Kablonet çok problem çıkarıyor internet kesintileri ile sizce aynı altyapı ile vodafone nete geçsem memnun kalır mıyım yoksa aynı problemleri yaşar mıyım arkadaşlar bunları tecrübe den biri var mıdır veya yardımcı olabielcek |
🔴 Vodafone Net FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP 🔴 (255. sayfa)
-
-
Bugun baglattim kablonet alt yapisindayim. Wifi da 48 mbit gordu ping 12 Vodafone Fiber 50mbit sinirsiz tarifesindeyim. Sifir modem getirdiler. Haftasonu kesintiler filan olmazsa Oris Telekom'un Vdsl'ni iptal ettireceğim. Size hafta basinda yazacagim ama siz siz olun Google da "Turkiyenin Internet haritasi" web sitesine girin etrafinizda en cok hangi operator var hangi alt yapilar var cevrenizdekilerin yorumu ne bakip ona gore karar verin. Burda ben istanbul un bir yerindeyim siz belki baska bir yerdesiniz ve yaniltici oluyor. Benim etrafimdaki kullanilicar membundu acikcasi bugun gun boyu sorun da yasanmadi. Yine de size yazarim Pazartesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakında taahhütüm bitmek üzere. Vodafone net 16 mpbs sınırsız adsl tafifesini 59 tl ye kullanıyorum. (2 senedir 54tl-59 tl) bugün yine arandım 0850 542 9546 no lu hattan. 69.90 tlye 16 mpbs kotasız önerdiler yine kabul etmedim. Vdsl e geçicem çünkü. Vdsl 50 mpbs tarifesine. Onun fiyatı da 99.90 tl, artı modem 7.90 tl imiş. (Boş port var 80mpbs e kadar destekliyor altyapı.) Dedim internette vodafone sitesinde ilk 6 ay indirimli sizin söyledğinizden daha iyi. Nasıl kampanyalı fiyat bu. Orda kurulum ücreti varmış. Yok yazmıyor, ücretsiz yazıyor hatta dediğimde bağlantı ücreti alıyorlar dedi. Yani saçma bir görüşme geçti. Bundan daha ucuza bulamazsınız falan diyor :)
E devlet ten taahhütün bitimine bikaç gün kala iptal ettircem. Turk telekom altyapısından önerisi olan varmı. 80 90 tl civarı 35-50mpbs lik tarife. Baktıklarım arasında turknet iyi duruyor gibi.
3 gün önce geçtim bende vodafone net`e herşey yolunda sayılır aslında 100-110 mbs down alıyorum kablolu bağlantılarda fakat... Kablosuz bağlantılarda 30u geçmiyor. Verdikleri modemden(huawei hg255s) kaynaklandığını düşünüyorum. hali hazırda şu modeme sahibim https://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5760-300mbps-1300mbps-vdsl2fiber-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html . yarın bu modemi deniyeceğim fakat ilk defa fiber kullanıyorum.
şurdaki bilgileri girmem yeterli sanırsam. şifreyi bilmiyorum fakat galiba vodafone :)
-
e-Devlet üzerinden abonelik iptali yapılabiliyor. Ancak 3 gün sonra arayıp e-Devlet'ten dilekçeniz gelmedi sistemde yok denilip e-Devlet başvurunuz yani fesih başvurunuz iptal ediliyor. Yeni yöntem bu. Süreç sürünceme de bırakılıyor. Ne yaparsanız yapın ne derseniz deyin e-Devlet başvurunuz kabul edilmiyor ve fatura ödemeye devam ediyorsunuz. İlgili Kanun, Yönetmelik ve BTİK Kararları uyarınca e-Devlet üzerinden yaptığınız başvurunuz sonucunda 7 gün içinde aboneliğinizin iptal edilmesi gerekiyor. Ayrıca bütün belgeler e-Devlet tarafından onlara iletiliyor. Sizin yapmanız gereken şey sadece e-Devlet üzerinden fesih başvurunuzu tamamlamak, o andan sonra her bilgi ve dilekçe mevzuat gereğince otomatik iletiyor. Ancak sizi müşteri hizmetlerinden aradıklarında dilekçeniz gelmedi diyorlar, siz bu saatten sonra ne derseniz deyin onlar sizinle görüşme yaptık diye fesih başvurunuzu iptal ediyorlar. 3. başvurumu yaptım e devletten bekliyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sloopycanE devlet ten taahhütün bitimine bikaç gün kala iptal ettircem. Turk telekom altyapısından önerisi olan varmı. 80 90 tl civarı 35-50mpbs lik tarife. Baktıklarım arasında turknet iyi duruyor gibi.
Merhaba,
Netspeed faicasından sonra TBTNET Geçiş Yaptım... 35mb vdsl 64.90-TL. 15 gündür kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım... Alt yapım 95 mb vdsl destekliyor...
-
Bıktım bunlardan bıktım.Allah bildiği gibi yapsın bunları.Verecekleri interneti alsın tepe tepe kullansınlar. 100mbit paketini kullanıyorum.Hızından da memnunun ama ping yerlerde.Her yardım isteğimde hep aynı cevaplar. Onu da geçtim neyse dedim. Vodafone yanımda uygulamasını kullanıyordum onun içine ettiler kullanılmaz hale getirdiler. Faturaları jetfaturadan ödüyordum. 2 -3 ay öncesine kadar rahat rahat öderken bir anda orası da bozuldu.Aradım söyledim, böyle bir sıkıntı yok diyo.Allah sizin ... yalan mı söylüyom lan. Telefon üzerinden ödüyordum 2 ay ödedim oranın da içine ettiler. Her şeyi giriyom, ödemeyi onaylamak için 1 e basın diyor basıyorum , eksik veya hatalı tuşlama yaptınız diyo. Bu kadar da olmaz arkadaş ya.Sorunu arayıp iletsem de internet üzerinden iletsem de cevaplar hep aynı.
Btk üzerinden yapılan şikayetler de bir işe yaramıyor. Ordan şikayet ediyorum, şikayeti normal vodafone aynı şekilde cevaplıyor.
Adamlara en son 24 aylık taahhütüm var 12 ayı geçince cayma bedeli ödemeden iptal etme hakkım varmış diyorum iptal edecem diyorum. Cevabı vodafone veriyor. Tekrar yazıyom BTK ya ben soruyu size sordum diyorum.Cevabı yine vodafone yine aynı şekilde cevap veriyor. İllallah ettim illallah
-
istanbul pendik güllübağlar mahallesinde herhangi bir alt yapı çalışması varmı?
-
Merhabalar, 50 Mbit Turksat alt yapısıyla Vodafone Evde internet hizmeti kullanıyorum. İstanbul Maltepe bölgesinde oturuyorum. Kartal bölge tarındaki takım lideri tüm basvuru sürecimi yönetti. Sıfır modem takıldı. Kurulum sonrasında da en az 2 kere memnun olup olmadığım konusunda arandım. şu an 12 Ping ve 48mbit hıza yakın bir download hızım var. Bilgisayardan dosya indirirken yavaşlama oluyor, o sırada abone olduğum Netfliks 4k da ara ara donabiliyor ama download bitince sorun yok. Hafta içi konsolum geldiğinde NAT Tipine de bakacağım CGN nat havuzunda değilsem ve NAT Sıkı hatası almazsam benim için gayet mükemmel olacak. Supersport'a verdiğim 17 TL üyelik(Vodafone net içinde zaten izleyeceğim kanallar olduğu için) ve Sabit ip için ödeyeceğim 9 TL lik bedelden de kurtulmuş olacağım.
Genel olarak memnunum kampanyanın ilk altı ayı da yarı fiyatına kullanacağım. Tavsiyem müşteri hizmetleri genel numarası yerine bölgenize yakın olan bir Takım lideri ile görüşün böylelikle arıza vs konularında da daha hızlı ilerleyebiliyorsunuz.
-
8 gün önce Superonline taahhüdüm bitince Vodafone fiber uydunet altyapılı 24mbps hızında internet bağlattık.
Böyle bir şey görmedim hocam. Günde minimum 5 kere internet kopuyor. İşin kötüsü sağ altta simgelerde internet var gözüküyor. Görüntüde tamamen sorunsuz görünüyor. "Sorun gider" diyorum sorun bulamıyor. Hiçbir şey anlamadım.
Şu anda bu postu telefonumun hotspotuna bağlı olarak atıyorum; çünkü yine kopuk!
Lütfen yardım edin. 14 gün tüketici hakları kapsamında iade etmem lazım bunu ama 2 yıllık taahhüdüm var :(
-
1 aydır ping sorunları yüzünden canımdan bezdim. Büyük ihtimal cgn havuzuna düştük. 100 ile başlayan ipler geliyor sürekli. müşteri hizmetleri bi numaradan anlamıyor . gelen görevli elindeki telefonu bağlayıp hız testi yapıp bişey yok diyip gitti. TTnet belasına şükür okuyacağım aklıma gelmezdi ama maalesef benim için böyle oldu. 24 ay taahhütlü almıştım acaba kapatayım desem ne kadar isterler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m,e,s -- 21 Kasım 2020; 19:19:14 > -
700 TL
Dostum sonuç ne oldu? Kaç günde iptal işlemi oldu? Ben dün başvurdum e devletten. Buarada zalımlar e devletten iptal için başvuru yaptığım anda internetimi kestiler. Daha arayan olmadı. Tbtnet ve turknet e baktım fiyatları iyi ama aktivasyon ücreti biraz fazla geldi. Birde modemle ilgili bişey yazmıyor veriyorlarmı veriyolarsa ücreti nedir bilmiyorum. Arayıp sormadım ben de.
Kadıköy / Feneryolu'nda yaşıyorum. Yaklaşık 3 yıldır Vodafone VDSL kullanıyordum. Taahhüdüm bitmişti ama 50 mbps için aylık 72,90 ödediğim için yeni bir taahhüt altına da girmemiştim.
Ekim ayı itibarıyla VDSL tarafında kesilme sorunları yaşamaya başlayınca daha iyi olabilir umuduyla Kablonet altyapılı Vodafone Fiber'in 50 mbps paketine geçtim.
Kesilme sorunları genel olarak bitti. Televizyonu ethernet kablosuyla bağladığım için de çok sıkıntı yaşamıyorum ama gönderdikleri Netmaster Infinity 401 modemin wifi performansı ne yazık ki facia. Vodafone sağ olsun düşünceli davranıp bu modemlerdeki bridge modunu uçurup kullanıcılara gönderiyor, bu yüzden router da kullanamıyorsunuz. Aşağıdaki hız testini yaparken modemle aramda net 3 adım var. İçerideki odalarda TP-link repeater olmasına rağmen eski Airties 5650 modemin kablosuz performansı yok. Bu hız arka odalarda %50-60 düşüyor.
Vodafone'u arayıp, kiralama ücretini ödemeye devam etsem ancak aynı modemin sıfırını da alsam ve MAC adresini kopyalayıp kullanıcı adı ve parola bilgilerini girsem, bunu kabul edip etmeyeceklerini sordum. Çağrı merkezindeki kişi "biz buna karışamayız, istiyorsanız yapın" dedi.
Elbette güvenmedim ve Netmaster'ı aradım: "Oradaki kişi bunun imkanısz olduğunu, Vodafone'un bu geçişi kabul etmediğini" söyledi. İstersem kablosuz AP kullanabilirmişim.
Sonuç olarak eğer Kablonet üzerinden Vodafone Fiber kullanacaksanız kablosuz bağlantılarda böyle bir dezavantajı olduğunu bilmeniz de fayda var. Aynı altyapıyı kullanan ve hatta aynı modemi gönderen diğer ISS'lerde bildiğim kadarıyla bridge modu açılabiliyor.
2.4 Ghz
5 Ghz
-
Üçüncü gün aradılar açamadım. Sonra 5. gün iki defa çaldırıp kapattılar ve 1-2 saat sonra başvurunuz gereği iptal işlemi gerçekleştirilmiş diye mesaj geldi. E-Devlet i kontrol ettiğimde açıklama kısmının boş olduğunu gördüm. Aynı gün akşam yine aradılar açtım neden kapatmak istiyorsunuz alternatifler felan saydılar. Bugün iptalle ilgili mesaj aldım siz neden arıyorsunuz deyince pardon iptal işlemi zaten gerçekleşmiş dedi telefonu kapattı. Arayanların sistemden haberi olmadığını anlamış oldum. Bence sorun e-imza cihazı ile başvuru yapmamdan kaynaklandı. E-imzalı dilekçemi ıslak imzası yok diye kabul etmediler yani. Tam bir fiyasko.
-
Beni de 5.gün aradılar. Aynen bana da şuan kullandığım adsl 16 mbps sınırsız için uygun fiyatlandırma teklif ettiler. Ben de 50 mbps vdsl e geçeceğimi söylediğimde altyapı kontrolü yaptıktan snr vdsl için fiyat verdi. Bende kabul ettim. İnternetimi açtılar ve 1 haftaya yeni modem kurulumu için gelinir dedi. 4gün oldu bakalım. Umarım birçok kişinin yaşadığı adsl den vdsl e geçiş sorunlarını yaşamam. Dediğin gibi sistemleri çok kötü. Birbirlerinden haberleri yok. Daha doğrusu kim ne için başvurmuş abonenin durumu ne gibi bilgileri yok. 2 gün önce arandım kampanyalı fiyat var diye. Vdsl için zaten başvurdum dedim. Sorsam başvurum ne durumda diye biliyorum bişey diyemeyecek. Beklemedeyiz...
Arkadaşlar istanbul anadolu maltepe ilçesi bölgesine bakan vodafone teknik servis ekibine nasıl ulaşabilirim. Bir vdsl modem verip kurulumu yapılacak 2 haftadır gelmediler. Arayan soran da yok. Müşteri hizmetleri, teknik ekip sizi arayıp randevu alacaklar diyor. Gidiyim ben alıyım bari yerlerinden kurulumu ben yaparım.
Bende vodafone net vdsl pakete geçtim.Modem kurulumu için nezaman geliyorlar acaba? Birde modemleri nekadar kaliteli?
-
modem kurulumuna gelmeleri için beklemeyin. eğer vdsl porta geçiş yapılmış ise vdsl uyumlu modem ayarlayıp kurulumunuzu kendiniz yapın derim. yoksa çok beklersiniz...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X