Şimdi Ara

Vodafone kapsama alanıyla ilgili herşey burada... (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.332
Cevap
0
Favori
125.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim bildiğim öyle bir çalışma yok. Yani halihazırda 3gyi 42mbit olarak kullanabiliyor çoğu noktada, yani 4g için bir çalışması yok bu sıralar. Olursa haber ederim zaten buradan.

Kotalarda arttırım olacağını ise sanmam ben.
  • 3G kapsama çalışmaları nasil gidiyor vodafonun yeni baz kuruyorlar mı ? Ba istasyonu sayısı ne civarda su an ...
    Birde kutu şeklinde 3G vericilerinin üstüne yine aynı kutu şeklinde fakat yanları delikli kuyular ilave ettiler birçok yerde onlar 3G icin mı yoksa 4g ile ilgili bisey mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevimlican S kullanıcısına yanıt
    Dostum naber öncelikle? :) Özlettiniz vallahi.

Operatörler şu an kapsama için uğraşmıyor ki, hali hazırda kurulu altyapılar var zaten. Eğer Avea A yerinde çekmiyorsa Turkcell'den kiralıyor, Turkcell yeri geliyor Avea'dan. Ortak baz yani. 4g çalışmaları başladığında sanıyorum baz dikmeler devam eder, yoksa tek tükler dışında kimse baz istasyonu dikmeye uğraşmıyor şu an.

Şu an, tarifeler ve cihaz kampanyaları ile müşteri toplamaya çalışıyorlar, zira he roperatörün kapsaması yüzde 99a ulaştı.

Bahsettiğin delikli kuyular ne demek anlamadım görselin varsa yardımcı olmaya çalışayım.

Ek olarak, bu konudaydı galiba, Ataşehir, mozaik çarşı civarında kapsama sorunu yaşanıyordu, sanıyorum yaklaşık üç aydır sitelerin önündeki elektrik direğindeki istasyonu görüyor herkes. Bu konuda söylenmişti orada sorun olduğu, buradan hallettik yani.

Bu da ayrı bir sevinç ve övgü konusu. (Ataşehir-İstanbul-mozaik çarşı ve çevresinde 3 adet istasyon bulunuyor. BURAKBEY durağında birisi, birisi teb anadolu lisesinin orada, birisi KAMELYA istikametinde bulunuyor.)

• Slm dostum iyidir eskisi kadar takip edemiyorum forumu ..evet Ataşehiri ben söylemiştim elinize sağlık ...bir bizim evin oraya hiçbirşey yapmadılar ...3g cok Zayıf ....2g bile ev içerisinde konuşma ses gidip geliyor ...serifali Tatlısu Mah elalmis cad berrak sitesi civarı bir kontrol ettirirmisin

• Bahsettigim yansıtıcılarin resmini çekip ilk fırsatta koyarım

Bölgeyi hatırlıyorum ancak inan yapacak hiçbir şey yok. Arz talep eşit değil pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Herhangi bir şarj probleminin olmadığını, bu bölümde "yüzlerce" kez konuştuk, "yüzlerce kez" tartıştık. Herhangi bir problem yok. Yani varda biz mi fark etmiyoruz, bize mi denk gelmiyor veya? Benim sim kartım telsim bu arada, eskinin eskisi yani. Ancak kart 3g bağlanıyor, olsaydı eskide olurdu değil mi canlar?

saygılar.

Hocam bunca insan yalan söylüyor olabilir mi?

• yamyamix Y kullanıcısına yanıt
    Ya benim kızdığım ne biliyor musun? Bu başlıkta, bundan hariç belki onlarca başlıkta konuştuğumuz bir konu, hani senelerdir konuşuyoruz biz, sonra bunların tümünden habersiz birisi geliyor, "bunca insan yalan mı söylüyor hebele hübele" diyor. Biz hatta bu başlıkta konuşup, Vodafone forumda konu açmıştık oradan yazmıştık bakalım ne cevap geliyor müşteri hizmetleri tarafından hesabı.

ASLA ama ASLA kimseye yalancı demedim, zaten bu konunun en geyiklisi sevimlican var, birçok arkadaş var, bugüne kadar onlara yalancı demiş miyim bir sor istersen mesaj at. Böyle suçlamalar hiç doğru değil.

Benim sorduğum soruyu bile okumamışsın, benimde aradığım bir cevap var, neden her telefonu etkilemiyor?

Ltüfen mesajları dikkatli okuyup öyle cevaplar yazalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Ya benim kızdığım ne biliyor musun? Bu başlıkta, bundan hariç belki onlarca başlıkta konuştuğumuz bir konu, hani senelerdir konuşuyoruz biz, sonra bunların tümünden habersiz birisi geliyor, "bunca insan yalan mı söylüyor hebele hübele" diyor. Biz hatta bu başlıkta konuşup, Vodafone forumda konu açmıştık oradan yazmıştık bakalım ne cevap geliyor müşteri hizmetleri tarafından hesabı.

ASLA ama ASLA kimseye yalancı demedim, zaten bu konunun en geyiklisi sevimlican var, birçok arkadaş var, bugüne kadar onlara yalancı demiş miyim bir sor istersen mesaj at. Böyle suçlamalar hiç doğru değil.

Benim sorduğum soruyu bile okumamışsın, benimde aradığım bir cevap var, neden her telefonu etkilemiyor?

Ltüfen mesajları dikkatli okuyup öyle cevaplar yazalım.

Tamam kızma :)
    Bak kardeşim bende neye uyuz oluyorum biliyor musun operatörleri babasının şirketi gibi savunanlara. Her telefon etkiliyor mu etkilemiyor mu bilemem ama eğer bu konu hakkında yüzlerce konu binlerce yorum varsa ve bunlar ola ola hala utanmadan vodafone kullananların şarjı yüzde 25 daha fazla gidiyor diyorlarsa bilerekte sallarım bilmeyerekte sallarım. Ben kibarca sana hocam diye hitap ederek bir şey yazıp karşılığında gergin bir cevap alırsam bunu bana yapılmış terbiyesizlik olarak anlarım. Vodafoneda aveada Turkcellde hiç birimizin babasının şirketi değil ben yanlış bir şey yazmış olsam bile sen o firmaların avukatı değilsin diyelim ki avukatısın o durumda bile bana gergin cevap atamazsın sadece kibarca uyarırsın bende eşek değilim anlar ona göre yorum yaparım bu son kibar mesajım bir dahaki sinirli mesajinda tepkim farklı olur. Ben senin çocuğun değilim arkadaşın değilim ona göre davran bu mesajim yönetime referans olsun bu son açıklayıcı kibar mesajım..

Benim zoruma giden ne biliyor musun? beni bilmeden tanımadan etmeden hakkımda hüküm verilmesinden nefret ediyorum. Beni tanıyan bir adama sorsan "senelerdir çekmeyen yerleri bildirdik, sorunumuz oldu mesaj attık, her sorunumuzu halletti, ataşehirde telefon çekmedi girişimde bulundu baz yapıldı" der.

kişisel merakımı gidermek için "neden her telefonda olmuyor" gibi bir soru soruyorum, sen bunda bir ima var zannedip "avukatlık zart zurt hebele hübele" diyorsun.

Benim hiçbir şeyi savunduğum yok. Banane kardeşim Vodafone'dan? Babamın mı değil, benim mi değil, Şarj az gidiyor diye senelerdir konuşuyoruz, bende konuyu epey ama epey araştırdım, teknik arkadaşlara sordum, bu konu hakkında yapılmış detaylı bir inceleme yok, sivil kuruluşların denemeleri dışında elde somut bir şeyde yok.

Ben ne savunacağım vodafone u, ben oradan ekmek yerken bile savunmadım, babamın şirketimi, bu konuda sevimlican bilir, yeri geldi beraber kötüledik, yeri geldi beraber yücelttik, ancak muamma olan bu konu oldu, şarj çok mu gidiyor az mı diye, bende bu tartışmalarda hep aynı soruyu sordum, neden her telefonu etkilemiyor diye.

Bunların hurafe olduğu kanısına ise kendim vardım. Zira benim sim kartım sizinkiler gibi vodafone değil, biraz eski kafayım kartımı yeniletmedim, telsim yazan sim kartımı kullanıyorum. Bu kartı değiştirmeye kıyamadım.

bu kartla, yeni vodafone sim kartların max. çıkabileceği voltaj aynı. Birisi daha fazla rehber kaydı yapabiliyor, birisi yapamıyor. Bu kartta 3g bağlantısı yapıyor, yeni sim kartlarda 3g bağlantısı yapabiliyor. Aralarında bariz hiçbir fark yok.

Ancak şu var ki, vodafone sim kartlarını birkaç firmaya ürettirdi, yani bu firmalardan birisi farklı bir şey kullanıyor sanıyorum ki, o sim kartlara denk gelenler böyle sorunlar yaşıyor, kararlı çalışmıyor yani.

Ey şu forumu senelerdir takip eden ahali, vodafone foruma yazdığımızda, hepimize tek tek "sim kartlarınızı değiştirin" demediler mi hep? hep aynı cevabı aldık öyle değil mi?

Çünkü dediğim gibi bu konuda detaylı bir çalışma yok ki birde sonucu olsun. Biz ne yapabiliriz peki, bildirimde bulunabiliriz ki yaptık, şikayet yazabiliriz ki yaptık.

Yeni vodafone 3g sim kartla benim telsim kartımı karşılaştırdım, yeni kart 128likti, sinyal değerleri aynı gözüküyor androidde, ancak hiçbir fark yok aralarında.

İKİ CİHAZDA SONY İDİ

Zaten yine hatırlarsınız, vodafone forumda yöneticiler sürekli cihazdandır, sim karttandır gibi cevaplar verdiler.

Ayrıca "benim şarjım yüzde25 daha fazla gidiyor" reklamı tamamen saçmalıktı, gereken cevabı Avea zaten verdi bize gerek kalmadan.

Ve son olarak, Vodafone baz istasyonlar değişim değerleri ile Turkcell veya Avea aynı değil.

Benim düşüncem bu sonuncusu, bu yüzden çok gidiyor gibi oluyor.

Benim telefonum android, gece bırakıyorum yüzde 70 sabah kalkıyorum yüzde 70.

bu son dediğime dayalı testler yapıp geri dönüş yapabilir misiniz?

Ben ilgili arkadaşlarıma yine iletirim, zaten herkes biliyor ki ben burada hep bizden yanaydım, firmayı ne savundum ne avukatlığını yaptım. Banane kardeşim vodafone dan turkcell den avea dan.

saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Aralık 2014; 23:12:21 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ha şöyle içten cevaplarla gel günlerce tartışalım.
    Bak ben avea kullanıyordum Turkcell'e geçtim her şey çok iyiydi Turkcell güzel bir kazık soktu bana
    ve hala çıkaramadım uğraşıyorum. Konusunu da açmıştım.http://forum.donanimhaber.com/m_99728336/tm.htm burada.
    Ama ne yalan söyleyeyim o kazığı yediğim halde bu vodafone ve avea öyle bir operatör ki ne yapacağı belli olmuyor.
    Vodafone faturalı bi tarife buldum geçmeye korkuyorum neden şarj problemi yüzünden neden bir çok konu açılmış burası olsun başka forumlar olsun
    fazla fatura yolluyorlar siz yatırın bir dahaki ay faturanızdan düşecektir falan filan. Yani sistem hala amatör.
    Aveayı zaten biliyorsun söylemeye gerek yok yani hala şu an Turkcell'den kazık yiyorum çünkü iyi çekiyor, interneti hızlı, kaliteli, müşteri hizmetleri adamakıllı.
    Öyle bir dandik ülkede yaşıyoruz ki bir tane yetkilide çıkıp demiyor ki kardeşim standartlar bunlar eğer bu standartlarda hizmet vereceksen buyur
    yoksa git köyde tarla sür demiyor. Eee ne oluyor olan bize oluyor. Ben ulaştırma bakanı olsam varya yemin ediyorum kök söktürürüm bu adamlara.

Turkcell eski operatör diyoruz ama aveanında bi 10 senelik geçmişi var vodafone'a bakıyorsun 2006dan beridir var 8 senedir heleki bir de geçmişi Telsim vardı
    ama Turkcell'in yanından geçemiyorlar. Diyeceğim o ki Allah bizlere acısın olan bize oluyor anasını satim..

• 2G'de konuşurken aynı sorunu bende yaşıyorum sesin kesik gelmesi ve parazitler çok oluyor. Sağolsun
    XpressMusic34 hocam çok ilgilendi. Vodafone merkezden bulunduğum bölgenin yatırım planlarında olmadığını söyledi. Birde benim dikkatimi çeken bir husus telefon sabit haldeyken bile toplam 5 tane baz istasyonuna bağlanıyor çok sık bir şekilde değişiyor. Bu ses sorunundan dolayı Aveaya geçtim sadece 2 bazdan sinyal alıyor devamlı bir değişim söz konusu değil ve ses kaliteside gayet güzel sadece kapalı mekanlarda çekim sorunu yaşıyorum. Vodafon bu sorunu düzeltse tekrar hattı taşıyacam.
    Öncelikle teşekkürler.

Bu bahsettiğin kazık mevzusu Turkcell'e has değil ki? Vodafone kazık atmıyor mu, tutturursa öyle bir atıyor ki. Avea da aynı, tutturduğuna güzel bir fatura hazırlıyorlar gerçekten. Avea'nın en büyük kazığı, "sen eskiden faturanı ödememişsin, şimdi faizliyle birlikte öde" demesiydi bir zamanlar.
    İşler böyle senin dediğin gibi. Yapacak pek bir şey yok.

@effect68

Dostum eğer Vodafone hat takııp, telefonun androidse, durum kısmından bazlar değişirken sinyal değerlerini atabilir misin? Değişimler arasındaki farklara bir bakalım mesafe bazında yani.

• Vodafone şarjım çabuk gidiyor diyenler için bir istek;

Telefonunuzu akşam kullanmadığınız vakit bir ss alın, şarj değeri gözüksün.
    Sabah uyanınca bir ss daha çekin bakalım şarjda bir değişiklik olacak mı?

Ek olarak, güç kullanımı kısmını ss almayı unutmayın, toplamda 3 ss olacak yani..
    Ben akşam yüzde 70de bırakıp sabah yüzde 70le alabiliyorum telefonumu. Yani şarjda herhangi bir sıkıntı yok.

Tabi bu testte telefondan telefona değişeceği için pek sağlıklı olmaz ama deneyelim yine dostlar.
  • Ataşehirde bahsettigin yerleri gezdim bugun ,bahsettigin yerler mozaik carsi cevresi sıkıntı kalmamış .Fakat kamelya carsi (eski tansaş ) ve cevresi sorun sürüyor. .Sokakta .3G yok veya 2-3 çekiyor ..Migros'un icinde 2g bile çekmiyor.En Zayıf haala vodafone

Ben yeniden bilgi veririm sağol. :) Bak bir üst mesajımda şarjım çabuk gidiyor diyenlerden bir şey rica ettim kimse yapmamış neden yapmadınız ki arkadaşlar? Bende merak ediyorum sizin kadar sorunun neyden kaynaklandığını.

Ben bugün yine denedim.

12.12.2014: 23:30 (telefonu kullanmayı bıraktım şarj %94)
    13:12:2014: 14:00 (telefonu kullanmaya başladım şarj %93)
    Güç kullanımı kısmından aldığım bilgi: (19dk walkman kitaplık güncelleştirmesi-telefon beklemesi)
  • Kamelya tarafindaki nerede Ben goremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

[size=3]bu türkiyeyi kapsadığında türkcell dünyayı kapsayacak haberi yok

Mehmet Emin Karamehmet'in yaptığı cambazlıklardan kendini kurtarabilirse belki..

Yapı Kredi ve Pamukbank birleşmesi esnasında TMSF bankalara el koyunca Mehmet Emin Karamehmet Turkcell'i kurtarabilmek için Rusya'dan Alfa Telecom ile ortaklık yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Ankara bahcelievler 7. Cad milli kutuphanenin bulundugu yolda sebeke problemi yasiyorum. Aniden cekim sifirlaniyor ve gorusme kesiliyor. Turkcell ve avea da boyle bur durum yok.

Bende daha komik bir durum oluyor;

Ortaköy'de oturuyorum. Telefonum Çamlıca tepesindeki baz istasyonundan sinyal alıyor. Elektrikler kesildiğinde 186'yı aradığımda Avrupa yakasındaki elektrik idaresine bağlanması gerekirken Anadolu yakasındakine bağlanıyor.

Diğer operatörlerde böyle bir olay olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

Vodafone da sonunda elektrik direklerine yogun bir sekilde yeni istasyonlar kurmaya başladı...istanbul Anadolu yakasında Bağdat caddesinin goztepe ile kızıltoprak arasına ve sahil yoluna birçok direğe 2g ve 3g antenli yeni bazlar kuruldu ve devreye alındı...

Avrupa yakasında da Ortaköy, Levent, Ulus, Bebek ve Etiler civarında da elektrik direklerine kurulan baz istasyonları var.

Emirgan, İstinye, Yeniköy, Tarabya, Sarıyer, Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy Ortaköy gibi sahilde oturuyorsan telefonun mutlaka Anadolu yakasındaki baz istasyonundan çekiyordur.
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.