Şimdi Ara

Vodafone 64kb Simkart Şarj Sorunu Yaşayanlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
750
Cevap
10
Favori
51.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yine sarjı yiyor 3g göre biraz az yiyor
  • Hayatımı karartı vodafon. Nexus 4 kullanıyorum Turkcell den geçtim bin pişmanım 2G açık 3G açınca telefon ateş parçası oluyor şarj duman tabi.
    Ne yapıyor bu şebeke anlamıyorum bu kadar saçmalık olmaz böyle.
    Taahhüt verdiğime yine bin pişmanım bundan sonra vermem hiç bir operatöre ne olursa olsun.
    İnternette Avea yavaş, Vodafon şarj yiyor Turkcell bence bu durumda en iyisi.
  • hala bu sorun giderilmemiş işin içinde bizim bilmediğimiz şeyler olabilir fakat
    bu sorunun algısı kayboldu bende sadece vodafone 3g sinde telefonum daha çok ısınıyor diyorum.
  • Babam Avea ya geçti şarj aletinin yerini unuttum.
    Ben kontrat imzaladım red tarifesine geçtim ne halt yapacaksam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun iyi çekmediği çekiş gücünün zayıf olduğu yerler tamam da, şehir içinde yaşayanlar da şikayetçi mi aynı sorundan? Çok ilginç geldi bu sorun bana. Etrafımda böyle bir sorun belirten kimse çıkmadı daha.
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    3g de şarj çok hizli gidiyor ve telefon çok isiniyor

• gefe16 kullanıcısına yanıt
    Çekiş zayıflığından mı sinyal uyumsuzluğu vs. mi yoksa başka bir şey mi? Diğerlerinde neden olmuyor onlar da aynı sinyal anlayamadım şimdi.
    Full çekerken oluyor bu başka birşey var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gefe16 kullanıcısına yanıt
    Bunu yeni bir telefonlar ve iki farklı operatörle aynı kullanım alışkanlıklarını uygulayarak denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Bunu yeni bir telefonlar ve iki farklı operatörle aynı kullanım alışkanlıklarını uygulayarak denemek lazım.

Denemeye gerek yok hocam bizat kendim denedim iki farkli telefonda vodafone ve turkcell hatlarla telefonu az kullanan biriyim s3 mini ve s4 mini ile denexim daha oncede wonder ve lg l9 ile denedim turkcellde hic kulkanmaz ken 4 gun gitti sarj vodafonede 2 gun anca hic kullanmadim durduk yere bitirdi sarji

• Ya hakikaten ilginç. Ben bariz bir şarj sorunundan şikayetçi değilim. Ama bende de böyle bir şarj süresi kısalması vardır belki. Hep Vodafone kullanıyorum, içime kurt düştü. Neden süre daha fazla olmasın.

Bir de başka bir sorunsal, ben de aynı sorunla karşılaşırsam sorunu çözebilecek miyim yoksa çözemeyip hattımı mı değiştireceğim? Vodafone'un tarife ve paketi benim kullanım alışkanlıklarıma uygun ve çevrem de hep VF. Yeni telefon alırsam ya da müsait tel bulursam ilk işim diğer hattımla Turkcellde bu konuyo denemek olacak.
  • quote:

Ya hakikaten ilginç. Ben bariz bir şarj sorunundan şikayetçi değilim. Ama bende de böyle bir şarj süresi kısalması vardır belki. Hep Vodafone kullanıyorum, içime kurt düştü. Neden süre daha fazla olmasın.

Bir de başka bir sorunsal, ben de aynı sorunla karşılaşırsam sorunu çözebilecek miyim yoksa çözemeyip hattımı mı değiştireceğim? Vodafone'un tarife ve paketi benim kullanım alışkanlıklarıma uygun ve çevrem de hep VF. Yeni telefon alırsam ya da müsait tel bulursam ilk işim diğer hattımla Turkcellde bu konuyo denemek olacak.

Ben bu yuzden turkcelle gectim hic bir sekilde cozulmuyor bu sorun musteri hiz. Bildirdim ama geri donus olmadi

Suan kullandigin tel hangisi

• Bu yuzden vodofone dn kactim

• quote:

Çekiş zayıflığından mı sinyal uyumsuzluğu vs. mi yoksa başka bir şey mi? Diğerlerinde neden olmuyor onlar da aynı sinyal anlayamadım şimdi.

istanbul fatih yani istanbulun merkezi tel vodafone full çekiyor fakat batarya çabuk bitiyor 2g ye alıyorum biraz daha fazla gidiyor bence operatör ile alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

Suan kullandigin tel hangisi

Değişiyor. N73 var, Nokia 6100 var, replika SIII var (en iyi olanı).
  • vodafona geçmeyi düşünüyorum. Bu sorun sadece 64kb simkartlarda mı var? 128lik ne durumda?
  • Defalarca vodafona hat taşıdım devamlı problem yaşayıp geri avea veya turkcelle tasıdım.2009 yılından beri bu şarj muhabbeti sürüyor ilk zamanlarda 32kb ve 128 kb sim kartlar ile biraz düzelme olduğu söylendi hatta ben 128kb sim kartı vodafone merkezden kargoyla evime göndermişlerdi.Sorun çekim meselesi yüzünden bir çok şebekeye bağlanıp telefonların daha iyi kapsama alanına sahip olması mantığı var.Devamlı şebeke aramakta telefonlar.daha önceleri 3g den 2g ye 2g den 3g ye geçişlerde şebeke gelmiyordu 10-15 sn geçen yazda kontratlı telefon almıştım devamlı aynı problem yaşandı.Telefon ısınıyor şebeke gidiyor full çekmesine ragmen ulaşılamadığımı sonradan arayanlar söylüyor.Avea daha iyi çekim sunarsa kimse vodafona bakmaz.
  • Sorunun sebebi çok çekmesi az çekmesi veya 64 bit sim kart ile alakasız. Sorun Vodafone alt yapısı ile ilgili. Konuyu daha önce açıklamışlar alıntı ile paylaşıyorum.

quote:

Vodafone neden çok fazla şarj tüketiyor?

Teknik olarak konuyu ele alırsak Türkiye'de GSM 900 ve GSM 1800 teknolojileri kullanılıyor. GSM 900 daha az baz istasyonu ile daha uzak mesafelerde kapsama alanı sağlarken GSM 1800 aynı sayıdaki baz istasyonu ile daha az kapsama alanı sağlamakta. GSM 900 lisansı ile yayın yapan Turkcell ve Vodafone şirketleri bu sebeple daha uzak fazla kapsama alanı sağlıyor. Ancak bunun bir zararı var.

GSM 900 MHZ için baz istasyonu tek bir cihaz için bağlantı güç yoğunluğu 0.28 Watt/m2. GSM 1800 MHZ içinse 0.56 Watt/m2. Manyetik alan şiddeti ise 900 MHZ 0,027 Amper/metre, 1800 MHZ 0,038 Amper/metre.

Güç yoğunluğu ve manyetik alan şiddeti bizim için önemli çünkü şarj, ses kalitesi ve kapsama alanı kalitesini belirliyor. Manyetik alan şiddetinin az olması kapsama alanı genişliği sağlarken güç yoğunluğunun az olması telefonumuzun baz istasyonuna bağlanması için harcaması gereken enerjiyi arttırmakta. 900 MHZ'de özellikle baz istasyonu uzaktaysa batarya kullanımı artar, yakındaysa azalır. 1800 MHZ ise bu durumdan daha az etkilenmekte. Turkcell ve Vodafone, Avea'ya göre neden daha iyi çekiyor sorusunun cevabı basit. Turkcell ve Vodafone hem 900 MHZ hem 1800 MHZ bandını kullanabiliyor Avea ise 1800 MHZ'yi kullanabiliyor. 900 MHZ manyetik alan şiddetinin düşük olması nedeniyle duvar gibi engelleyici alanlardan daha rahat geçerken 1800 MHZ duvar ve benzeri alanlarda daha fazla kayıp veriyor.

Turkcell 900 ve 1800 MHZ baz istasyonu dengesini daha iyi kuruyor ve özellikle şehirlerde daha fazla baz istasyonu kullandığı için şarj sorunu yaşatmıyor. Avea teknolojisi gereği 1800 MHZ'yi kullandığı için Turkcell ve Vodafone'un 1 tane baz istasyonu koyduğu mekana en az 2 tane koyuyor (veya koyması gerekiyor) ve yine sorun yaşatmıyor. Turkcell'de 25.000 baz istasyonu varsa Avea'da 50.000 tane olmalı ki Turkcell ve Vodafone kadar kapsama alanı sunsun.

Sorunun sebepleri;

* Vodafone şarj sorununa gelirsek Vodafone 1800 MHZ bandını hala yaygın kullanmıyor. Özellikle Telsim'den kalma 900 MHZ baz çok fazla ve Turkcell kadar baz istasyonuna sahip olmadığı için kullandığınız cihaz istasyona bağlanmak için daha fazla enerji tüketiyor. Avea ise kullandığı 1800 MHZ frekans bandı sebebiyle bu durumdan Vodafone kadar etkilenmiyor.

* Vodafone kararsız bir baz geçiş aralığına sahip. Aynı bölgede 5 baz istasyonu var ise telefonunuz sürekli farklı baz istasyonları arasında geçiş yapmakta. Bu durumda şarjı olumsuz etkiliyor. Bu sorunun sebebi de ilk önce yazılımsal diğer bir sebebi de baz istasyonu kalitesi.

* Vodafone istasyon ve santral arası dağıtıcıları yetersiz kalıyor.

• 3g açık donanım haber de dolaşıyorum. Sanki asphalt 8 açmışım gibi telefon acaip ısınıyor. Bıktım ya 11 ay daha var ne yapmalıyım"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.