Şimdi Ara

Vodafone Spiga Test Masamızda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
17.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone'un 3G destekli el üstü bilgisayarı Spiga'yı sizler için test ettik. Erdi Özüağ'ın Spiga ile geçirdiği 1 hafta sonunda deneyimlerini aktardığı bu video'da Spiga'nın merak edilen bütün özelliklerine değiniyoruz.

[wvp=1490]

• bence çok kullanışsız,ben olsam dedikleri gibi akıllı telefon alırım.hiç olmazsa bir taşla iki kuş.Klavye koymuşlar bunda yazı yazmak uzmanlık ister gercekten,çok kullanışsız olmuşa benziyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcanery

bence çok kullanışsız,ben olsam dedikleri gibi akıllı telefon alırım.hiç olmazsa bir taşla iki kuş.Klavye koymuşlar bunda yazı yazmak uzmanlık ister gercekten,çok kullanışsız olmuşa benziyor..

merak etme apple yeni çıkaracagı alet ilgi çekiyorsa bu hayli ilgi çekecektir
  • ya mesut bey benim şimdi dediklerimi yanlış anlamayın bazen sitede diyorlarya reklam yapmayın ben reklam diye algılamıyorum sakın yanlış anlamayın ama bir ubuntu bir pardus veya linux dagıtımlarında ne için denenmiyor benim hoşuma gitti ama ben böyle küçük bilgisayarlarda ubuntuyu tercih ediyorum zaten oyun oynayamıyoruz oynanalarda belli o oynana oyunlarda ubuntuda bile var fazlasıyla bile : ) mesut bey ilgilenirseniz degişik işletim sistemlerinde denemenizdir
  • tasarım olarak çok kötü
  • Adam canavar ghibi makine yapmış halen eleştiri eleştiri..

SAGEME BRAVO, çok kibar ve karizmatik bir ürün
  • Çok saçma bir alet olmuş. Bu Neetbook-Akıllı telefon arası alet şeysini iPad kapamış oldu. Eminim ki yeni çıkacak olan hiçbir alet iPad den iyi olmayacak.
  • iPad'e taktık şimdi. iPad ile yatıp iPad ile kalkarız. iPad'i masanın üstüne koyup kullanın, yarım saat sonra kafanız ekrana düşer, boynunuz kopar.
  • @ Rockmania01

Merhaba,

Spiga GMA500 isimli entegre grafik yongasıyla geliyor. Şu an için bu yonganın Linux sürücüleri bulunmamakta. Yani Linux kurulması imkansız, ek olarak 8GB dahili kapasite nedeniyle Windows 7'de kuramıyorsunuz.

Yoksa Ubuntu bir yana Pardus kurup denemek isterdik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

iPad'e taktık şimdi. iPad ile yatıp iPad ile kalkarız. iPad'i masanın üstüne koyup kullanın, yarım saat sonra kafanız ekrana düşer, boynunuz kopar.

Kim dedi sana masaüstüne koyup kullan diye? Ayrıca bu aletin ekranı minicik buna bakmak için kafanı iyice ekrana sokman gerekir boynun asıl o zaman kopar
  • Öncelikle, testi gerçekleştirenlerin ve yayınlayanların ellerine dillerine sağlık.

Uzun zamandır bu alet aklımdaydı, gittiğim Vodafone bayilerinde bulunmayınca en azından böylesine bir testin videosunun yayınlanmasını bekliyordum. Mobil bağlantı ile uzak masaüstü bağlantısı yapılabilirliği ve etkin kullanılabilirliği benim için en büyük kriter.

Son 2-3 hafta aklıma ayrıca bir de HTC HD2 takılmıştı. Test videosundan HD2 de konması ve karşılaştırılıyor olması da benim için çok daha iyi oldu.

Sanırım Sagem çıkardığı bu yeni konsepte biraz daha iyileştirmeler gelmesi gerekiyor. İlk çıkan Asus Netbooklarla şimdikiler arasındaki fark geldi.

Kendi ihtiyacıma göre HD2 bir adım öne geçmiş oldu.
  • Yurt dışında bu cihaz UMİD M1 diye satışa sunuluyor 32 Gb olan versionları var ama fiyatlar çok fazla.
  • Vodafone Spiga Test Masamızda!
  • Türkiyeye bir ilk diye getirilen cihazda türkçe karakter yok olacak iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: facelesstr
    Türkiyeye bir ilk diye getirilen cihazda türkçe karakter yok olacak iş değil.

Video'da da bu konu altı izilmiş. Örnek de vermişler, mobil olan gazetecilerin kullanabileceği bir alet olup Türkçe karakter harflerin olamaması hayal kırıklığı olmuş.
  • iPad i gördükten sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

iPad i gördükten sonra

Harbiden ...
    Tuş takımı yerine yine bir dokunmatik ekran koyup ayni iPad'deki gibi sanal bir klavye olsaymış belki daha iyi olurdu.
  • bence cihaz harika tebrikler sagem ve vodafone.
  • ilk okullarda toplama, çarpma işlemlerinde birebir bi alet nede olsa o çağdaki çoçukların parmakları urune çok uygun

vasat bir cihaz kalınlık ve ekran olarak pek tatmin edici değil

çok eksileri var şahsen almam
  • ipad çıktı, alternatifleri de çıkacaktır, bu cihaza niyetlenenlerin biraz sabretmesi daha iyi olur.
    o yüzden fiyatı pahalı. bence cihaz geç de çıktı, ipad yetişti. netbooklar zaten var her fiyatta her tercihte.
    netbook bence daha tercih edilebilir bir ürün. fiyatı düşmezse elinde patlar sagem ve vodafone'un. satar ama beklenen derecede çok olmaz gibi.

3g destekliyor ama gprs edge desteklemiyormu, 3g şebekesini kaybedince bağlantı kopuyormuş, tekrar 3g destekli baz bulması gerekiyormuş, kötü olmuş.
    dokunmatik ekran üzerinden xp kullanmak da zor. arkadaşın dediği gibi, nedir bu windows hevesi anlamıyorum, küçücük ekranda.

mobilite açısından güzel ama alternatifleri çok...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.