Şimdi Ara

Volkswagen'den yeni doğalgazlı araç: VW Polo TGI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Düşük emisyon vadediyle Volkswagen'den hibrit ve elektriğe alternatif olarak değerlendirilen CNG versiyonlu Polo satışa sunuldu.

Emisyon: 93g/km
    Motor: 1.0 TSI
    Güç: 90 beygir
    Tank Kapasitesi: 91.5 litre
    Yakıt: CNG
    Menzil: 368 km [WLTP standartlarında ölçüm]

Bagaj tank nedeniyle 251 L.

Almanya Fiyatı: 20.550 Euro

Almanya'da fiyat farkını 70.000 km'de amorti edeceği belirtiliyor.

• Bizim forumda bilindiği üzere hep azınlıkta olana bir ilgi var hep bir övme var yükseltme var.

Ama açık açık söylüyorum CNG dediğiniz şey hiçbir şeye alternatif olamaz. Hele ki hibrit veya elektriğe hiç olamaz. Biliyorum sırf tartışma çıksın muhalif olayım, laf sokmaya çalışayım amaçlı alıntılayacaksınız. Dünya çapında 1.2 milyar binek araç var yani ticarisi falan da içinde. 1.2 milyar içinde 10-15 milyon doğal gazlı araç olunca vayyyyy çok çevreci olabilir. Ancak 1 milyar CNG li araç olsa inanın daha kötü olur.

Gelecekte fosilden üretilen hiçbir şeyin yeri yok ne kadar erken uyanırsanız o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 22 Mayıs 2019; 13:25:9 >
  • 1.0 motor ne ya onuda almazsın yaa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tank kapasitesi 91,5 lt
    menzil 368 km

• Yıllar önce denenmişti hüsran olmuştu. Biz ısıtıp ısıtıp konu tartışıyoruz adamlar ısıtıp ısıtıp eski başarısızlıkları tekrar deniyor..
  • Bu olay Almanyada tam 5-6 yıl önce tanıtılıp, çekilmiş bir video. Olayın üzerinden 5 yıl geçti ve çalışmalarda üzerine fazla bir birikim sağlanamadı. Yeni bir bilgi gibi paylaşılması bu zamanda ilginç olmuş.

• Yazik ya la şu arabaya bak birde fiyata bak neymiş almannn maliii allah kahretsin siziii dogalgazli olunca ne oluyoo.?? 91 lt ile 380 km nedir..eee alman mali olunca herşeyi hak ediyo tabii

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra vs Vw Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

Bu olay Almanyada tam 5-6 yıl önce tanıtılıp, çekilmiş bir video. Olayın üzerinden 5 yıl geçti ve çalışmalarda üzerine fazla bir birikim sağlanamadı. Yeni bir bilgi gibi paylaşılması bu zamanda ilginç olmuş.
    O dediğiniz aynı sistemin eski versiyonu, çeşitli geliştirmeler ve tank kapasitesi büyütülerek 1.0 TSI ile son hali verildi. Zaten videodaki yeni nesil Polo 2017 yılında tanıtıldı, 5 yıl önceye ait nasıl olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Tank kapasitesi 91,5 lt
    menzil 368 km

Bu konuyu bende anlamadım, birkaç kaynaktan daha teyitledim ama durum bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Tank kapasitesi 91,5 lt
    menzil 368 km

Bana da garip geldi. 100 kmde 25 litre mi yakıyor yani?
  • Volvo 20 yıl önce yapmıştı bunu. Yeni bir icat değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

O dediğiniz aynı sistemin eski versiyonu, çeşitli geliştirmeler ve tank kapasitesi büyütülerek 1.0 TSI ile son hali verildi. Zaten videodaki yeni nesil Polo 2017 yılında tanıtıldı, 5 yıl önceye ait nasıl olabilir?

Alıntıları Göster
    Tank kapasitesinden ziyade ben motor verimliliği ve gelişimi açısından herhangi bir gelişim görmüyorum. Hala aynı yerde sayıklıyor. Ben size biraz matematik ile açıklama yapayım.

Araç 91 litre ile 368 KM yol gidiyor.
    Yanı 100 km de 24 litre doğalgaz yakıyor, Almanyada doğal gazın litresi 0.60 euro 100 km de 15 Euro yakıt tüketiyor.
    Benzinin Almanyadaki litresi 1.6 Euro, yani 10 litre yakan bir benzinli araç ile aynı tüketime sahip.
    Emisyon dışında benzinden tasarruflu bir yanı görünmüyor. Çok geliştirilmesi gerekir. 1.0 benzinli araç kaç litre benzin yakıyor bi bakın isterseniz.

Edit; 1.0 Golf 99 g/km salınıma sahip iken, bu arac 93 g/km salınıma sahip. Emisyonda çok farklı sayılmaz. Tabi kalkıpta 3000 motor dizel ile karşılaştırma yapıyorsak iş değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deatless22 -- 22 Mayıs 2019; 16:10:7 >

• quote:

Tank kapasitesinden ziyade ben motor verimliliği ve gelişimi açısından herhangi bir gelişim görmüyorum. Hala aynı yerde sayıklıyor. Ben size biraz matematik ile açıklama yapayım.

Yanı 100 km de 24 litre doğalgaz yakıyor, Almanyada doğal gazın litresi 0.60 euro 100 km de 15 Euro yakıt tüketiyor.
    Benzinin Almanyadaki litresi 1.6 Euro, yani 10 litre yakan bir benzinli araç ile aynı tüketime sahip.
    Emisyon dışında benzinden tasarruflu bir yanı görünmüyor. Çok geliştirilmesi gerekir. 1.0 benzinli araç kaç litre benzin yakıyor bi bakın isterseniz.

Edit; 1.0 Golf 99 g/km salınıma sahip iken, bu arac 93 g/km salınıma sahip. Emisyonda çok farklı sayılmaz. Tabi kalkıpta 3000 motor dizel ile karşılaştırma yapıyorsak iş değişir.

Alıntıları Göster
    Üstadım videonun 5 yıl önce çekildiğini söylemişsiniz, düzeltmem onaydı. Ayrıca eski nesilde 1.4 TSI CNG'li bir ünite vardı, bu yeni bir sistem.

Alttaki özelliklerini bana söylemenize gerek yok, ucuz bir sistem falan demedim zaten ilk mesajda özellikler var. Tamamen AB'nin 2021 emisyon sınırlamalarına yönelik bir sistem, bende başka bir mantık göremiyorum.

• Zvjezdan kullanıcısına yanıt
    Pardon ben biraz karışık yazmışım, bu doğalgaz sistemi 5 yıl önce Almanlar tarafından piyasaya videolar ile sürüldü ve o günden bu güne bir gelişim göremiyorum ben demek istedim. O zamanlar TGImotor diye piyasaya sürdüler. Bugün 1.0 motora bunu uyguluyorlar. Pek bir farkı yok.

Bu video 5 yıllık tabiki değil, bu sistem 5 yıl öncesinin demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deatless22 -- 22 Mayıs 2019; 16:20:49 >
  • Tamamdır üstadım, şimdi anlaşıldı.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Patlayan tank'çılara gelsin bunlar. Volvo arabanın altını CNG tanklarıyla döşemiş. LPG'den daha yüksek basıncı var. Demek ki gerekli önlemleri alınca güvenlik zaafiyeti doğurmuyor, CNG bile.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam gaz litre ile degil kg ile satiliyor bildigim kadariyla. Yani 0.60 Euro gazin Kg`i
    VW ne gore tuketim verileri

urban 4.4–4.1/extra-urban 2.9–2.7/combined 3.4–3.2

• 100km'de 3.4kg doğalgaz yakıyormuş. LPG tankındaki 1litre LPG yaklaşık 0.6 kilogram, o zaman doğalgaz için de kabaca 100km'de 7 litre civarı yakması lazım. Bir karışıklık var, 24 litre olursa çok olur. !

• Almanya'da CNG kilogram fiyatı ortalama 1€ görünüyor, araç 100km'de 3.4€ yakıyorsa eğer muazzam bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 22 Mayıs 2019; 20:22:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.