Şimdi Ara

Volkswagen'in Eco modu hakkında! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
15.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burcink

Kullandığım passat variant a sonradan mod özelliği aktif ederek "eco" "sport" gibi modları aktif ettik. dediğiniz gibi eco modda kullanırken belirli bir devrin üzerinde gazdan çekince, "eco" seçeneği aktif oluyor ve hangi viteste olduğu ve anlık yakıt tüketimi kayboluyor. lakin eco mod şehir içinde çok geç tepki veriyor. ani hızlanmalarda vs sıkıntı oluyor
    eco diye millet övünüyor ama arkadaş güzel bir kelime ile özetlemiş: "ani hızlanmalarda vs sıkıntı oluyor"

bazen kaçmak gerekiyor, ana yollara yan yollardan çıkarken mesela.

sağda önünde bir dolmuş duruyor, sen arkadan gelenler için tehlike oluşturmamak için hızlanmak zorunda kalıyorsun mesela. çok da işlevsel değil sanki bu mod.

benim arabada yokuş aşağı giderken gaz bile versem hızlanmıyor eco modunda. 1 lira az harcayayım diye gereksiz tehlikeye girmek bana yanlış geliyor.

• Benim araçtadaki yelken modu var eco modunda. Normal comfort modda viteste gazı çekerseniz anlık yakıt 0.0 gözüküyor ama yelken modunda boşa aldığında yani anlık yakıt 0.4-0.5 gözüküyor. Buda bize araçların boşta giderken daha fazla yaktığını gösteriyor, normal giderken gazdan ayağımızı çektiğimize kıyasla. Artısı boşta giderken araç hızlanıyor bu da gaza basma isteğini ortadan kaldırdığı için yakıt tasarrufu sağlamış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğim durum şu resimlerinide atayım :

Volkswagen'in Eco modu hakkında!

Gazı bıraktığımda göstergedeki vites D işareti kayboluyor E işareti çıkıyor.
    Ben bu modu beğenemedim nedense şehir içi trafiğinde çok kullanışsız.
    Uzun yolda da hız sabitleyiciyi kullanmayı tercih ederim.

• Ataberk2468 A kullanıcısına yanıt
    Yelken modu bu şekilde. Anlık tüketim kayboluyor. Passat variant araç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

Kullandığım passat variant a sonradan mod özelliği aktif ederek "eco" "sport" gibi modları aktif ettik. dediğiniz gibi eco modda kullanırken belirli bir devrin üzerinde gazdan çekince, "eco" seçeneği aktif oluyor ve hangi viteste olduğu ve anlık yakıt tüketimi kayboluyor. lakin eco mod şehir içinde çok geç tepki veriyor. ani hızlanmalarda vs sıkıntı oluyor
    vag-com ile eco mod açılabiliyor mu? tuşu da vardı onun. tuşsuz oluyor mu?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yok üstat tuş İLe aktif oluyor

• Benim passat’ta yok bu. Act 150 hp. Belkide actli olduğu için. Çünkü yokuş aşağı direkt 2 silindir moduna giriyor araç

• FFFaust F kullanıcısına yanıt
    Yeni mild hibrit araçlarda süzülme modu çok daha farklı. Aracın motoru tamamen kapanıyor, mild 48v motorun bataryası aracın geri kalan( fren klima elektrikle çalışan herşeyi) tüm ekipmanını destekliyor. Siz 200 km hızda bile ayağınızı gazdan çektiğinizde motor da kapanıp adeta süzülüyor araç. Mercedes mild hibritlerde audilerde ve BMW hibrit araçlarda böyle. Benim 5.20i de eco modda şartlar uygunsa süzülme aktif oluyor. Akü boşsa, ciddi bir rampa inişi vs durumlarda devreye girmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Benim passat’ta yok bu. Act 150 hp. Belkide actli olduğu için. Çünkü yokuş aşağı direkt 2 silindir moduna giriyor araç
    Makyajlı kasa 1.5 act motorlu araçlarda var. Eski kasalarda olmayabilir emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

eco diye millet övünüyor ama arkadaş güzel bir kelime ile özetlemiş: "ani hızlanmalarda vs sıkıntı oluyor"

bazen kaçmak gerekiyor, ana yollara yan yollardan çıkarken mesela.

sağda önünde bir dolmuş duruyor, sen arkadan gelenler için tehlike oluşturmamak için hızlanmak zorunda kalıyorsun mesela. çok da işlevsel değil sanki bu mod.

benim arabada yokuş aşağı giderken gaz bile versem hızlanmıyor eco modunda. 1 lira az harcayayım diye gereksiz tehlikeye girmek bana yanlış geliyor.

Alıntıları Göster
    Sistem dediğiniz gibi abuk subuk çalışmıyor. Son derece profesyonel kodlanmış.

Bunu diğer araçlardaki "Eko modu" ile kıyaslamayın. Bu tamamen farklı bir şey. O sebeple "Yelken Modu" diye ayrıca belirtiyoruz. Başlığı açan arkadaş da çok bilgi sahibi olmadığı için yanlış anlaşılabilecek şekilde açmış başlığı.

Çok dik olan yokuşlarda zaten devreye girmiyor sitem ve araç motor freni yapıyor. Güvenli sürüşü riske atmamak için araçta yokuşu algılayan sensörler var yani.

Ayrıca şehir içi trafikte de devreye girmiyor ki zaten şehir içinde aracı uzun süre salabileceğiniz ortam yok.

Sistem uzun yolda ekonomik sürüş sağlayabilmeniz için kurulmuş ve ben fazlasıyla faydalanıyorum.

• Yukarda bazı arkadaşların sorularını cevaplayayım.

Yelken modu ya da serbest sürüş vw grubunda uzun zamandır var . Sadece yeni makyajlı kasalarda değil...

eco mod dışında devreye girmiyor. 140 km/h üzerinde devreye girmiyor.

acil durumlarda zaman kaybına yol açtığını düşünmüyorum, aktif kullanıyorum ve gaza dokunduğum anda araç normale dönüyor. Bugune kadar sıkıntı yaşatmadı.

Yakıt tasarrufu sağlıyor mu? Az da olsa evet . 1000 km yolun yaklaşık 50 kmsi serbest sürüş modunda kullanıyorum. Rampa aşağı iken yavaşlamak yerine bazen baya hızlandığı oluyor ( eğime göre değişiyor.)

ışıklara ve virajlara gelmeden önce gazdan ayak çekince bu moda geçiyor ve araç bi süre süzülüyor... bu da çok ufak yakıt tasarrufu sağlıyor..

• redmaner kullanıcısına yanıt
    yaşın yeter mi bilmiyorum ama konya-ankara arasındaki yollarda çok fazla ölümlü kaza oluyordu eskiden. o yolu tarif edeyim: en az 60-70 km gidiyorsun ve yol dümdüz. üstelik istanbul istikametinden geliyorsan tam da 7 ila 10'uncu saatlere denk geliyordu sürüşün. hatta gaz pedalına tuğla koyuyorlar efsanesi de o yol için kullanılıyordu.

şimdi ayağını gazdan çektin, frenin üstüne basmadan koydun diyelim. bir süre sonra direk dikkat kaybına sebep oluyor. benim aracımda tempomat var. daha cesaret edemedim kullanmaya. dikkat kaybı çok fazla oluyor böyle sistemlerde. ben kullanmam iki litre az yakacağım diye. ki tempomat diyorum, önündeki araçla olan mesafeni bile ayarlayan bir sistem bu.

bak aklıma geldi, otoyollarda olan kazalara dikkat et: hep çıkış taraflarında bariyerler yamuk yumuk oluyor. çoğu araç bu dediğin sabitleme sistemleri ile geldiğinden bir süre sonra dikkat kaybı yaşıyor ve otoyol çıkışlarında bariyerlere vurabiliyor.

50, 100 km hatta 300 km gidiyorsan farketmezsin ama daha uzun yollarda bu sistemleri sürekli kullanmak, diğer insanların kullandığını bilmek beni geriyor.

• burcink kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç mercedes ondan olabilir, başka menüye geçemiyo musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: redmaner

D segment araçların aşağısında olduğundan şüpheliyim bu sistemin. Sormak lazım golf, leon kullanıcılarına.

Passat ve Superb'de olduğunu biliyorum (Yeni makyajlı kasalarında)

Alıntıları Göster
    1.5tsi 150bg motorlu golf, leon, octavis, a3 araçlarda hem eco (2 silindir kapama) hem de sailing (yelken) modu bulunuyor.

Her iki modu da bile isteye kullanıyorum ve müthiş memnunum.
    150bg 0-100km/h 8.3sny de yapan aracı yeri geldiğinde yakıt cimrisi de yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

1.5tsi 150bg motorlu golf, leon, octavis, a3 araçlarda hem eco (2 silindir kapama) hem de sailing (yelken) modu bulunuyor.

Her iki modu da bile isteye kullanıyorum ve müthiş memnunum.
    150bg 0-100km/h 8.3sny de yapan aracı yeri geldiğinde yakıt cimrisi de yapıyor.

Alıntıları Göster
    Ben de benzer şekilde çok memnunum.

Demek ki yeni nesil 1.5 tsi motor ile gelen bir özellik
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Adamlar sana fren ucuna dokunduğunda onu yine vitese alma imkanı vermişler daha neyi kotuluyorsunuz? Dediginiz olay Allah muhafaza bu cc de kendi hizlaniyor onune bisey ciktiginda naparsiniz a benziyor.Kullanip kullanmayan da yorum yapiyor.Hatta F1 viteste manuel e alinca E moduna geçmesini istiyorsaniz vitesi dibe vurunca M yerine E ye geçiyor.Ha yetmedi mi sağ kulakcigi cekili tutunca da geçiyor.ha yetmedimi vitesi sag sol yapınca da geçiyor

Hocam sende yanlis biliyorsun.Bir kısım da olsa..Benim araç modlu..Sadece Eco modda sailing yapiyor D de yapmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Hocam sende yanlis biliyorsun.Bir kısım da olsa..Benim araç modlu..Sadece Eco modda sailing yapiyor D de yapmiyor
    Yanlış bilmiyorum ama söylediğim şey her araç için geçerli değil.

VW grubu araçların düşük ve orta donanımlarında MOD SEÇME diye bir şey yok. Sadece vitesteki D ve S seçenekleri var. Eğer böyle bir araca sahipseniz vites D konumunda iken SAİLİNG modu devreye giriyor. (Kendi aracım Passat Impression donanımda bu şekilde örneğin)
    Hmm anladım doğrudur.Bendeki ateca seat garip sekilde bazi ozellikleri fazla sunuyor.Ama geri vitese taktigimda sağ ayna inmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: redmaner

Yanlış bilmiyorum ama söylediğim şey her araç için geçerli değil.

VW grubu araçların düşük ve orta donanımlarında MOD SEÇME diye bir şey yok. Sadece vitesteki D ve S seçenekleri var. Eğer böyle bir araca sahipseniz vites D konumunda iken SAİLİNG modu devreye giriyor. (Kendi aracım Passat Impression donanımda bu şekilde örneğin)

Alıntıları Göster
    Benim kiraladığım passat en full donanımmış o zaman.
    Mod seçme tuşu var ve yelken modu sadece eco modunda çalışıyor diğer modlarda (normal,comfort,sport modda) çalışmıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.