Şimdi Ara

Vodafone 64kb Simkart Şarj Sorunu Yaşayanlar (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
750
Cevap
10
Favori
51.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be konusu bile varmış. 2 aylık telefon bozuldu sandım. A5 2016 ile tt ile yoğun kullanımda çok rahat günü çıkarırken birkaç gün önce geçtiğim vodafonda dün teli 15.30 falan cebimden çıkardığımda yüzde 15 i gördüm şok oldum.

Hemen pil kullanımına baktım. Orda herşey yolunda.

Demekki sorun sim kartta yada 3g de.

Yorumları okuyunca baktım ki

yaşadığım ilçede 4g çekiyor şarj sıkıntısı hissetmemiştim. Bayrama köye geldim köyde 4g yok çoğunlukla 3g çekiyor. Şarj günün ortadında bitti.

Çözüm bulabilen varsa paylaşşın bir üst sim kartı faturasız tarifeler için nasıl alabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir vodafone kullanıyorum şarj konusunda bezdirdi artık. Başka operatöre geçicem yakında.
  • arkadaşlar ben yeni geçtim bu cayma hakkı olayı falan var mı kaçmam lazım olmaz böyle boru gibi şarj gidiyor
  • Hala aynı mı bu Vodafone ya

• Hayir bende şuan sorun yok 2 yıldır telefon kaynaklı olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teli 3 g demi kullanıyorsunuz

4.5g de sorun yok bende 3g de var

• 4.5g de 2 diş anca çekiyor neden rezillik yaşayıp 4.5g kullanalım? Evet 4g de bile şarj sorunu var. Siz alışmışsınız artık size şarj harcamıyor gibi geliyor heralde.

Düzeltme: Neyse ki birkaç gün önce başka operatöre geçmek için gerekenleri yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 13 Temmuz 2017; 22:21:58 >
  • Ben koye gittigimde 3gde rezalet oluyor ama 4g iyi geldi bana

• hala sorun devam ediyor 3g de asiri pil harciyor

• sim kartın 64 kb olması ile alakası yok

düşük çekim gücü = aşırı şarj tüketimi

bu kadar basit..olay vodafone'un kendisinde..malesef 2009'dan beri (meşhur sel felaketi) bir arpa boyu yol alamamışlar..
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Belki LTE şebekesinde de çok şarj harcıyordur ama köye gittiğimde 3g de bu saatlere gelmeden şarj bitmiş oluyordu.

Edit: tt evde çekmiyordu müşteri temsilcisini aradığımda ev kör nokta da olabailir demişti. Voda ya geçtim yine mutfakta ve salonda 2 g ye düşüyor. Trcell kullanan akrabalarımda evde iyi çekmediğini söylüyorlar
    Evin önü açık bu kör nokta olayı nedir anlamadım.
    Bu baz istasyonlarının 3ü de mi aynı yerde hayret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zngdev67 -- 14 Temmuz 2017; 20:22:36 >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Defalarca kişiler tarafından test edilip Vodafone 64 Kb SIM kartın fazla şarj yediği çoğu kişi tarafından onaylandı. Siz bunu yazarken neye dayanarak söylediğiniz ?

Forumda en sinir olduğum şey araştırmadan fikir sahibi olup başkasını da yanıltanlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    3g den baglaniyorsa sarj dayanmiyor bu kadar basit. Ne kadar cekerse ceksin şarji su gibi emiyor. Zaten 4,5g internet hizida turk telekoma gore cok yavas. 15 gb net var ama youtube dan 1080p 60fps video izleyemiyorum. Taahhutum bitsin turk telekoma gececegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Defalarca kişiler tarafından test edilip Vodafone 64 Kb SIM kartın fazla şarj yediği çoğu kişi tarafından onaylandı. Siz bunu yazarken neye dayanarak söylediğiniz ?

Forumda en sinir olduğum şey araştırmadan fikir sahibi olup başkasını da yanıltanlar.

turkcell de 64 kb sim kullanıyor ama böyle şarj sorunları olmuyor..nedeni de iyi seviyede sinyal alması..vodafone da 64 kb sim ama genel olarak şebeke problemleri olduğu için bu da dolaylı olarak şarjı sömürür..ben de işin teknik kısmını söyledim..ürettikleri 64 kb sim kartlarda fabrikasyon bir hata varsa o ayrı..ama şarj sadece kart 64 kb diye gitmez.. bunu belirtmek istedim.. benim de en sevmediğim şey karşısındakinin söylediğini böyle hunharca çürütmeye çalışanlar..

@hardcrss valla 2009'dan beri aynı hadisenin devam etmesi çok şaşırttı beni..rakiplerinin epey gerisinde kalmışlar..turkcell'e pahalı diyoruz ama yakınından dahi geçemiyor 4g hızında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 15 Temmuz 2017; 18:26:58 >

10 yıldan beri bu konu ve sorun var. 2017 yılında şebeke zayıflığını buna yormayın çünkü defalarca test edildi. Bir sürü kişi mesaj atmış hepsinin de şebekesi zayıf (!) hala şebekeden diyorsunuz. Bugün son mesajları okuyanların aklını karıştırmaya gerek yok kızdığım şey bu.

• o zaman vodafone'a kızın bana neden çatıyorsunuz :) ben işin teknik kısmını söyledim..altında başka bir neden varsa da onu en iyi bu işin içinde olanlar açıklar.
    Şu cümleyi yazmasaydınız kızmazdım "sim kartın 64 kb olması ile alakası yok"

• Şarj harcamasının sebebi akıllı kapsama teknolojisi dedikleri olay. Vodafone size en yakın baz istasyonu yoğun olunca sizi biraz daha uzaktaki baz istasyonuna atıyor. Sonrasında yakın olan boşalınca sizi ona alıyor dolunca tekrar uzağa atıyor. Tabi buna şarj mı dayanır ? Fakat bazı telefonlarda olmuyor bu olay. Sanırım kullanılan anten teknlojisi ile alakalı.
  • hocam bende Huawei p8 var 2 antenli bu cihaz ve çok iyi çekim gücüne sahip Vodafone ile 3g de alev alev yanıyordu pil bitiyordu 4g su nde bu sorun yoktu

Telekom a geçtim 3g ve 4g de aşırı ısınma ve aşırı pil tüketimi yok

çekim kalitesi ile alakalı bir şey değil bu başka bir sorun var şehir içinde çekim sıkıntım yoktu Vodafone da

• Bahsettiğiniz olay mobil ağda MSC nin görevi, hangi baza bağlanacağı telefonun teknolojisi eski veya yeni olsun operatörün elindedir. Telefon hangi bazdan sinyal alacağını belirlemez. Vodafone da eskiden daha hızlı değişiyordu onu 4-5 yıl önce biraz düzelttiler.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.