Şimdi Ara

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
8.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu bahsettiğim antenlerden farkli o operatörde verici malesef yok. Turk telekom vericileri var sadece oda 2 tane 3g de yayin yapiyorlar 4g si yok. Bu ölçümlerim çatida gün boyu denemelerim sonucunda oluşturdum. Bulunduğum bölgede turkcel kullanicisi çok olabilir ama şöyle bir detay var ve önemli bir detay; türkcell taş çatlasin 7 veya 8 köye hizmet verebilir bulunduğu konuma göre tahmini. Fakat vodafone vericisi sahil tarafina baktiği için dağin ustunde 4 tane sahil ilçesine + dağin ustunde olduğu için en az 30 40 belki 50 tane minimum köye hizmet verebildiğini söyleyebilirim konumu itibariyle kapsamasi baya geniş gibi duruyor. Ve ne yaptiysam ettiysem vodafone band 8 den başka bir yayin vermiyor diyer bandlarin olmamasi normal mi hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    İlk çıkan 4g destekli telefonlarda volte yok. Sorun yaşayan telefonlar volte olmayan ama 4g destekleyen telefonlar. 4g de iken çağrı gelmiyor. Hat 2g düşmüyor. Genelde ulaşımama sorunu oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Sadece 8. bandın olması normal.
    Yer neresi bilmiyorum ama o kadar köye hizmet vererek o mesafeden 30 Mbit hız vermesi normal değil. Çünkü 8. bantta 2G vermese bile vereceği bant genişliği 10 MHz. 10 MHz ile de 256QAM ve 4x4 MIMO yapsa bile hızı 200 Mbit olur maks. ki o mesafe ve o yoğunlukta bir şey kalmaz bu frekanstan, ki genelde Türkiye'dekiler de 64QAM 2x2 MIMO oluyor. Yani 75 Mbit maks. hızları oluyor. Bölgede başka istasyonlar vardır mutlaka.

CellMapper uygulamasını yükleyerek köylerarası ya da şehre seyahatlerinizde kayıt yaparsanız bölgedeki baz istasyonlarını gösterir size. Detaylı konum bilgisi için çok miktarda kayıt gerekli ama çevredeki istasyon sayısı konusunda fikir verebilir.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    İşte düşüşün olması gerekli. Kendi kullanımımda böyle bir sorunla karşılaşmadım ama karşılaşanları okudum. Genelde 8. bantta sorun yaşıyorlardı sanırım ama yoğunluk kaynaklı sorunlardı. Direk sizin sorununuz gibi değildi.
    Dediğim ilçeler ve sahil kordonlarinda çokca vericileri var tabiki ama bizim köye bakan sadece o dağin üstundeki verici. Tüm yük bu vericinin ustunde değildir hocam çünkü mantiken çöker hiz veremez. Benim çati ile verici direk karşi karşiya. Türkcell vericisi görünmüyor ama yakinda beldenin üst tarafinda. Zamanla bu band 8 i çoğaltabilirmi ve neye göre ihtiyac duyup band lari çoğaltiyorlar. Ayni durum yayla için geçerli turk telekom 4g anteni taş çatlasin 4km uzakta aşağida kaliyor arada bi dağin tümseği yamaç i giriyor gorunmuyor ama 20 metre olduğum konumdan yukari cikarsam vericinin yarisi gorunebiliyor band20 den yayin yapiyor oda berbat 1 diş 2 diş çekiyordu telefon. Ama 20 metre yukari cikarsam 4 diş vericiyi gorur vaziyette çekiyordu. Bence bu band 20 , band 8 e göre daha verimsiz yayildiği alana göre sizin düşunceniz nedir bu konuda

Yukarıda da yazmıştım aslında. Şu bant verimli bu bant verimsiz diye bir şey yok. Teorik olarak 20. bant 8. banttan 100 MHz daha alttadır ve dalga boyu daha geniştir, menzili daha fazladır. Ancak iki operatör düşünelim, birinin size 4 KM uzakta ve 8 KM uzakta iki istasyonu var. Diğer bir operatörün ise size 8 KM uzakta bir istasyonu var. İkinci istasyon 8 KM alanı kapsamak için çok güçlü bir sinyalle yayın yaparken ilk operatör kendi baz istasyonlarının kapsama performansını bozmamak için sinyal güçlerini yarı yarıya düşürmek zorunda. Yoksa telefonlar sürekli baz istasyonu değiştirecek ve istasyonlar birbirinin sinyalini bozacak. Yani bantları bu şekilde kıyaslayamayız. Burada mesela, köy baz istasyonundan hiç sinyal alınmıyor. Ancak şehir baz istasyonları sustuğunda köy baz istasyonunun sinyali alınabiliyor ki, şehir baz istasyonlarının sinyalleri onu bastırmıyor bu durumda. Bir de baz istasyonları kuruluma göre 3 ya da 4 yöne bakan antenlere sahiptir. Bu antenlerin baktıkları yere sinyal tam güç ulaşırken iki antenin arasında kalan bölgede sinyal zayıf kalır. Bu alana da kör nokta denir. Antenin karşısında iken 10 KM mesafeden sinyali alırken kör noktada iseniz 1 KM mesafeden sonra sinyal sorunları yaşayabilirsiniz.
    Ya da mesea eski evimde, sinyal 5 KM mesafedeki bir baz istasyonundan geliyor ve evimin tersi cephedeki bir baz istasyonundan geliyor. Sinyal karşımdaki binadan yansıyıp bana ulaşabiliyor. O bina olmasa 4G çekmeyecek telefon. :D Hani bantları şu verimli şu verimsiz diye karşılaştırmak anlamsız. Turk Telekom ve Vodafone istasyonlarının çıkış güçleri kaç vat, ayarları nasıl, hangi yönlere bakıyor? Bu bilgileri bilmeden bir şey diyemeyiz. Bunlar eşit durumda olduğunda da 20. bant 8'e göre az daha bir iyi çıkar.

Yoğunluğa göre ihtiyaç duyup bantları çoğaltıyorlar. Bant 8 için çok uğraşmalarına gerek yok. Aynı antenleri kullanabiliyorlar, radyolar da tarihi eser değilse kullanılabiliyor. Ancak diğer bantlar için yeni anten ve radyolar kurmaları gerekebiliyor, artan kapasiteyi taşıyacak radyolink ve fiber bağlantılar kurmaları gerekebiliyor. Vodafone cimirliğinden ve sessiz sedasız iş yapmayı sevdiğinden 8. bant ötesine çıkmayabiliyor ufak yerlerde.
    Anladim hocam teşekkurler :)

• bizim köyde vodafone 4g vericisi 4g olarak 1 günlüğüne kapandı , 2g ve 3g vardı .
    10 km uzaktan bir baska vodafone 4g sinyalini aldım
    uzaktaki 4g vericisi kırsal verici idi ..
    band 8 - 900mhz ve band 1 - 2100 mhz den yayın yapıyordu
    baktım volte yazısı geldi ...
    hemen mobil veri kapalı olarak , sadece 4g yi only LTE ) açtım , 4g ile volte araması yaptım ...
    sadece 4g den aradı ... bu sefer oldu ...

10 km uzaktaki vodafone 4g kırsal verici

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz) Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)
    Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)

voltenin aktif olması için telefon ve operatör desteğinden sonra . 4g vericisininde aktif olması gerekiyor
    denemeler aynı yerden denenmiştir ...

vodafone 4g bizim verici de yeniden aktif olduktan sonra , volte yazısı gitti şimdi sadece 4g den artık arama yapamıyorum ..
    buda bizim köydeki vodafone 4g vericisi

Vodafone 4G Band 1 ? (2100mhz)

-----------------------------------------------------------------

bir ay önceki yazım

telefonum samsung j7 pro 4g cat 6 300mbps
    bizim burada vodafone 4g sadece 800 den yayın yapıyor , daha önceleri 900 idi ..
    voltenin olup olmadığı belki verici ile ilgili olabilir ...
    volte yazısını her zaman göremiyorum ..
    volte yazısını yakalarsam o zaman hemen aramayı deneyebilirim ..
    veya volteyi başka yerlerde bakabilirim
    türkcell hattı takabilirsem onuda başka yerlerde deneyebilirim .
    türkcell bizim köyde hem 800 hemde 1800 den yayın yapıyor
    türkcell ile 800 den olmamıştı , ancak 1800 yeni geldi onu hiç denemedim ....
    şimdilik bu kadar
    -----------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 24 Mayıs 2020; 9:34:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Samsung Galaxy S20. S10e ile de yapılıyordu. Gizli şebeke ayarları menüsü var, oradan yapılıyor. Normal *#0011# ile olmuyor.

s10e'de android sürümünüz kaçtı ?

ben de s10e kullanıyorum ve android 9'da çalışmıyor band sabitleme.

sanırım android 10 ile çalışır hale gelmiş.

• kuasudba kullanıcısına yanıt

Cihazı aldıktan sonra sanırım bir sürüm de güncellenmişti. Ben kullandığım sürede çalışıyordu, sonradan belki güvenlik güncellemelerini verirken araya ufak bir kod atıp engellemişlerdir. Böyle şeyler yapabiliyorlar. Samsung Galaxy S5'te şebeke servis menüsü ilk çıktığında çok daha gelişmişti ve baya ayar, test vs. de yapılabiliyordu. Ancak bir güncelleme sonrası sadece bilgi verir şekle soktular bu ekranı. Ya da belki yine çalışıyordu ama kısayolları değiştirince biz bulamadık nasıl çalıştığını...

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Cihazı aldıktan sonra sanırım bir sürüm de güncellenmişti. Ben kullandığım sürede çalışıyordu, sonradan belki güvenlik güncellemelerini verirken araya ufak bir kod atıp engellemişlerdir. Böyle şeyler yapabiliyorlar. Samsung Galaxy S5'te şebeke servis menüsü ilk çıktığında çok daha gelişmişti ve baya ayar, test vs. de yapılabiliyordu. Ancak bir güncelleme sonrası sadece bilgi verir şekle soktular bu ekranı. Ya da belki yine çalışıyordu ama kısayolları değiştirince biz bulamadık nasıl çalıştığını...

Evet eski telefonlarda sürüm arttıkça o menü kısıtlandı.

Ama birkaç gündür araştırıyorum, bu samsung telefonlara özel band seçme kısmı android 10'da çalışıyor diyorlar.

ben şuan android 9'dayım ve baya memnunum, sırf bu özellik için güncellemek zorundayım canım sıkıldı biraz.

evimde band 20 ve band 3 var, telefon band 3'e yapışıyor ama band 3 daha az çekiyor. ayrıca kafasına göre bir band3 bir band20 seçiyor.

band20'ye sabitlemem lazım.

rootla falan da olmuyormuş sanırım. bir de yeni modellerde knox sorunu var yani roota falan bulaşmak da istemiyorum.

sizde hangi sürüm olduğuna şu videodan bakabilir misiniz?

Ben cihazı hep güncel kullandım hocam. Hani güncellemelerini eksiksiz yükledim. Sonra da sonraki cihaza geçerken de elden çıkardım zaten. Hani 9'u da kullandım, 10'u da kullandım.

Ama özellikle bant kilitleme ile yaptığım kalıcı bir şey olmadı. Ben direk teknolojiyi 4G'ye kilitleyerek kullanıyordum sadece. Frekansı bandı hiç uğraşmadım fazla.

acaba ben de satsam mı diye bazen düşünüyorum ama bunun gibi ele uyan telefon yok ki şuan.

kaç paraya sattınız ve memnun değil miydiniz?
    güncelleme yaptıkça telefonun özellikleri kırpılıyor.
    evdeyken gsm'e alacağım ve medium power save modunu kullanacağım bakalım batarya nasıl gidecek.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Sizin olay tt ve turkcell icin gecerli olabilir emin olun vodafone cogu yerde 4.5g icin ceksin yeter mantigi ile yatirim yapiyor hiza pek onem verdigini goremedim ozellikle ankara sincan etimesgut polatli tarafi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yok, memnundum da. Daha üst modeli kurcalama hevesi, bir de en azından az yakınlaştıran bir zoom kamerası olsun hevesi. 3500'e falan saymıştı sanırım Samsung bayii. Ama erkenden İnternet'ten değiştirtsem daha iyi giderdi.

• Vodafone kapsama olarak hiçbir zaman pişman etmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.