Bilmem , bana pek öyle gelmiyor nedense Netice de Türk medyasını okuyoruz ve görüyoruz tarafsızlık veya doğru aktarma başarılarını ? Siyasetçileri dinlesek o taraf başka dünya Perdenin önünde size sunulanları satın alıyorsanız esad muhabbeti ortada Benim ilgimi çekmiyor |
Volkswagen, Almanya'da 30 bin kişiyi işten çıkarabilir (2. sayfa)
-
-
Türk medyasını ben de takip etmiyorum,yabancı kaynaklardan bu söylediklerimi doğrulayabilirsn.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rusya'ya ambargo var
Rusya Türkiye üzerinden makina alet edavat peşinde
Türkiye de fuarlarda Ruslar cirit atıyor , Türk firmalar Rusya da fuarlara katılıyor
Rus firmalar ya Türk aracı firmalar ile ya da serbest bölge vs lerde kurdukları firmalar ile Avrupa özellikle Almanya dan alamadığı teknolojik ürünleri Türkiye üzerinden tedarik etmeye çalışıyor
Biz de Alman firmaların temsilciliğini yapıyoruz bize de talepler geliyor , özellikle rusya ve iran üzerinden
Olur yani böyle şeyler , çokta büyütmeye gerek yok yarın öbür gün düzelir
sisi gelmiş çay içmiş gitmiş , ne olur yani siemens de bugün vermez yarın verir
-
Sen konuyu çok yanlış yerden ele alıyorsun ya, verdiğin örneklerinin hiç birinin güncel alman devletiyle alakası yok,
almanyayı savunmak için ta 1800lerde kurulmuş (ki konuyla hiç alakası yok) istanbul erkek gibi bir örnek vermek zorunda kalman bile gösterge alman devletinin düşmanlığı için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 21 Eylül 2024; 21:37:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
niye zorunda kalayım ki ? vermedim say
her şeyin alakası var
düşmanlık falan bunlar iddialı laflar gerek yok
yarın gelir çay içerler , sen gider çay içersin
var bunlar hayatta , yaşayarak görüyoruz
büyüttüğünüz abarttığınız gibi değil
-
Sanki konu 2 ülke değil de 2 bakkal dükkanı gibi bahsetmişsin, gerek milyarlarca dolarlık gerekse savunmayla alakalı işler bunlar, benim o devlete nefretim var sen alman devletiyle çay içerek çöz sorunları
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
alamanya da ehonomi çoh götü yegenim iyi ki Türkiye de yaşıyorsun cennet cennet ahhh ah mecbur düzeni gurmuşuz yohsa bi dakka durmaz tez döneriz vatanımıza
-
Sakin ol ve nefretinin bir önemi olmadığını anla
3 milyondan fazla Türk büyük bir zevk ile alman pasaportu taşıyor
Bugün imkanı bulan gençlerin muhtemelen %117 si anında uçar gider
Almanca eğitim veren liselerin taban puanları nereden nereye gelmiş araştır , millet çocuğu girsin diye dünyaları döküyor
Türkiye de çok sayıda alman firmasının fabrikasında Türk çalışanlar çalışıp para kazanıyor , Almanya ya para kazandırıyor
Bir çok Türk sanayi firması alman müşterilerine ürün üretip gönderiyor
Sen iste veya isteme , alman devleti ile çay içerek sorunları pekala çözersin
Veya çözerler sende nefretinle kalırsın
Bak sisi ile esad ile sorunlar nasıl çözülüyor ?
Alman devleti ile de çözersin hiç bir şey olmaz
Bu yazdıklarım doğru mu değil mi ?
Cevabın evet ise , boşa yaygara yaptığınızı kabul etmelisiniz
Hayır ise benim diyecek bir sözüm yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Neyse ABD emriyle uygulanan alman ambargosunu kabul ettiğine göre benim açımdan tartışmanın devamını getirmeye gerek yok:)
Katil sisiden dostum sisiye dönmekle
Bir projeyi akamete uğratmak da farklı şeyler
Birisi siyasi beceriksizlik
Öteki sabotaj.
Kimin emriyle olacaktı ?
Tabiki ABD nin emri ile hareket edecek Almanya
Ben kabule etsem ne olur etmesem ne olur ?
Neyi değiştirir ?
ABD olmasa komünist Rusya Berlin’den geçip Ren nehrine kadar giderdi
Hangi Rusya ? Opel’in fabrikasının musluklarını bile alıp Rusya’ya götüren Rusya
Alman orduları bile teslim olmak için ABD tarafına kaçıyordu , bunlar realite ve senle ben o gün teslim olacak olsak ABD ye teslim olmak için …ümüzü yırtardık çünkü Rus’a esir düşenlerden 5000 i geri dönebildi
Kore aynı , ABD olmasa Çin’e meze olup gidecekti
İki ülkede kucağa oturmuş ve hallerinden gayet memnun gördüğüm kadarıyla
Sen farklı bir şey görüyormusun oradan ?
Romantik romantik ABD nin emri , yok sömürge altına girmeyi mi övüyorsun vs muhabbetlerine gireceksen hiç yazma inan gerek yok
Bak diğer arkadaşa da yazdım
Önce söylediklerim doğru mu yanlış mı ona cevap ver
Ben tespit adamıyım , gözlemlerim bakarım olanı söylerim
Almanya da kucağa oturmuş ve halinden memnun bir ülke , ABD verme derse vermez
İran’a fabrika açacaklardı trump 2 kelime etti açmadılar
Eee ?
senin ülkende Amerikan üsleri duruyor
Prizren de trumpın heykeli vardı parkta , bizim büyükelçiliğin ilerisinde
Sen mi kurtardın sırplardan Arnavutları ?
Belgrad’ı kim bombaladı ?
Sırp güçlerini Kosova’dan şu yoldan devam et diyip sıraya sokup kim çıkardı ?
Kosova kime minnet duyup ne derse ok der ?
Bu işler böyle işte ben ne görüyorsam onu söylerim
Ortada tartışılacak konu bile yok aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 21 Eylül 2024; 23:7:7 >
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159616188
Duruşumuz ne eksik ne fazla budur, sen sev almanları ama belirli bir zeka seviyesine gelmiş herkesin anlayacağı gibi birisi sevmek onun da seni seveceği anlamına gelmez,
alman devleti Türkiyeden nefret ediyor bunu kafana sokamadık bir türlü, görmek istemeyen veya konuyla hiç alakası olmadığını belirtmeme rağmen çarpıtan sensin
biz de onlar bizden nefret ettiği için nefret ediyoruz bu kavgayı ben başlatmadım, git pkknın en büyük avrupa yapılanmasına izin verildiği alman yönetimine söyle bakalım çay içip sizinle sorunları çözelim diye,
bir daha da konuyla hiç alakası olmayan kendi ekonomik kararları için ülkeden nereye olursa olsun kaçacak gençleri, 70lerde para kazanmak için giden gariban gurbetçileri veya 1800lü liseyi örnek verip durma vallahi çok basit bunun konuyla alakası olmadığı ya
almanyayla ekonomik zoraki birliktelik olan bazı alanlar var doğru bunu kabul ediyorum ama mümkün olduğunca azaltılmalı, alternatif bulunup terk edilmeli
bunlar benim kendi ideolojimde yapılması gerekenler sen alman sevmeye devam et, ben nefret etmeye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 21 Eylül 2024; 23:20:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
O ülkenin pasaportunu taşıyıp buraya gelmeyin , ajanmısınız ne haltsınız siz denilmeli mi gurbetçilere mesela ?
Valla bana diyorsun da her şeyi birbirine karıştıran sensin
Ne sevicem almanı ? Olanları yazmak , gerçekleşen şeyleri var olan kapı gibi gerçekleri yazınca alman mı seviyoruz ne alaka ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Düşünsene Almanya'sın,85 milyonluk dev bir ekonomisin
Koca Avrupa Birliğinin liderisin
Ve 60 senedir ABD ne derse onu yapıyorsun,ABD savaş istiyor diye savaşa sokuyorsun ülkeyi, malını satamıyorsun
resesyona giriyor ekonomi falan
Ben Alman olsam rahatsız olurum:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Eylül 2024; 2:30:34 >
Bu bi bakış açısı
Şöyle bir durumda var
Düşünsene …
Türkiye’sin , 90 milyonluk bölgedeki en güçlü devletlerdensin , Osmanlı’nın devamı dev gibi bir ülkesin , bulunduğun coğrafyada en güçlü olduğunu iddia ediyorsun ki öylesin
Savunma sanyiinde son yıllarda sıçrama yapmışsın
Herkesin sustuğu yerde İsrail’e gider yapıyorsun
Müslüman dünyasının en öndeki devleti konumundasın
Balkanlardan kuzey Afrika’ya orta Asya’dan Ortadoğu’ya her masada varsın
Gel gelelim ülke güçlendikçe halk fakirleşti
Koca Türkiye cumhuriyeti arabasına çakar takıp emniyet şeridinde kendi halkını taciz edenlerle bile baş edemiyor veya etmiyor
Ülkeye giren kaçak göçmenleri geçtim , artık açık açık çıkmaya çalışanları yakalamak ile övünüyorsun
Gençlerinin tamamı fırsatı bulsa arkasına bakmayacak
50 bin usd gelir ile peynire ete süte ülkeler atıyorum 200 lira verirken 15 bin usd gelirle 300 lira veriyorsun
Emekli maaşı olmuş 12-13 bin tl yaşlı nüfusuna çocukları destek vermek zorunda , kışın kombisin de 10 bin liralık masraf çıksa ödeyemez
En iyi üniv çıkan en iyi mühendisin işe girse 1 aylık maaşıyla telefon alamaz
Vs vs vs vs
Türküm ve rahatsızım dese biri ne diyebileceksin ?
Senin dediğin gibi alman olsam rahatsız olurum vs ile olmuyor bu işler
Son gittiğim de vatandaşı olan da gaza avusturyalıdan fazla ödediği için şikayetçiydi
O yaşa kadar yediği kaymakları sorsan boş boş bakar o ayrı
Dünya da bir şekilde geçmişten günümüze bir şeyler olmuş ve bir şeyler bugünkü haliyle şekillenmiş
Herkes kendi kumarını oynuyor
Öyle ABD nin kucağında Almanya demek bize bir şey kazandırmaz kazandırmıyor
-
Bizim durumumuz kötü yönetilmekten,devlet adamı yetiştirememekten, sağcısı solcusu sürekli kandırılmaktan
Almanya'nın böyle bir derdi de yok:)
Yani ?
Alman halkı karlı çıktı , Türk halkı zararlı
Doğru mu anladım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 22 Eylül 2024; 9:1:51 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almanya tam gaz savaşa sürüklendi
En güçlü tarafı olan imalat sanayi ve Ekonomisi resesyona girdi
Savunma sanayisinin durumu rezalet
Lideri olduğu Avrupa Birliği kendi değerleri üzerinden dağılma tehlikesi ile karşı karşıya
ABD nin uydusu olmak, ABD dışında efendi kabul etmemek, bağımsız politika geliştirmemek ABD nin çin ve Rusya karşısındaki acziyetinin doğrudan doğruya Almanya'ya sıçramasına sebep oluyor
Almanya'nın kucağa oturmasının rahatlığını 1 nesil yaşadı
Kucaktan kalkamamasinin rahatsızlığını en az 2 nesil yaşayacak.
Türk halkı yöneticilerinin hataları yüzünden ABD nin boyunduruğunda krizden krize sürüklendi
En son ABD eliyle girdiğimiz Suriye politikasının başımıza getirdikleri ortada,ama bir noktadan dönüldü,bu sevindirici.
Şuan Türkiye konum olarak haklı durumda, batıya madem müttefikiz o zaman ambargo koymayın diyor
Doğuya Batı'nın uşağı değiliz artık diyor, bunlar olumlu gelişmeler
Fakat yönetim kötü,işin daha da kötüsü iyi yöneteceği söylenen adam muhalif kesime tarihi bir kazık attı,ben forumda olsun dışarıda olsun etrafımdakileri çok uyardım, yapmayın oy vermeyin rezil olursunuz dedim,akpli ilan ettiler,şuan hepsi ellerim kırılsa oy vermeseydim diyor:)
gelecekte bu yönetimin karşısına kim çıkacak o belli en azından ,tabi yine kesin konuşamıyoruz ama umut var
Almanya'da bu umut da yok kısa vadede
Türkiye ileriki dönemde doğru yönetilirse Almanya'nın yaşadığı bu risklerin çoğunu taşımıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En azından işçisini Kod-46 (Hırsızlık) diyerek tazminatsız işten çıkarmıyorlar…
Bana halkdan bahset
Muhtemelen sende halktan birisin ki burada yazıyorsun
Şöyle bi bakıyorumda sen de ben de başkalarıda sanki 5 çayında putin merkel falan takılmış da her şeyi çözmüş gibi yorum yapıyoruz
Ben neticeye bakıyorum
Baktığım zaman da ne kadar kucakta diye küçümsediğimiz ülke varsa ki bunu bende yaptım , halkının refah içinde yaşadığını görüyoruz
Bu bir realite olarak ortada duruyor
Biz adamlara satılmışsınız ABD izin vermeden çişe gidemezsiniz dedikçe adamların çoluk çocukları bolluk içerisinde yaşamaya devam etti
Acaba bu adamlar kucakta değil mi ?
Suriye muhalefeti Türkiye’nin kucağında mı ?
Libya da Türkiye’nin destekledikleri Türkiye’nin kucağında mı ?
Vs
Bu lafları böyle işin merkezindeymiş gibi her bir haltı biliyormuş gibi söyleyip duruyoruz da
Asıl fotoğraf olan sokaklara , eğitime , güvenliğe , refah seviyesine yani işin asıl merkezinde olduğumuz konular da niye ahkam kesmiyoruz ? Uzmanlık alanımız sokaklar eğitim , refah vs
Bana biraz hayal aleminde yaşıyoruz gibi geliyor
-
Alman halkı refah içerisinde yaşamayı kendisi seçti
Az tüketim çok üretim
çok çalışmak az tüketmek bilinçli yaşamak
köyden indim şehire dememek, toprağını iki film seyredip bırakmamak
Devlet kadrolarını yan gel yat Osman olarak görmemek
Benim hırsızım iyi dememek, kandırılmamak:)
Yerli ürününe hakaret etmemek,bekle dövlet yapar dememek
Onlarca sebep sayarım,yani alman halkına o refahı veren salt ABD nin uydusu olmak değil, ülke sevgisi,milliyetçilik,seviyeleri:)
Suriye muhalefetini kucağımıza Almanya'yı kucağına oturtan ABD oturttu,
Ülkeye demokrasi getirecek 6li masanızın abdyle ilgili sevgi dolu cümlelerini buraya yazmayayım, akpliler gibi kandırıldık diyorsunuz sonra
Libya'daki desteklenen şey ülkenin meşru hükümeti:)
Herşeyi ABD yapmadı özetle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Eylül 2024; 10:58:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X