Şimdi Ara

Volkswagen dsg şanzıman hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
17.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hadi burdaki adam bilmiyor yurtdışındaki adam da mı bilmiyor? Siz hangi gezegene ihraç ediyorsunuz da problemsiz çalışıyo bu meret? Sorunlu işte bu şanzıman so-run-lu. Kırpılabilecek her donanımı kırpıp Türkiye ye itelemesi de cabası. Servise gitsen zaten elinde vazelinsiz kazıkla bekliyor adam. Garanti falan hak getire zaten. Paranız fazla geliyorsa alın tabi size karışan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Her yatırımın başarıyla sonuçlanacağını kimse iddia edemez. Dsg çöptür veya türkiye ye arızalı dsg geliyor. Tamam sen almışın kullanıyorsun diye varsayalım, güle güle kullan arızasız da aç bir zahmet dgs sorunlarından ağlayan kullanıcıları oku . Popüler olmak için açmışın belliki konuyu da gülünecek yorumlar yapmışın kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

Her yatırımın başarıyla sonuçlanacağını kimse iddia edemez. Dsg çöptür veya türkiye ye arızalı dsg geliyor. Tamam sen almışın kullanıyorsun diye varsayalım, güle güle kullan arızasız da aç bir zahmet dgs sorunlarından ağlayan kullanıcıları oku . Popüler olmak için açmışın belliki konuyu da gülünecek yorumlar yapmışın kardeşim
    Üyelik tarihime bak popülerlik peşinde olup olmadığımı anlarsın az çok 2014 üyesi kardeş

Ya bu vw 10 yıldır aynı kasayı atıyor. Ne çağ atlaması :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi niyet garantisi dsg arizasini kapsiyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Merhaba,

DSGlerin üretimsel olarak kusurlu olduğu bir çok ülkede kabul görmüş. Bu nedenle garantileri uzatılmış hatta. Bahse konu bu kusur DQ200 denilen ve genellikle 2.0 altındaki araçlarda kullanılan, kuru kavrama denilen araçlarda vardır. Yurt dışında benim bildiğim artık kuru kavrama yerine DQ201 denilen yağlı modele geçtiler. Ancak bize itelemeye devam. Yurt dışındaki VAG grubu araçlara bakarsanız donanım olarak Türkiye'deki araçları bulamazsınız. A3ler bildiğiniz boş, en dolusu bile boş. Aksesuar olarak ekliyorsunuz, üretimden gelecek deniyor 9-10 ay daha sonra 1liraya verdiğiniz sipariş 10 lira oluyor. Onda bile navigasyon alamıyorsunuz. Şuan Audi'nin standartı ne yazık ki Peugeot'tan bile düşük. Burada Audi değil maalesef bu politikayı izleyenlerı sorgulamak gerekiyor.

Sorun detayı arayan "Known Issues" kısmına bakabilir
    <<http://www.tvsengineering.nl/en/gearbox/dsg/dq200.html >>
    Volkswagen dsg şanzıman hakkında

Arkadaşım ben 2009 da askere gittiğimde üyelik bilgilerimi unuttum 2010 dan sonra forumu kullanmadım uzun süre, sebebi de mali müşavirlik sınavlarım stajım bitirmem vardı. İşlerim normale dönünce başlamış olabilirim. Benim popüler olmak gibi bir düşüncem yok zaten konu senin popülerlik arayışın

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Sorunsuz birşey yoktur sonuçta mekanik şeyler bunlar
    Hocam çarpılırsın bak.
    DSG sorunsuzdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Bilmemenizi anlıyorum ama biliyormuş gibi konuşmanızı anlamıyorum. Size tavsiyem sakın otomatik araç almayin hele ki dsg kaçın direk.

Alıntıları Göster
    Frene basınca kavramayı ayırmıyor mu DSG?

• Foruma konu açmak isteyen alsın.

Ühüüü , DÖSÖGÖM PÖTLÖDÖ 1Ö.ÖÖÖ TÖLÖ MÖSRÖF VÖR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ManuelE alıp kullanınca bozulmuyormuş. Çok süper bir icat bu dsg.
    Dedemin 124ü var. 85 model ve bir kere otomatik vites arızası vermedi! Çünkü sürekli manuelde kullanıyor!
    Ayrıca çok bilinçli ve eğitimli birisi kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Steve jobs umu kastediyorsun? Eğer öyleyse o adam zekasıyla hepimizi katlar. Kimden bahsettiğine dikkat et.
    Siroccoya egzoz taktırıp yazılımıyla oynayıp bilmem ne yaparsan dsg de bozulur japonda
    O yüzden kendisi DSG araç kullanmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Corolla dünyanın en çok satan arabası. Vw ise Avrupa’nın.
    İkisi arasında fark var.

Kendini Ortalama bir Avrupalı olarak düşün. 3-4 bin Euro maaş alıyorsun. Esinde bir o kadar alıyor. Yanı ayda eline ortalama 7 bin Euro geçtiğini düşün. C segmenti bir aracı ikinizin toplam 4 aylık maaşı ile alıp 10 sene sıkıntısız bindiğini düşün. Ağır bakım vs yaptırmadan.

Tercihin corolla gibi ciddi derecede sağlam bir aracami yönelirsin yoksa yalitimi, görsel kalitesi, yol tutusu vs daha iyi olan bir araca mi?

Sunu unutma ikiside orta direğe hitap eden araclar. Fiyatları birbirine yakın olması gerekiyor ki rekabet edebilsinler. Yanı ya çok dayanıklı yapıp kullanımdan kisabilirsin yada normal bir saglamlikla yapıp kullanımı artirabilirsin.
    Dediğiniz koşullarda vag rakipsiz değil.
    Tek seçenek vag değil ki.
    BMW ya da Volvo düşünürüm, Lexus, infinity düşünürüm.
    Hatta Avrupa şartlarında hybrid gayet makul.

Ayrıca avrupada DSG garsntisi gayet iyi, beğenirsem neden almayayım? Marka fanatiği değilim.

• Konunun özeti DSG özel şanzıman, arızalı olanların sahipleri kullanmayı bilmiyor. Yav he he diyin geçin.
  • quote:

Arkadaşın haklı olduğu nokta otomatik şanzumanı kullanmayı cidden bilmiyoruz. Etrafımda birçok kişinin yaptığı hatalar ; araç ile geri manevra yaparken araç

daha durmadan pat diye d konumuna almak. Aynı şey normal giderken de araç daha durmadan r atılması suretiyle yapılıyor. Şahsen benim içim gidiyor. Şanzumandan

kart kurt ses geliyor. Bir diğer konu araç yokuşta ışıklarda bekliyoruz araçta 5 kişiyiz rahat 7 dakika bekledik d konumunda ayak frende bekliyor arkadaş.

Şanzuman koca aracı tutmaya çalışıyor sonra şanzumanı ele alınca yaygarayı patlatıyor. Otomatik otomobil alan insan D konumuna alacağım bir daha hiçbir şeye

karışmayacağım sanıyor.Kimse dsg sağlam demiyor. Ama vicdanlara sesleniyorum biz ne kadar masumuz ?
    Hocam siz kendinizi çok bilinçli sanıyorsunuz ama bunu üreten mühendislerde bunları düşünecek kadar da akıl var merak etmeyin,

1) Araç durmadan D alsanız bile bazı arabalarda araba kendi fren yapıp öyle geçiyor D'ye bazılarında ise vites geçişlerinde ayağınızın frende olmasını istiyor yani siz geri geri giderken D'ye atsanız bile şanzuman D'ye atmıyor.

2) Ayak frende iken zaten şanzuman boşta oluyor sizin özellikle N'ye atmanıza gerek yok (kim çıkarıyor bu hurafeleri bilmiyorum). Zaten bu arabalarda yokuş kalkış sistemi var rampada kalkarken vites kavrayana kadar o tutuyor arabayı.

Otomatik vites kullanan adam sadece arabayı park ederken nasıl park edeceğinin bilmeli onun dışında bir şey yapması gerekiyorsa bu üreticinin hatasıdır. Üretici bunları düşünmek zorunda yoğun trafikte ısınıyorsa o zaman kendisi bunu anlayacak ve 1. 2. vites arasında sürekli gidip gelmeyecek.

• quote:

Bilmemenizi anlıyorum ama biliyormuş gibi konuşmanızı anlamıyorum. Size tavsiyem sakın otomatik araç almayin hele ki dsg kaçın direk.

Alıntıları Göster
    Dsg'de frene basınca kavramaların konumunun ne olduğunu bilmediğin halde ahkam kesiyorsun. Biliyormuş gibi yapan kim acaba?

Adam seni salak yerine koydu sen geri zekalı malsın dedi telefonu tutmayı bilmeyen beyinsizsin dedi ve sende o adam için haklıydı diyorsun doğru mu anladım?

• Dsg kullanim egitimi mi? Bu forumda IQ yerlerde değil , yerin dibinde artık.

Biz bayiden çıkıp 1000km yapmadan patlamış dsg gördük. Her taraf dsg şanzıman mekatronik konusu.

Hem otomatik araç bu adam gaza da basar frene de basar , rampada çıkar , 200de gider. Senin sanzımanın bunlara dayanmiyorsa zaten bi b.ka yaramiyor demektir.

DSG ÖZEL TASARIMMIŞ MİŞ MİŞ MİŞTE MIŞ MIŞ MIŞ...

Olur mu hiç? DSG gezegenler ötesi bir şanzıman , meteorla dünyaya düştüğü söyleniyor. Sonra kendi çabalarıyla bir wvnin içine girmiş ne hikmetse. Bak sen Rabbimin işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antizero -- 15 Eylül 2019; 21:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Foruma konu açmak isteyen alsın.

Ühüüü , DÖSÖGÖM PÖTLÖDÖ 1Ö.ÖÖÖ TÖLÖ MÖSRÖF VÖR.
    İyi niyet diye bayi bayi koşarlar sonra. Olmayınca da wv tü kaka ...

• antizero kullanıcısına yanıt
    ÖYLE DÖMÖ DÖHÖ 52.ÖÖÖ km DÖYDÖ ŞÖNZÖMÖNÖM Ühüüü...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.