Şimdi Ara

Vodafone 64kb Simkart Şarj Sorunu Yaşayanlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
750
Cevap
10
Favori
51.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bile bile lades demissin murat. Bir üst mesajında yazmışsın zaten şarj sıkıntısını. Tekrar neden geçtin ki ? 1 ay taahüt cezası ödeyip farklı operatöre geçebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf şu sorun yuzunden 1000dk 19a geçemiyorum korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumları baştan aşağı okudum.
    Ama sorun karttan değil galiba ben avea kullanıyorum benim s3 mini telefonum var gece telefonun şarjını dolduruyorum tüm uygulamaları
    mobil veriyi kapatıyorum 3G'yi de kapatıyorum yatıyorum sabah uyanıyorum şarjım yüzde 59'a düşmüş.
    Yalnız şöyle problem var evin içinde avea benim odamda 1 çubuk çekiyor şehrin merkezinde bu eve yeni taşındık galiba bu çekimle alakalı durum.
    Vodafone'a geçecektim arkadaşım vodafone kullanıyor onun telefonu getirdim eve o da çekmedi aynı avea gibi sorunlu içeri odalarda yayın tamamen gidiyor
    Babamın hattı Turkcell ama 3Gli değil onun hattını telefonuma taktım o daha iyi çekiyor en azından 2G full çekiyor yoksa o da içeri odalarda gidiyor
    Nasıl bina ise anlamadım biz 2. katta oturuyoruz 9. kattaki komşum avea çekmiyor diye şikayetçi binanın duvalarında mı bir halt var anlamadım.
    Yaptığım testlere göre yine en iyi çeken Turkcell 2 gün oldu geçtim Turkcell'e geçiş yapılınca bakalım ne değişecek buraya tekrar yazarım..

Yalnız beyler avea vodafone ucuz diye bataryasını önemsemeyenler ve elinde şarj fişini gezdirenler bu iş aynı lpgli araca benziyor.
    LPG kullanan araçlarda yakıt ucuz ama seneler geçtikçe LPG motorun anasını ağlatıyor ve araba daha çok arıza vermeye başlıyor eee siz şimdi sürekli şarj et şarj et derken
    telefon daha çok masraf çıkaracak uzun vadede evet kısa vadede ucuz olabilir ama aveadan 30 liraya aldığınız tarifeyi Turkcellden 40 liraya alıyorsun aylıkta 10 lira verin canım günlük kısa winstona 8 lira veriyorsunuz demi Bir de zaten artık arkadaşlar avea vs devri bitti paketler her yöne ve internetten ulaşabiliyorsun..

Turkcellde olsa aveada olsa voda da olasa tepkimizi koyalım ki bir şeyler de kazanan biz olalım yoksa operatörler kanımızı emer..

• Red tarifesi çok uygun diye katlandım. Kontrati şimdi mi bozmak mantıklı ilerleyen zaman da mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratcool kullanıcısına yanıt
    bekleme. Ay geçtikçe taahüt bozma cezası artar. Farklı bir operatöre numara taşıma talebinde bulun.

• yamyamix Y kullanıcısına yanıt
    senin durum farklı ama. Evinde avea nin 1 kademe çekmesi telefonun daha fazla şarji yemesine neden oluyor. Çekim alanı ile ilgili problem var. Vodafone da stabil bir şekilde tam çeksin çekmesin 3g modunda şarj uçuyor. ciddi bir sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yafess_

senin durum farklı ama. Evinde avea nin 1 kademe çekmesi telefonun daha fazla şarji yemesine neden oluyor. Çekim alanı ile ilgili problem var. Vodafone da stabil bir şekilde tam çeksin çekmesin 3g modunda şarj uçuyor. ciddi bir sıkıntı.

Anlamadım ki bu ev nasıl bir evse. Tam karşımızda Abdullah Gül üniversitesi açılacak önümüzdeki eğitim yılı o zaman avea ne halt edecek bilmiyorum. Zaten doğru düzgün çekmiyor öğrenci kesimi çoğunluk avea şimdi buradaki baz istasyonuna daha fazla yoğunluk binecek o zaman halimiz harap gerçi ben TURKCELL'e taşıdım. Eğer sonuçta iyileşme olursa yazacam buraya.. Vodafone'u çok merak ettim şimdi nasıl öyle şarj yiyor diye sırf bunun için hat mı alsam ne yapsam

• quote:

Orijinalden alıntı: yamyamix
    Anlamadım ki bu ev nasıl bir evse. Tam karşımızda Abdullah Gül üniversitesi açılacak önümüzdeki eğitim yılı o zaman avea ne halt edecek bilmiyorum. Zaten doğru düzgün çekmiyor öğrenci kesimi çoğunluk avea şimdi buradaki baz istasyonuna daha fazla yoğunluk binecek o zaman halimiz harap gerçi ben TURKCELL'e taşıdım. Eğer sonuçta iyileşme olursa yazacam buraya.. Vodafone'u çok merak ettim şimdi nasıl öyle şarj yiyor diye sırf bunun için hat mı alsam ne yapsam

Aslında Avea'nında baz istasyonu yeterli düzeyde ama Turkcell kadar konumlandırması iyi değil. Ayrıca hat sistemi 1800 MHZ olduğu için Turkcell'in tek baz istasyonu koyduğu bölgeye Avea 2 hatta 3 baz istasyonu koymalı ki Turkcell ile aynı kalitede hizmet versin. Avea'yı ben bu konuda suçlu bulmuyorum çünkü devlet 900 HZ'in kullanım iznini sadece Vodafone ve Turkcell'e verdi Avea bundan faydalanamıyor, ayrıca aynı direğe 3 firmanın birden baz koyabilmesi için yasal bir zorunluluk yok, bu sebeple Turkcell'in 1993, 1994'de çok iyi yerlere koyduğu bazların yanına Avea ve Vodafone kendi baz istasyonlarını koyamıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

Aslında Avea'nında baz istasyonu yeterli düzeyde ama Turkcell kadar konumlandırması iyi değil. Ayrıca hat sistemi 1800 MHZ olduğu için Turkcell'in tek baz istasyonu koyduğu bölgeye Avea 2 hatta 3 baz istasyonu koymalı ki Turkcell ile aynı kalitede hizmet versin. Avea'yı ben bu konuda suçlu bulmuyorum çünkü devlet 900 HZ'in kullanım iznini sadece Vodafone ve Turkcell'e verdi Avea bundan faydalanamıyor, ayrıca aynı direğe 3 firmanın birden baz koyabilmesi için yasal bir zorunluluk yok, bu sebeple Turkcell'in 1993, 1994'de çok iyi yerlere koyduğu bazların yanına Avea ve Vodafone kendi baz istasyonlarını koyamıyorlar.

Eğer dediğin gibiyse haksızlık değil mi bu 900HZ'i vermemesi devletin. Yani senin dediklerine göre şimdi Turkcell'in 30.500 baz istasyonu var eğer Turkcellin 1 bazının yaptığını aveanın 3 bazı yapıyorsa avea 91.500 baz istasyonu dikecek ki Turkcell gibi olacak yuhh anasını satayım avea hiç bir zaman bunu yapamaz ki..
    Bunun için dava falan açmıyor mu avea..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

Eğer dediğin gibiyse haksızlık değil mi bu 900HZ'i vermemesi devletin. Yani senin dediklerine göre şimdi Turkcell'in 30.500 baz istasyonu var eğer Turkcellin 1 bazının yaptığını aveanın 3 bazı yapıyorsa avea 91.500 baz istasyonu dikecek ki Turkcell gibi olacak yuhh anasını satayım avea hiç bir zaman bunu yapamaz ki..

Avea vaktiyle C lisansı almaya kendisi razı oldu, tam olarak neyi dava edecek? C lisansı allahlık zaten ama A ile B aynı bandı kullanıyor A turkcellde B vodafoneda, ama vodafone un 3g hızında çekim kalitesinde turkcellin çok önünde olması yaptığı yatırımın önünün tıkalı olmaması sayesinde. C lisansı vodafone da olsaydı eminim vodafone un da elinden birşey gelmezdi

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcool

3g açık donanım haber de dolaşıyorum. Sanki asphalt 8 açmışım gibi telefon acaip ısınıyor. Bıktım ya 11 ay daha var ne yapmalıyım"

turkcell hatla kullandığım nokia 6700 classic 3G modunda ısınıyor. opera miniden donanımhabere giriyorum yada google da birşey aratıyorum.

çare 4G
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem
    çare 4G

Çare Sarıgül değil miydi?
  • Arkadaşlar ben de yeni vodafone' a geçiyorum. Dün başvurumu yaptım. Burayı biraz geç fark ettim sanırım :)
    Htc One M8 kullanıyorum. Geçiş yaptıktan sonra ekran süresini test edeceğim bakalım eskisiyle nasıl fark edecek. (Ortalama; 5 saat 30 dakika' ydı Turkcelldeyken).
  • Vodafone mu :) simdiden yeni sarj sürelerin hayirli olsun.

• quote:

Evet dediğim gibi. Bugüne kadar emin olmadığım hiçbir şeyi yazıp çizmedim.

Evrensel GSM World'ün sitesinden bakabilirsiniz. Turkcell ve Vodafone 900 MHZ, Avea 1800 MHZ.

http://maps.mobileworldlive.com/network.php?cid=38&cname=Turkey

Avea dava açamıyor çünkü Avea dediğiniz şey Aycell ve Aria operatörlerinin birleştirilmesinden oluşuyor. Birleşen iki operatöründe 1800 MHZ lisansı vardı ve bu lisans verilmişti. 900 MHZ'yi Avea tabii ki talep etti ama 900 MHZ insan sağlığı için pek ideal değil ve yeni bir teknoloji varken eskisinin kullanılması kimsenin işine gelmiyor.

quote:

Avea vaktiyle C lisansı almaya kendisi razı oldu, tam olarak neyi dava edecek? C lisansı allahlık zaten ama A ile B aynı bandı kullanıyor A turkcellde B vodafoneda, ama vodafone un 3g hızında çekim kalitesinde turkcellin çok önünde olması yaptığı yatırımın önünün tıkalı olmaması sayesinde. C lisansı vodafone da olsaydı eminim vodafone un da elinden birşey gelmezdi

Sanırım karıştırdınız. A, B, C lisansları 3G ile alakalı. Biz 2G kapsama alanından bahsediyoruz. Ayrıca A, B, C lisanslarının günümüz şartlarında hız ile alakası yok, büyük oranda kapasite ile alakalı. Turkcell aldığı A lisansı ile yaklaşık 30 milyon aboneye aynı anda 3G bağlantısı sunabilirken, Vodafone 20 milyon Avea ise 15 milyon aboneye 3G hizmetini aynı anda sunabilecek. Tabi aynı anda o kadar çok abonenin 3G Hizmetini kullanması teorik olarak yine imkansız.

Turkcell'in A lisansı ancak 3G+ hızları 150 Mbps'nin üzerinde çıkarsa fark edecektir. Şu anda teorik olarak da bu imkansız olduğu için lisans tiplerinin bir önemi yok. Oldu da Turkcell 200 Mbps 3G+ hizmeti sunmaya başladı. İlk olarak hizmet kotalı olacağı için hiçbir faydası olmaz, ikinci olarak piyasadaki en iyi telefon 25 Mbps hızı destekliyor, telefon desteklemedikten sonra bunların anlamı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selcuk89

Arkadaşlar herkese selamlar konu hakkında mailimi vodafone a iletmiş bulunmaktayım.

Öncelik ile iyi çalışmalar dilerim.
    Numaramı 30 Ocak 2014 tarihinde Avea dan Vodafone taşımış bulunmaktaydım.Vermiş olduğunuz berbat hizmet için teşekkür mahiyetinde yalnızca 5 gün sonra numaramı Turkcelll e taşıdım.
    Nedeni ise Iphone 4S marka telefonumun 3G hizmeti kapalı olduğu halde 3 saat gibi bir sürede bataryama yapmış olduğu sağlı sollu salvolar neticesinde hiç acımadan telefonumun bataryasında tek mA lik güç bırakmadan ırzına geçmesidir.
    Daha önce böyle bir batarya sorunla karşılaşmadığım için haliyle internetten yapmış olduğum araştırmalar neticesinde tek tecavüz kurbanının ben olmadığım, sizin daha nice kullanıcınıza aynı muameleyi çekerek müşterilerinizi rencide edişinizi ve üstüne ben suçsuzum nidalarıyla insanları alay eder gibi üste çıkışlarınızı tüylerim diken diken okuyarak bu insanların acılarını paylaştım.
    Bu hiciv dolu girişin ardından sizler için hazırlamış olduğum sinkaflı cümleleri bu kanaldan sizlerle paylaşamadığım için özür dilerim.Umarım farklı bir boyutta beni duyar ve aslında ne demek isteğime tercüman olabileceğiniz inancıyla bu satırları döşerken artık şikayetim hakkında fazla zamanınızı almadan birkaç şey söylemek isterim.
    İşim gereği İzmir'den Aliağa ilçesine 45 dakikalık yolculukta telefonumun tuşuna dokunmadığım halde bataryamda %30 azaldığını 3 gün art arda şahit olunca konu hakkında İzmir Karşıyaka da bulunan şubenize başvurdum.Sorunun çokça söz edilen 64kb sim kartlardan kaynaklandığını ve kendilerinden 128kb sim kart istediğimde bana piyasada böyle bir sim kartın bulunmadığını, çözüm için kendilerinden yardım istediğimde oralı bile olmadıklarını, üstüne sanki ben mazoşistim de size olmayan bir sorundan dert yanıyorum dediğimde görevli arkadaşın ağzındaki baklayı çıkartarak daha önce aynı konu hakkında birçok şikayet aldıklarını fakat Iphone 4S marka için böyle bir şikayeti ilk defa işittiğini beyan etmesi neticesinde oradan ayrılarak kullanmış olduğum numaramı farklı bir operatöre taşıyarak sorunumu sonlandırdım.
    Sonuç olarak tarafıma 5 günlük kullanım neticesinde bana ne meblağda olursa olsun çıkaracağınız faturayı tereddütsüz ödeyeceğimi beyan ederim.
    Saygılarımla...

Kurumların başında yıllanmış problemleri çözmeyen tepe yöneticileri, çoluklarına çocuklarına kazandıkları parayı korkmadan nasıl yedirebiliyorlar acaba?

• Aveanın 1800 kullanan tek operatör olduğunu C lisansının da aynı anda 3g kullanan abone sayısıyla alakalı olduğunu biliyorum tabii, anlatmak istediğim şu; avea paketleriyle çok fazla abonelik kazandı ve bence c lisansının zorluğunu yaşamaya başladı bile, 3g 2g arası durduk yere geçişlerin bundan olduğu kanaatindeyim. Çekim gücü zaten 1800 ile alakalı o ayrı.

25 mbit derken? Yani piyasadaki herhangi bir cep telefonunun 25 mbit üzerinde 3g hızı alamayacağını düşünüyorsanız orda bir hatırlatma yapmak isterim; ben 25 mbit in altını nadiren alıyorum 3g de koşulların zorlaması lazım mesela kızılayda kapalı ve kalabalık bir kahve evinde 17 mbit e düşebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokdemirkaan

Aveanın 1800 kullanan tek operatör olduğunu C lisansının da aynı anda 3g kullanan abone sayısıyla alakalı olduğunu biliyorum tabii, anlatmak istediğim şu; avea paketleriyle çok fazla abonelik kazandı ve bence c lisansının zorluğunu yaşamaya başladı bile, 3g 2g arası durduk yere geçişlerin bundan olduğu kanaatindeyim. Çekim gücü zaten 1800 ile alakalı o ayrı.

25 mbit derken? Yani piyasadaki herhangi bir cep telefonunun 25 mbit üzerinde 3g hızı alamayacağını düşünüyorsanız orda bir hatırlatma yapmak isterim; ben 25 mbit in altını nadiren alıyorum 3g de koşulların zorlaması lazım mesela kızılayda kapalı ve kalabalık bir kahve evinde 17 mbit e düşebiliyor.

Telefonların desteklediği hızdan bahsediyorum. Yani aldığınız telefonun bağlantı kapasitesinden bahsediyorum.

İsterseniz örnekler ile açıklayayım.

Piyasadaki en iyi ve en çok satılan telefonlar ile başlayalım.

Samsung i9500 Galaxy S4
    http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-i9500-galaxy-s4/productDetails.aspx?productId=telcepsami9500&categoryId=371946&SKU=TELCEPSAMI9500-B

Maksimum bağlantı hızı : 42 Mbps

LG G2 D802
    http://www.hepsiburada.com/liste/lg-g2-d802-32gb/productDetails.aspx?productId=telceplgg232g&categoryId=371946&SKU=TELCEPLGG232G-B

Apple iPhone 5c
    http://www.hepsiburada.com/liste/apple-iphone-5c-16-gb-beyaz-/productDetails.aspx?productId=telcepiph5c16gbe&categoryId=371946&SKU=TELCEPIPH5C16GBE-N

HTC One X
    http://www.hepsiburada.com/liste/htc-one-x-32-gb-15-ghz-quad-core/productDetails.aspx?productId=telcephtconex&categoryId=371946&SKU=TELCEPHTCONEX-S

Maksimum bağlantı hızı : 21 Mbps

Orta sınıf telefonlar ile devam edelim

Samsung Galaxy Trend Plus S7580
    http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-trend-plus-s7580/productDetails.aspx?productId=telcepsams7580&categoryId=371946

Motorola Moto G
    http://www.hepsiburada.com/liste/motorola-moto-g/productDetails.aspx?productId=telcepmotmotog&categoryId=371946

Nokia Lumia 620
    http://www.hepsiburada.com/liste/nokia-lumia-620/productDetails.aspx?productId=telcepnoklu620&categoryId=371946

Gelelim ucuz telefonlara

Nokia X
    http://www.hepsiburada.com/liste/nokia-x/productDetails.aspx?productId=telcepnokiax&categoryId=371946

Maksimum bağlantı hızı : 7,2 Mbps

HTC Windows Phone 8S
    http://www.hepsiburada.com/liste/htc-windows-phone-8s/productDetails.aspx?productId=telcephtcw8s&categoryId=371946

Sony Xperia E
    http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xperia-e/productDetails.aspx?productId=telcepsonyxpy&categoryId=371946

Huawei Ascend G330
    http://www.hepsiburada.com/liste/huawei-ascend-g330/productDetails.aspx?productId=telcephuaag330&categoryId=371946

Sayın gokdemirkaan,

Umarım demek istediğimiz anlamışsınızdır.

Operatör istersen 500 Mbps hız versin telefonunuzun desteklediği hız limiti kadar hızdan faydalanabilirsiniz. Üstelik burada yazan maksimum değerler ancak çift taşıyıcılı İnternet kullanılırsa geçerli oluyor. Onunda desteklediği yer oldukça sınırlı. Turkcell çok çok az yerde çift taşıyıcılı İnternet verebiliyor ve o verdiği yerde de kullanabileceğiniz en yüksek hız 42 Mbps.

Kısacası A, B, C lisanslarının şu an için herhangi bir farkı yok.

Aradan 5-10 yıl geçer, 100, 150 Mbps hız destekleyen 3G'li telefonlar çıkarsa ancak Turkcell'in elindeki lisansın bir değeri olacaktır. Tabi şuda unutulmasın, 5-10 sene içinde 4G'ye geçmiş olacağımız için zaten yeniden lisans ihalesi yapılacak ve lisanslar ve lisans kapsamları yeniden belirlenecek.

Umarım sizi kırmadan, üzmeden anlatabilmişimdir.

Kolay gelsin.

• Yalnız Turkcell şebekesi 3G kapsaması olan her yerde çift taşıyıcıyı destekliyor. Öyle çok kısıtlı bir alanda değil yani. Lisans olayı bambaşka şey. Evet 4G için yine ihale yapılacaktır. Ama bu ihalede de Avea gidip en iyi lisansı almayacaktır. Yine Turkcell en fazla aboneye ve güce sahip olduğu için aynı sıralama olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Yalnız Turkcell şebekesi 3G kapsaması olan her yerde çift taşıyıcıyı destekliyor. Öyle çok kısıtlı bir alanda değil yani. Lisans olayı bambaşka şey. Evet 4G için yine ihale yapılacaktır. Ama bu ihalede de Avea gidip en iyi lisansı almayacaktır. Yine Turkcell en fazla aboneye ve güce sahip olduğu için aynı sıralama olacaktır diye düşünüyorum.

3G şebekesi olan her yerde çift taşıyıcılı İnternet desteği veriyor demek biraz iddialı bir cümle olmuş. İl ve ilçe merkezlerinde verebiliyor ama öyle her yerde değil.

Turkcell her yerde çift taşıyıcı desteğine geçse bile elimizdeki cihazlar desteklemedikten sonra bir anlamı kalmıyor. Şu an Turkcell'in verebildiği maksimum hız 43,2 Mbps, telefonların alabildiği maksimum hız 42 Mbps.

Turkcell elindeki lisansın nimetlerinden faydalanmak için 100 Mbps ve üzeri hızları vermek zorunda, işte o zaman Turkcell diğer 2 operatöre fark atacaktır. Turkcell bu hızı verse bile yine destekleyen 3G cihaz olmayacağı için lisans farkı yaratamayacaktır.

Günümüz şartlarında Turkcell'in elindeki lisansın Turkcell'e reklam dışında ciddi bir katkısı yok. Tabii ki Turkcell şu an en iyi operatör, en fazla 3G kapsama alanına sahip ama Turkcell'in sunduğu şu anki hızı mevcut operatörler ellerinde B ve C lisansları ile aynı hız ve kalitede verebilirler. Bunu veriyorlar mı diye sorarsanız vermiyorlar ancak benim anlatmak istediğim verip vermedikleri değil şu an operatörlerdeki lisans farklılıklarının çok fazla önemli olmadığıdır.

Turkcell 4G ihalesinde de doğal olarak en iyi lisansı alacaktır ve belki 4G ile birlikte alacağı lisansın diğerlerine göre bir farkı olacaktır. Bunu da zaman gösterecek. Güncel durumda Avea'da Vodafone'da ellerindeki lisans ile 43,2 Mbps hızı çift taşıyıcı destekli olarak aynı kapasitede sağlayabilir, Turkcell ile aynı kalite için rekabete girebilir. Anlatmak istediğim özü budur.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.