeğini biz de kondigüre edebilsek. Özellikle sapa yerlerde, kırsalda çok karşılaştığım bir sorun. Hat modum 4.5G (tercih edilir)/3G/2G şeklinde ama RSRP belli bir seviyenin altına indi mi çat 3G'ye alıyor, kuvvetli bir 4G görene kadar da 3G'de kalıyor. Tercih ediliri sinyale göre belirliyor. Ben bunu istemiyorum halbuki, hiç bir şekilde 4.5G sinyali bulamadığı zaman 3G'ye geçsin. Aynı durum 4.5G için farklı bandlarda da var. B3+B20 LTE-A istasyon var aöa sırf sinyali daha kuvvetli diye B3 LTE yayın yapan başka bir baza bağlanıyor ki arada devasa bir sinyal farkı da sanıyorum yoktur, taş çatlasın -20dbm

• Hocam kendi muhtimi Nperf'te haritalamıştım Telekom için. Şimdi de bir tane Voda hattı ayarlardım hem Voda'nın da Nperf'ünü yapıyorum, hem de iki hattın da Cell Mapper'ını yapıyorum. Telekom'un bölgede 3 bazı var. Birisi B3 + B20 diğer ikisi B3. Tatminkar bir performans sunuyor. Hiç kullanırlem bu da yavaşmış dedirtmiyor. Voda'da bakıyorum 5 baz var, birisi
    Maşallah B7 + B20 + B3 + B8'i var.
    2.bazın sadece B8'i var.
    3.bazın B8 + B20'si var.
    4.bazın B1 + B3 + B8 + B20'si var.
    5.bazı B1 + B3 + B8'i var.

Ben yazarken yoruldum Ver performans yerlerde mi göklerde mi şimdi data yükledim 10GB göreceğim. Bir de bilmemneliğine mi öyle ayarlamışlar bilmiyorum, bu cümbüşün ortasında genelikle sadece B8 LTE yayın yapan baza bağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 8 Mayıs 2020; 23:41:2 >

• Eski den vodafone iyidi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 11 Mayıs 2020; 11:3:45 >
    Vodafone o kadar band ekliyorda ne oluyor ki. 1 mbps hızı zor alıyordum vodafone da

• Band 1 e çatıda bağlandım 1-2 diş ama internet yok google bile açmıyor.
    Bir yerde band 3 yakaladim çatı değil aşağıda band 3 çekiyor catida cekmiyor ilginc yav.
    Band 3 un indirme hızı iyi 10-25 mbps arasi. Ama yükleme 3 mbps falan

Band 8 genel olarak çekiyor indirmesi 2-4 mbps yüklemesi 9-10 mbps saçmalığa bak

Vodafone çoğu bölgede sorun yaşadım 3-4 mbit anca aldım indirmede. İkide birde kesilmesi cabası. Geçen bir döneeciue gittim. Hız testi yaptım şaşırdım. Galiba Vodafone da sorun yaşamamak için band7 den mutlaka sinyal almak gerekiyor

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)

• general4242 kullanıcısına yanıt
    @general4242
    Aslında band3 band1'den daha düşük bir spektrumda çalıştığı için daha kuvvetli bir çekim alanı oluşturur ancak antenlerin yönüyle de alakalı olabilir çatıda çekmeme durumu.
    Band8'in konuda da lafı geçmiş gerçekten Maşallah'ı var, her yerde çekiyor ama hem spektrumun kapasitesinden hem band genişliğinden hem de 3G ile ortak kullanıldığı için hızları felaket kötü. Gerçi yine eskiye nazaran Vodafone biraz daha iyi ancak hala genel olarak kötü olduğunu düşünüyorum.
    @WooR
    Band 3 de yakaladigim sinyalin downloadi cok iyi uploadi cok kötü. Konuda biri diyordu telefonlarimiz baz istasyonuna sinyal ulastirmada zorlaniyor diye. Band 3 de band 8 e göre daha kisa menzilli bir sinyal tabi.
    O yüzden alacağım band 3 booster upload hızında artışa fayda sağlar mı acaba ?
    Band3 un sinyalini yakaladigim yerde max 3 mpbs upload gördüm genelde de 1 in altinda dolanıyor. Download ise 10 dan yukarı hep.
    Band 8 in düzgün çektiği anlarda (kopmadigi anlar tek diş çekmediği anlar hariç) upload hizi downloadindan iyi. Download 2-5 arası her zaman ama upload 10 mpbs.

• Ankara çankaya hilal tarafı 3g h+ ye düşüyor...
    Şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı.. 4 g çekmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 10 Mayıs 2020; 23:2:2 >
  • Normalde hocam upload tarafı daha az kullanıldığı için hızları iyidir ama söylediğiniz durum etkili olabilir, bir bilgim yok maalesef bu hususta.

@sis651 hocam siz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: çok geç

Vodafone şu sıralar
    Band 8 900 MHz ve Band1 2100 MHz kullanmaya başladı çoğunlukla.
    Yoğun yerlerde band 7
    Benim enaz gördüğüm 1800 mhz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Normalde hocam upload tarafı daha az kullanıldığı için hızları iyidir ama söylediğiniz durum etkili olabilir, bir bilgim yok maalesef bu hususta.

@sis651 hocam siz ne dersiniz?
    Bende saniye de band 1 3 8 hepsini tek tek geziyor

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.