Şimdi Ara

Volkswagen'den yeni doğalgazlı araç: VW Polo TGI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zamanında çok araştırdım evde dolum yapmak için eğer kendi garajınız olan bir eviniz varsa bedavaya gezersiniz garaj katınıza tesisat yaptıracaksınız evinizin içindeki tesisattan. Basıncı düşük olduğu için yüksek basınç kompresör alacaksınız. 5-10 dk da doluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tgi motorlu araçlar uzun süredir satılıyor zaten almanya da.

www.volkswagen.de
    Modelle | Volkswagen Deutschland
    https://www.volkswagen.de/de/models.html

• Bir de elimizdeki verilerle hesap tutalım;
    - videoda pompada fiyat 109.9ct/kg olarak görünüyor. 1,1€ kilogramı.
    -araç 100km'de 3.4kg yakıyor. Yani 100km'de yaklaşık 3.8€
    - benzinli versiyona göre 2.000€ üzerinde fark var ve 70.000km'de amorti ediyormuş.
    - yakıt tutarı açısından benzinli versiyona göre %30 avantajlıymış.
    Şimdi hesap yapalım;
    Benzin sarfiyatı hariç 70.000km'deki CNG masrafı 2.660€, artı ilk alım maliyetiyle enflasyonsuz ortamda yaklaşık 5.000€ amorti edilmeli.
    5.000€x100km/70.000km= 7.14€/1.5€/lt = 4.76litre/100km benzin tüketen bir araçla kıyaslanmış.
    Hesap doğru. Polo 1.0 karma tüketim fabrika verisi 4.6litre/100km.
    Fakat, videoda benzine göre %30 avantajlı diyor. O zaman hesap tutmaz. Belki çeviri hatası vardır, bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 22 Mayıs 2019; 17:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20bin eurocuk. yahu bunlar da iyice uçtu ha...
  • Yoğuşmalı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlanlarda artık; Full+Full Doğalgazlı Polo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam gaz litre ile degil kg ile satiliyor bildigim kadariyla. Yani 0.60 Euro gazin Kg`i
    VW ne gore tuketim verileri

urban 4.4–4.1/extra-urban 2.9–2.7/combined 3.4–3.2

Alıntıları Göster
    Şöyleki doğalgaz sıvı halde saklanıp, taşınır . Sadece -50 derece olan ülkelerde gaz halinde saklanır.
    Ayrıca her basınç ve sıcaklık farkında doğalgazın kg mı değişir . Yani doğalgazı kg cinsinden satmak uyanıklık. Satan firma bunu en üst limitten satar ama aldigin aslında belkide o kadar değildir .

En sonda yazdığınız rakamları anlayamadım.
    Kg 0,60 değildir, doğalgaz Metreküp cinsinden satılır . Onun litreye çevrilmiş halini hesapladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deatless22 -- 23 Mayıs 2019; 9:37:55 >

• Türkiye'de doğalgazın metreküpü konutlara 1.40TL civarı veriliyor diye biliyorum. Yasada diyor ki; eğer doğalgaz otomobilde kullanılacaksa ÖTV artar, metreküpüne 0.70TL civarı vergi eklenir.
    Şimdi, bu aracın kilometredeki yakıt maliyetini hesaplayalım;
    1m³ doğalgaz 0.67kg ve otomobiller için bunun maliyeti 2.10TL/m³. Araç karma tüketimde 3.4kg/100km x 2.10TL/m³ / 0.67kg/m³ = 10.66TL/100km = 11 kuruş kilometrede yakar.
    Şu an için Türkiye şartlarında buna alternatif olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 23 Mayıs 2019; 11:3:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

Şöyleki doğalgaz sıvı halde saklanıp, taşınır . Sadece -50 derece olan ülkelerde gaz halinde saklanır.
    Ayrıca her basınç ve sıcaklık farkında doğalgazın kg mı değişir . Yani doğalgazı kg cinsinden satmak uyanıklık. Satan firma bunu en üst limitten satar ama aldigin aslında belkide o kadar değildir .

En sonda yazdığınız rakamları anlayamadım.
    Kg 0,60 değildir, doğalgaz Metreküp cinsinden satılır . Onun litreye çevrilmiş halini hesapladım.

Alıntıları Göster
    Hocam dogalgaz isi ile hacmi degisir yani dediginiz gibi bir litreye 1 kg da sigabilir 1 litreye 0.1 kg da sigabilir dogru basinc altinda.

VW kendisi kg/100km olarak vermis tuketim degerlerini katalogda. kgdan litre veya metrekupe gecmek icin hem sicaklik hem de basinci bilmek lazim.

Ayrica yuzde 40 daha karli oldugu soylenmis gazla kullanimin benzine gore. Sizin hesaba gore gaz daha zararli.

Hocam bunu googledan aldim fiyatlar /kg olarak verilmis
    country Last Changed Average Price
    Finland 4.2019 1.34 €/kg(Bio) 1.21 €/kg(CNG)
    France 9.2018 1.24 €/kg
    Germany 2.2018 H-1.08 €/kg L-0.95€/kg
    Great Britain 10.2017 0.78 €/kg

Almanya da kgmi 1.08 ve 0.95Euro arasi diyor. 1 diyelim kolay olsun. VW katalog verisi 3.4kg/100l. Yani 100kmde 3.4 Euro ediyor.

Hocam litre hesabi yapinca yanlis olmasinin sebebide arabada ompadaki kadar basincla durmuyor gaz. 91 litre gaz sadece 13 kg ediyor arabada. Ama pompada basinc altinda 13 kg gaz yaklasim 20 litre ediyor sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Bir de elimizdeki verilerle hesap tutalım;
    - videoda pompada fiyat 109.9ct/kg olarak görünüyor. 1,1€ kilogramı.
    -araç 100km'de 3.4kg yakıyor. Yani 100km'de yaklaşık 3.8€
    - benzinli versiyona göre 2.000€ üzerinde fark var ve 70.000km'de amorti ediyormuş.
    - yakıt tutarı açısından benzinli versiyona göre %30 avantajlıymış.
    Şimdi hesap yapalım;
    Benzin sarfiyatı hariç 70.000km'deki CNG masrafı 2.660€, artı ilk alım maliyetiyle enflasyonsuz ortamda yaklaşık 5.000€ amorti edilmeli.
    5.000€x100km/70.000km= 7.14€/1.5€/lt = 4.76litre/100km benzin tüketen bir araçla kıyaslanmış.
    Hesap doğru. Polo 1.0 karma tüketim fabrika verisi 4.6litre/100km.
    Fakat, videoda benzine göre %30 avantajlı diyor. O zaman hesap tutmaz. Belki çeviri hatası vardır, bilemiyorum.

• Polo TGI doğal gaz CNG tüketimi:kg/100 kmkentsel 4.4-4.1 / şehir dışı 2.9-2.7 / kombine 3.4-3.2; Co2 g/km emisyonları: 93-88; verimlilik sınıfı: A+

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.