Şimdi Ara

Volkswagen, Almanya'da 30 bin kişiyi işten çıkarabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilmem , bana pek öyle gelmiyor nedense

Netice de Türk medyasını okuyoruz ve görüyoruz tarafsızlık veya doğru aktarma başarılarını ?

Siyasetçileri dinlesek o taraf başka dünya

Perdenin önünde size sunulanları satın alıyorsanız esad muhabbeti ortada

Benim ilgimi çekmiyor

• werneke W kullanıcısına yanıt

Türk medyasını ben de takip etmiyorum,yabancı kaynaklardan bu söylediklerimi doğrulayabilirsn.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Rusya'ya ambargo var

Rusya Türkiye üzerinden makina alet edavat peşinde

Türkiye de fuarlarda Ruslar cirit atıyor , Türk firmalar Rusya da fuarlara katılıyor

Rus firmalar ya Türk aracı firmalar ile ya da serbest bölge vs lerde kurdukları firmalar ile Avrupa özellikle Almanya dan alamadığı teknolojik ürünleri Türkiye üzerinden tedarik etmeye çalışıyor

Biz de Alman firmaların temsilciliğini yapıyoruz bize de talepler geliyor , özellikle rusya ve iran üzerinden

Olur yani böyle şeyler , çokta büyütmeye gerek yok yarın öbür gün düzelir

sisi gelmiş çay içmiş gitmiş , ne olur yani siemens de bugün vermez yarın verir

Sen konuyu çok yanlış yerden ele alıyorsun ya, verdiğin örneklerinin hiç birinin güncel alman devletiyle alakası yok,
    almanyayı savunmak için ta 1800lerde kurulmuş (ki konuyla hiç alakası yok) istanbul erkek gibi bir örnek vermek zorunda kalman bile gösterge alman devletinin düşmanlığı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 21 Eylül 2024; 21:37:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serdengeçti00 S kullanıcısına yanıt

niye zorunda kalayım ki ? vermedim say

her şeyin alakası var

düşmanlık falan bunlar iddialı laflar gerek yok

yarın gelir çay içerler , sen gider çay içersin

var bunlar hayatta , yaşayarak görüyoruz

büyüttüğünüz abarttığınız gibi değil

Sanki konu 2 ülke değil de 2 bakkal dükkanı gibi bahsetmişsin, gerek milyarlarca dolarlık gerekse savunmayla alakalı işler bunlar, benim o devlete nefretim var sen alman devletiyle çay içerek çöz sorunları

• alamanya da ehonomi çoh götü yegenim iyi ki Türkiye de yaşıyorsun cennet cennet ahhh ah mecbur düzeni gurmuşuz yohsa bi dakka durmaz tez döneriz vatanımıza

Sakin ol ve nefretinin bir önemi olmadığını anla
    3 milyondan fazla Türk büyük bir zevk ile alman pasaportu taşıyor
    Bugün imkanı bulan gençlerin muhtemelen %117 si anında uçar gider
    Almanca eğitim veren liselerin taban puanları nereden nereye gelmiş araştır , millet çocuğu girsin diye dünyaları döküyor
    Türkiye de çok sayıda alman firmasının fabrikasında Türk çalışanlar çalışıp para kazanıyor , Almanya ya para kazandırıyor
    Bir çok Türk sanayi firması alman müşterilerine ürün üretip gönderiyor

Sen iste veya isteme , alman devleti ile çay içerek sorunları pekala çözersin
    Veya çözerler sende nefretinle kalırsın
    Bak sisi ile esad ile sorunlar nasıl çözülüyor ?
    Alman devleti ile de çözersin hiç bir şey olmaz

Bu yazdıklarım doğru mu değil mi ?
    Cevabın evet ise , boşa yaygara yaptığınızı kabul etmelisiniz
    Hayır ise benim diyecek bir sözüm yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Neyse ABD emriyle uygulanan alman ambargosunu kabul ettiğine göre benim açımdan tartışmanın devamını getirmeye gerek yok:)

https://anlatilaninotesi.com.tr/20240912/rus-disisleri-batinin-engellemelerine-ragmen-akkuyu-ngsnin-zamaninda-hizmete-gireceginden-eminiz-1087931970.html

Katil sisiden dostum sisiye dönmekle

Bir projeyi akamete uğratmak da farklı şeyler

Birisi siyasi beceriksizlik

Öteki sabotaj.

Kimin emriyle olacaktı ?
    Tabiki ABD nin emri ile hareket edecek Almanya
    Ben kabule etsem ne olur etmesem ne olur ?
    Neyi değiştirir ?
    ABD olmasa komünist Rusya Berlin’den geçip Ren nehrine kadar giderdi
    Hangi Rusya ? Opel’in fabrikasının musluklarını bile alıp Rusya’ya götüren Rusya
    Alman orduları bile teslim olmak için ABD tarafına kaçıyordu , bunlar realite ve senle ben o gün teslim olacak olsak ABD ye teslim olmak için …ümüzü yırtardık çünkü Rus’a esir düşenlerden 5000 i geri dönebildi
    Kore aynı , ABD olmasa Çin’e meze olup gidecekti
    İki ülkede kucağa oturmuş ve hallerinden gayet memnun gördüğüm kadarıyla
    Sen farklı bir şey görüyormusun oradan ?
    Romantik romantik ABD nin emri , yok sömürge altına girmeyi mi övüyorsun vs muhabbetlerine gireceksen hiç yazma inan gerek yok
    Bak diğer arkadaşa da yazdım
    Önce söylediklerim doğru mu yanlış mı ona cevap ver

Ben tespit adamıyım , gözlemlerim bakarım olanı söylerim
    Almanya da kucağa oturmuş ve halinden memnun bir ülke , ABD verme derse vermez
    İran’a fabrika açacaklardı trump 2 kelime etti açmadılar

Eee ?
    senin ülkende Amerikan üsleri duruyor
    Prizren de trumpın heykeli vardı parkta , bizim büyükelçiliğin ilerisinde
    Sen mi kurtardın sırplardan Arnavutları ?
    Belgrad’ı kim bombaladı ?
    Sırp güçlerini Kosova’dan şu yoldan devam et diyip sıraya sokup kim çıkardı ?
    Kosova kime minnet duyup ne derse ok der ?
    Bu işler böyle işte ben ne görüyorsam onu söylerim

Ortada tartışılacak konu bile yok aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 21 Eylül 2024; 23:7:7 >

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159616188
    Duruşumuz ne eksik ne fazla budur, sen sev almanları ama belirli bir zeka seviyesine gelmiş herkesin anlayacağı gibi birisi sevmek onun da seni seveceği anlamına gelmez,
    alman devleti Türkiyeden nefret ediyor bunu kafana sokamadık bir türlü, görmek istemeyen veya konuyla hiç alakası olmadığını belirtmeme rağmen çarpıtan sensin
    biz de onlar bizden nefret ettiği için nefret ediyoruz bu kavgayı ben başlatmadım, git pkknın en büyük avrupa yapılanmasına izin verildiği alman yönetimine söyle bakalım çay içip sizinle sorunları çözelim diye,
    bir daha da konuyla hiç alakası olmayan kendi ekonomik kararları için ülkeden nereye olursa olsun kaçacak gençleri, 70lerde para kazanmak için giden gariban gurbetçileri veya 1800lü liseyi örnek verip durma vallahi çok basit bunun konuyla alakası olmadığı ya
    almanyayla ekonomik zoraki birliktelik olan bazı alanlar var doğru bunu kabul ediyorum ama mümkün olduğunca azaltılmalı, alternatif bulunup terk edilmeli
    bunlar benim kendi ideolojimde yapılması gerekenler sen alman sevmeye devam et, ben nefret etmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 21 Eylül 2024; 23:20:52 >

O ülkenin pasaportunu taşıyıp buraya gelmeyin , ajanmısınız ne haltsınız siz denilmeli mi gurbetçilere mesela ?
    Valla bana diyorsun da her şeyi birbirine karıştıran sensin
    Ne sevicem almanı ? Olanları yazmak , gerçekleşen şeyleri var olan kapı gibi gerçekleri yazınca alman mı seviyoruz ne alaka ?

• Düşünsene Almanya'sın,85 milyonluk dev bir ekonomisin
    Koca Avrupa Birliğinin liderisin
    Ve 60 senedir ABD ne derse onu yapıyorsun,ABD savaş istiyor diye savaşa sokuyorsun ülkeyi, malını satamıyorsun
    resesyona giriyor ekonomi falan
    Ben Alman olsam rahatsız olurum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Eylül 2024; 2:30:34 >
    Bu bi bakış açısı

Şöyle bir durumda var
    Düşünsene …
    Türkiye’sin , 90 milyonluk bölgedeki en güçlü devletlerdensin , Osmanlı’nın devamı dev gibi bir ülkesin , bulunduğun coğrafyada en güçlü olduğunu iddia ediyorsun ki öylesin
    Savunma sanyiinde son yıllarda sıçrama yapmışsın
    Herkesin sustuğu yerde İsrail’e gider yapıyorsun
    Müslüman dünyasının en öndeki devleti konumundasın
    Balkanlardan kuzey Afrika’ya orta Asya’dan Ortadoğu’ya her masada varsın

Gel gelelim ülke güçlendikçe halk fakirleşti
    Koca Türkiye cumhuriyeti arabasına çakar takıp emniyet şeridinde kendi halkını taciz edenlerle bile baş edemiyor veya etmiyor
    Ülkeye giren kaçak göçmenleri geçtim , artık açık açık çıkmaya çalışanları yakalamak ile övünüyorsun
    Gençlerinin tamamı fırsatı bulsa arkasına bakmayacak
    50 bin usd gelir ile peynire ete süte ülkeler atıyorum 200 lira verirken 15 bin usd gelirle 300 lira veriyorsun
    Emekli maaşı olmuş 12-13 bin tl yaşlı nüfusuna çocukları destek vermek zorunda , kışın kombisin de 10 bin liralık masraf çıksa ödeyemez
    En iyi üniv çıkan en iyi mühendisin işe girse 1 aylık maaşıyla telefon alamaz
    Vs vs vs vs

Türküm ve rahatsızım dese biri ne diyebileceksin ?

Senin dediğin gibi alman olsam rahatsız olurum vs ile olmuyor bu işler
    Son gittiğim de vatandaşı olan da gaza avusturyalıdan fazla ödediği için şikayetçiydi
    O yaşa kadar yediği kaymakları sorsan boş boş bakar o ayrı
    Dünya da bir şekilde geçmişten günümüze bir şeyler olmuş ve bir şeyler bugünkü haliyle şekillenmiş
    Herkes kendi kumarını oynuyor
    Öyle ABD nin kucağında Almanya demek bize bir şey kazandırmaz kazandırmıyor

• Bizim durumumuz kötü yönetilmekten,devlet adamı yetiştirememekten, sağcısı solcusu sürekli kandırılmaktan
    Almanya'nın böyle bir derdi de yok:)

Yani ?
    Alman halkı karlı çıktı , Türk halkı zararlı
    Doğru mu anladım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 22 Eylül 2024; 9:1:51 >

Almanya tam gaz savaşa sürüklendi

En güçlü tarafı olan imalat sanayi ve Ekonomisi resesyona girdi

Savunma sanayisinin durumu rezalet

Lideri olduğu Avrupa Birliği kendi değerleri üzerinden dağılma tehlikesi ile karşı karşıya

ABD nin uydusu olmak, ABD dışında efendi kabul etmemek, bağımsız politika geliştirmemek ABD nin çin ve Rusya karşısındaki acziyetinin doğrudan doğruya Almanya'ya sıçramasına sebep oluyor

Almanya'nın kucağa oturmasının rahatlığını 1 nesil yaşadı

Kucaktan kalkamamasinin rahatsızlığını en az 2 nesil yaşayacak.

Türk halkı yöneticilerinin hataları yüzünden ABD nin boyunduruğunda krizden krize sürüklendi

En son ABD eliyle girdiğimiz Suriye politikasının başımıza getirdikleri ortada,ama bir noktadan dönüldü,bu sevindirici.

Şuan Türkiye konum olarak haklı durumda, batıya madem müttefikiz o zaman ambargo koymayın diyor

Doğuya Batı'nın uşağı değiliz artık diyor, bunlar olumlu gelişmeler

Fakat yönetim kötü,işin daha da kötüsü iyi yöneteceği söylenen adam muhalif kesime tarihi bir kazık attı,ben forumda olsun dışarıda olsun etrafımdakileri çok uyardım, yapmayın oy vermeyin rezil olursunuz dedim,akpli ilan ettiler,şuan hepsi ellerim kırılsa oy vermeseydim diyor:)

gelecekte bu yönetimin karşısına kim çıkacak o belli en azından ,tabi yine kesin konuşamıyoruz ama umut var

Almanya'da bu umut da yok kısa vadede

Türkiye ileriki dönemde doğru yönetilirse Almanya'nın yaşadığı bu risklerin çoğunu taşımıyor.

• En azından işçisini Kod-46 (Hırsızlık) diyerek tazminatsız işten çıkarmıyorlar…

Bana halkdan bahset
    Muhtemelen sende halktan birisin ki burada yazıyorsun

Şöyle bi bakıyorumda sen de ben de başkalarıda sanki 5 çayında putin merkel falan takılmış da her şeyi çözmüş gibi yorum yapıyoruz

Ben neticeye bakıyorum
    Baktığım zaman da ne kadar kucakta diye küçümsediğimiz ülke varsa ki bunu bende yaptım , halkının refah içinde yaşadığını görüyoruz
    Bu bir realite olarak ortada duruyor
    Biz adamlara satılmışsınız ABD izin vermeden çişe gidemezsiniz dedikçe adamların çoluk çocukları bolluk içerisinde yaşamaya devam etti

Acaba bu adamlar kucakta değil mi ?
    Suriye muhalefeti Türkiye’nin kucağında mı ?
    Libya da Türkiye’nin destekledikleri Türkiye’nin kucağında mı ?
    Vs

Bu lafları böyle işin merkezindeymiş gibi her bir haltı biliyormuş gibi söyleyip duruyoruz da
    Asıl fotoğraf olan sokaklara , eğitime , güvenliğe , refah seviyesine yani işin asıl merkezinde olduğumuz konular da niye ahkam kesmiyoruz ? Uzmanlık alanımız sokaklar eğitim , refah vs

Bana biraz hayal aleminde yaşıyoruz gibi geliyor

• Alman halkı refah içerisinde yaşamayı kendisi seçti
    Az tüketim çok üretim
    çok çalışmak az tüketmek bilinçli yaşamak
    köyden indim şehire dememek, toprağını iki film seyredip bırakmamak
    Devlet kadrolarını yan gel yat Osman olarak görmemek
    Benim hırsızım iyi dememek, kandırılmamak:)
    Yerli ürününe hakaret etmemek,bekle dövlet yapar dememek
    Onlarca sebep sayarım,yani alman halkına o refahı veren salt ABD nin uydusu olmak değil, ülke sevgisi,milliyetçilik,seviyeleri:)

Suriye muhalefetini kucağımıza Almanya'yı kucağına oturtan ABD oturttu,
    Ülkeye demokrasi getirecek 6li masanızın abdyle ilgili sevgi dolu cümlelerini buraya yazmayayım, akpliler gibi kandırıldık diyorsunuz sonra
    Libya'daki desteklenen şey ülkenin meşru hükümeti:)
    Herşeyi ABD yapmadı özetle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Eylül 2024; 10:58:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.